Torecan a vaše skúsenosti

lv19
4. jan 2012

Ahojte.Chcem sa spytat na torecan kt. mi predpisal dr. ale bojim sa aj toho. Ake mate skusenosti?Je to bezpecne?

opicamartyna
4. jan 2012

@lv19 ahoj, neni som si istá, ale nie sú to čípky? Ak áno, tak dr. ich predpísala aj mne, a na letáku čítam že nie je vhodné pre tehotné a s nízkym tlakom, samozrejme ja tehotná a tlak vždy 80/50, tak som ich neužívala.....Ak som sa pomýlila a je to niečo iné tak prepáč 😒
no každopádne vraj nebezpečné nie sú, ale neviem no.....

heln
4. jan 2012

@lv19 @opicamartyna áno, sú to čípky, bežne sa to predpisujú tehotným pri nevoľnostiach, pôsobia na nervovú sústavu a pomáhajú. sú bezpečné.

opicamartyna
4. jan 2012

@heln no ano aj mne ich predpísala proti nevolnosti, ale ked som hento prečítala som sa trošku zlakla, tak som radšej neužívala a veselo grckala dalej 😀
ale tak šak oni asi vedia čo možu predpísat 😉

carie32
4. jan 2012

@lv19 ja som brala torecan tabletky, a skončila som na pohotovosti.. museli mi dva dni pichať diazepamové injekcie... takže torecan už nechcem nikdy vidieť...

renab
4. jan 2012

@lv19 ja som ho užívala pri všetkých troch tehotnostiach, dokonca aj dlhšie obdobie v infúziach, keďže u mňa tehotnosť bez vracania od začiatku do pôrodu neexistuje. No môžem povedať, že nielenže nemal žiadny vplyv na deti - sú všetky zdravé, ale ani na moje vracanie. Takže ak ti ide o bábo, je určite bezpečný, ak ide o ten zvyšok, je to individuálne.

heln
4. jan 2012

@opicamartyna no, ak píšu, že pri nízkom tlaku sa nemajú užívať, tak by som ich tiež neužívala, ja som ich mala predpísane, ale ja pokiaľ mi nieje totálne zle, tak ani tabletky neberiem, takže som ich nepoužívala, lebo mi až tak zle nebolo aby som to nemohla vydržať, dala som ich švagrinej, ktorá je teraz tehotná a bolo jej tak zle že vôbec nemohla nič jesť a tiež brala infúzky a jej to pomáhalo, mohla aspoň trochu fungovať.

evka4
4. jan 2012

@lv19 ahoj, aj mne ich dr predpisal, ale po precitani pribaloveho letaku som ich radsej neuzivala a radsej nejako pretrpela tie 4 mesacne celodenne nevolnosti 🙂

kacsik
4. jan 2012

mne ich doktor predpísal v 6 tt kvôli tomu že som nedokázala bežne fungovať kvôli nevoľnostiam, ale zo začiatku som sa po prečítaní veľa negatívnych reakcii bála ich používať, no keďže som nemohla kvôli vracaniu ani odísť z domu odhodlala som sa dala si ich. prvé dva razy ma síce po nich preháňalo ale potom v pohode, rýchlo zabrali a na pol dňa som mala od nevoľností pokoj 🙂

buffinko
4. jan 2012

@lv19, brala som v oboch tehu (prevracala som sa od 6tt až k pôrodu oba razy), v prvom až tak nezaberali, v druhom lepšie. deti sú v poriadku a mne sa aspoň trochu uľavilo.

wewe22
4. jan 2012

ja som uzivala je to v poho zacala som ho brat po 12tt lebo sa mi stale nevedelo ulavit a vracala som stale potom to bolo lepsie dokonca som aj troska pribrala ked som ho zacala uzivat

kiwi82
4. jan 2012

tiež som brala čipky Torecan v tehotenstve pre celodenné nevoľnosti. kľudne ich užívaj, tak ako ti dr.predísal. dieťatku to neublíži a tebe sa aspon trochu uľaví.

anika25
4. jan 2012

mne ho tiez predpisali, ale vôbec mi nezaberal. Asi to je individualne. Dostavala som aj torecanove injekcie a infuzie, ani to nezaberalo. A tiez som mala cele tehu nizky tlak. A dietatko mame zdrave a krasne 🙂

naolina
20. feb 2013

tiez som brala cipky Torecan, ale mi vobec nazabrali ☹ potom som ich prestala pouzivat a kupila som si lizatka proti nevolnosti urcene pre tehotne-tiez mi nezabrali, zazvorovy caj- bolo mi z neho zle...... proste je to asi individualne . Mne nic nepomohlo 😖 zo vsetkeho som este viac vracala ☹

zuzana_zg
13. máj 2021

Ahojte, nema este niekto pls torecan cipky? Najlepsie ba a okolie,aj by sme osobne prisli zobrat. Dakujem zuzana

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre