Ahojte
máte niektorá skúsenosť s Torecan čapíkmi?Čakám druhé dieťa .Pri malej mi bolo síce zle celých deväť mesiacov,ale len ráno to som vydržala a myslela si že už to horšie byť nemôže ale ako to vyzerá mýlila som sa.Teraz mi je zle a vraciam celý deň.Doktor mi dnes predpísal Torecan čapíky,chcela by som vedieť či pomáhajú,môžu sa používať dlhodobo alebo len keď je najhoršie?Sú tam aj tie nežiadúce účinky.Malá má 2,5 roka a musím nejak fungovať a niekedy sa fakt nedá.Ďakujem.
z.k ja ich beriem aj na migrenu, ked si nestihnem dat tabletku
tiez som vracala od 7tt do 20tt v podstate v kuse cely den, mala som rozlozeny "stan" pred zachodom, aby som to nemala daleko.. torecan mi dali dokonca intravenozne v nemocke, ked som bola koli vracaniu hospitalizovana 😉
mne teda pomaha aj pomahal, ale davala som si ho ako poslednu moznost, predsa len davat si cokolvek najma v prvom trimestri je otazne.. neziaduce ucinky som nepostrehla 😅
zk,kludne mozes,je pravda,ze by sa mali az ked je najhorsie.
aj mne v tehu podávali torecan v nemocke, cca v 9tt
ja som vracala 9 mesiacov a torecan mi teda vobec nepomahal 😒 drzim palce aby tebe pomohol, lebo to nie je ktovie co, presne toho sa bojim, ze ak ostanem tehu ako zvladnem maleho a vracanie 😅
baby v pribalovom letaku je napisane, ze nie su pre tehu.ja som ich tiez dostala, ale ani nepouzila. pre istotu.
len keď je najhorsie ale zaberájú ja som ich mala a pomohli , tak sa drž
skus pozriet aj do tejto temy su tam rady
https://www.modrykonik.sk/forum/show.php?vThrea...
Ja by som Torecan nejedla tehotná ani netehotná. Keď mi to ako netehotnej ešte dávnejšie predpísali, tak kamoška čo robí s liečivami mi povedala, aby som NIKDY a fakt NIKDY neužila tento liek a aj keď budem z nejakého dôvodu v nemocnici tak aby som nedovolila aby mi ho podali, že môže spôsobiť aj neplodnosť - a tým pádom v tehu by som si ho už vôbec nedávala...
Ale to je len môj postoj na základe jej výstrahy a je to na každom ako sa rozhodne. Ako baby píšu - užívali to a nič sa nestalo 🙂
cuchre, ja som sa na to pytala v nemocke, oni nic ine ani na nevolnost nemaju 😅
susisus, no vtedy som bola v takom stave, ze by som im za ten torecan hadam aj zaplatila, aby mi ho dali, ak to bola jedina alternativa, aby som prestala vracat 😝
Ahojte, ja som užívala Torecan v prvom tehotenstve, nakoľko mi bývalo strašne zle a predpísali mi ho v nemocnici. Bolo to jediné, čo mi pomáhalo, nakoľko mi bývalo zle až do 6 mesiaca. Malý sa narodil zdravý a nebadala som ani žiaden vedľajšie účinky, iba sa mi dosť uľavilo, keď som si aspoň jeden dala. Momentálne som druhý krát tehotná a býva mi zle viac ako pri prvom tehotenstve. Beriem znovu Torecan, predpísala mi ho moja gynekologička, ktorej 100% dôverujem a viem, že by mi nepredpísala nič, čo by mohlo nejako ublížiť mne, alebo dieťatku. Som za to, aby žena v tehotenstve neužívala žiadne lieky, ale niekedy si musíte vybrať, či budete zvracať každú hodinu a nič do seba nedostanete, alebo si pomôžete nejakým účinným liekom... Ja som si vybrala tú druhú možnosť, nakoľko som nechcela skončiť v nemocnici na infúziách. Niekedy musíme veriť aj lekárom a tomu, čo nám predpisujú. Verím tomu, že Torecan môjmu dieťatku neublíži a tieto neznesiteľné nevoľnosti čoskoro prejdú. Čo sa týka názorov, že niekto by niečo nebral nikdy a hlavne nie v tehotenstve, tak si treba na to tehotenstvo počkať a potom rozprávať. Nie je to pre podaktoré také jednoduché a niekedy fakt nemáme na výber (teda máme nemocnicu a infúzie...).
aj ja som mala predpísaný Torecan, ale bolo mi po ňom ešte horšie 😒
@z.k Mne torecanové čipky nepomohli, ale keď mi ho podávali v nemocnici v infúzke, tak mi bolo lepšie. Ale dávali mi ho len 5 dní. Ináč, mne okrem pobytu v nemocnoci nezabralo na nevoľnosť absolútne nič. Vraj je to psychika a ja som ju nedokázala ovpyvniť. 😒
A ešte som zabudla, že mi ho aj moja mamina podávala injekčne a to mi trošilinku bolo lepšie, teda tak, že osm aspoň čistu vodu v sebe udržala. Ináč nič.
Tiež mi dnes napísali torecan. Ak mi má ten liek pomôcť, tak ho budem užívať, čakám prvé dieťa som v 6tt a je mi tak zle ako este nikdy. Už 2 dni som skoro nič nezjedla a aj to čo zjem väčšinou skončí v záchode. Moje "ranné" nevoľnosti sú 24hodinove a vobec žiadne bežné rady ako jesť rožok v noci a pod mi vobec nezaberaju. Sa v kuse cítim ako po strašnej zurke 😎 okrem toho som na rizikovom, beriem duphaston a ked ho vždy vygrcam tak to babu asi neni moc prospešné.
ahojte.mi sa tiez pridavame.od 6 tt akoby utalo a moje nevolnosti su 24 hOd.nocna mora.za 12 dni dolu 4 kg lezim na posteli a uz som zufala.Zcracanie zmiernilo homeop.COCcULiNE ,ale aj tak som na bode mrazu .Suchare,voda a aj to sa bojim uz zjest.teraz sme 8 tt a predstav dalekeho ulavenia a najest sa je strasna.
Mne torecan nepomoholc:( bolo mi ,zle do 20tt,potom to pomaly prešlo. Skúsila som zazvor aj vsetky recepty ale zabral jedinej čas.
Baby mne dal dnes doktor torecanove cipky ,vraj existuju iba tie a ako tabletky ich pit nemozem.a ja ani neviem ako ich mam uzivat,ci su vaginalne alebo co ved to tu ani v popise nieje
aj ja som ho brala pri prvom tehu, ale tiez mi nepomohol. Takze som zvracala od 8 do 16tt. Cize cele 2 mesiace. No a pri druhom mi zle vobec nebolo.
mne nepomáha vôbec.... :/
Mne pomohly, ale davala som si ich len ked bolo najhorsie, ale ja som zvracala cele tehotenstvo a mne velmi pomahala coca-cola
Dievčatá, čípky Torecan si môžte s kludom použiť aj s bábikou v brušku. Bralo ich viacero mojich známych a dnes majú nádherné, zdravé detičky. Jasné, že na príbalovom letáku je napísané, že by ste sa mali týchto liečiv v tehotenstve vyvarovať.. avšak to musia farmaceutické firmy písať skoro všade, nakoľko ak by sa náhodou 1 zo 100 prípadov niečo stalo, tak ich nemôžete trestne stíhať. To je všetko normálne strategické istenie daných firiem. Ja ich sama dnes beriem, nakoľko som nejedla 7 dní v kuse a 24 hodín som mala nonstop zvracania. Dnes je to fantázia, cítim sa skvele a ba, plánujeme dovolenku. Čiže, netreba sa obávať !! Sú oveľa horšie aspekty, ktoré bábätku aj naozaj škodia a stretávate sa s nimi každý deň na ulici, v obchodoch, nemocniciach, respektíve v celom našom znečistenom a zanedbanom prostredí :(
Torecan sa má brať len keď je najhoršie. Netreba to brať denne ako antibiotiká. Postupne by malo byť už fajn. Ja som užila 4 čípky v najhorších stavoch a už viac asi ani nebudem musieť 🙂 cítim sa vrámci možností dosť dobre 🙂
Ahojte,vie mi niekto poradit uz 3 den beriem Torecan jeden cipok kazdy den ale uz aj 3 dni som nemala stolicu,co mam robit
Ahojte,vie mi niekto poradit uz 3 den beriem Torecan jeden cipok kazdy den ale uz aj 3 dni som nemala stolicu,co mam robit
@anettah plne súhlasím, treba si to fakt vyskúšať, druhé tehotenstvo a z ranej nevoľnosti je celodenná, mám 16 mesačného droba, nedostanem do seba jedlo či tekutiny, a končím často na infúzkach, určite nechcem mimi ublížiť na druhú stranu ani takto trápiť, keď nedostanem do seba žiadne živiny...a v nemocnici sa nepýtajú, keď tam idete s takýmto problémom, vždy skončíte na infúzke podanej aj s torecanom .....
Ahojte🙂 chcem sa spytat, ci nahodou neviete, kolkokrat za den si mozem dat torecan cípok?
1x
Aj u mna boli Torecan jedine lieky ktore mi zaberali.Uzivala som ich asi 2 mesiace od 9.teho tyzdna
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
ahojky ja mam skusenost s tymito capikmi a musim povedat ze pomohli,netrpela som rannymi nevolnostami ale asi v tretom mesiaci som sa nachladila a od soplenia a kaslu ma potom stale napinalo a bolo mi zle,tak mi doky dal tie capiky a bolo OK.drzim palce aby to preslo a babatko sa narodilo krasne a zdrave 🙂