Ahojte.Chcela by som sa poradiť ohľadom testov na toxoplazmozu.V 12 tt som mala negatívny výsledok. Teraz som v 7 mesiaci a viackrát mi už nezistoval toxoplazmozu. Ake máte vy skúsenosti? Dakujem
Mojej sesterke zistili na zaciatku a sledovali ju cele tehu, stale mala ine vysledky a skoro v kuse brala atb. Ale mala je zdrava a v poriadku.
Uz ti ju ani zistovat nebude...to sa robi na zaciatku aby sa to mohlo podchytit...jedine asi keby mas opuchnute uzliny alebo nieco take,ze sa to stalo teraz tak by za tym sli...ale nestresuj...niektore matky este aj spavaju s mackami atd a nic sa nedeje...co sa ma stat sa stane.Nemas preco nad tym rozmyslat...lebo popravde mozes mat kadeco o com ani netusis...a co nevysetruju...ale to kazda z nas😁
Mne berie na toxoplazmózu krv každý mesiac.
Dakujem za odpovede. Len cloveka stale chytia pochybnosti. Lekar tvrdil ,ze najnebezpecnejsie su prve tri mesiace. A vraj to uz potom nema ziadny vplyv. To bolo cele ,co mi k tomu povedal ,ked som sa ho opytala na opakovanie testov
@helenka2002 Mne tiez brali pri kazdom tehotenstve krv kvoli toxo len raz. Netreba stresovat, myslim, ze castejsie sa robia len vybranym rizikovym skupinam alebo takym, ktorym vychadzaju protilatky hranicne vysoko (pri podozreni na akutnu toxoplazmozu).
@helenka2002 ahoj ak mas velky strach ze by si mohla mat toxoplazmózu je potrebné ist k obvodnej lekárke, podla toho aka je bud si vymyslieť ze mas teploty a uzliny, alebo ju slušne poprosiť o testy. Musia spraviť aj mne robili, a to som ani neziadala, len som mala navrete uzliny v téhotenstve tak o ne sama od seba poziadala, výsledky som mala na druhý deň. Gynekolog ti ich uz nespravi, lebo im preplacaju iba 1x testy na toxo. Ale osobne si myslím, ze si zdrava a nic ti nie je 🙂 to by si s prepáčením musela fakt zjesť hovno aby si sa nakazila. Držím palceky
@solene nemôže ti brať na toxo každý mesiac..čo to je za hlúposť? Žiadna poisťovňa by mu to nepreplatila a pokiaľ nie si infikovaná už vôbec nie... jediný kto by to mohol odoberať je infektolog aj to pri určitej indikácii...
@stastenka42 nezijem na SR,ale vo FR. Berie mi každý mesiac, naozaj,takisto aj moč
@helenka2002 prečo by ti to mal kontrolovať? Pokiaľ si bola negatívna je všetko ok... nekúp dieťa v stresových hormónoch a užívaj si tehu... pri akomkoľvek podozrení by sa ti niečo ukázalo aj pri bežnej kontrole v základnych parametroch.. nerieš a užívaj si...
@helenka2002 viac sa potom testy neopakuju pokial nie je dovod
@solene ale tu nie .. moč áno ale toxo je zbytočne.. jedine čo môžu kontrolovať sú protilátky po prekonanej toxoplazmoze aj to len výnimočne..inak to rieši infekčné..tu sú poisťovne inak zamerané 😀😀
@matilda1990 ináč najčastejšie získaná toxa je zo zle umytej zeleniny 😀😀.. chudák mačky za to ani nemôžu,tie sú častokrát čistejšie ako tá zelenina a ovocie 😀
@stastenka42 na tých mojich výsledkoch z labaku je dokonca napísané, že keďže je výsledok negatívny a nie som imúnna voči toxo, tak sa to má opakovať 1x za mesiac až do pôrodu. Plus tam je zakaždým napísané,že čomu sa vyhnúť (kontakt s mačkami, krvavé či nedostatočne uvarene/upečené mäso atd).
Nerozumiem, prečo na SR to len raz skontrolujú. Ak ju chytí počas tehu, kto jej na to príde?
@stastenka42 no pokial clovek dodržiava aspon zakladnu hygienu, co predpokladam ze tehotna žena určite, tak pochybujem ze sa nakazí. Prave v tehotenstve. Ruku na srdce ako deti sme pojedli kadeco a ja osobne som toxo neprekonala este😀 takisto pred tehotenstvom som nikdy nepohrdla steakom ci tatarakom 🙂 to by musela byt fakt sviňa nahoda aby sa prave za tych 9m žena nakazila.
@matilda1990 no nakaziť sa môže aj v reštaurácii napríklad ale to je jedno,to bol len príklad že nielen od mačiek...ja som napríklad prekonala toxoplazmozu a ani som o tom nevedela..zistili mi to vt ehu kde mi na infekčnom vysvetlila dr. že moj organizmus sa s tým vysporiadal sám a zostali mo len protilátky ...
@stastenka42 to mas super, aspon sa uz nemusis bat 🙂 ved ona ta toxa sama o sebe nebezpečna nie je. Iba pre plod. Neviem ako to vyznelo, ale ja s tebou súhlasím, že to môže človek dostať uplne hocikde, ale je podla mňa mala šanca ze sa nakazí zena práve pocas toho tehotenstva. Určite sa to stava ale velmi malo prípadov
@matilda1990 presne tak...vtedy sme opatrnejšie ako inokedy 🙂
Presne o tom sme sa aj bavili doma,ze ako deti sme pojedli zo zahrady aj neumytu zeleninu alebo ovocie. Teraz sa clovek fakt boji vsetkeho 🙂 . A potom ,ze clovek stresuje 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@helenka2002 moja matka mala toxoplazmu, tak mi na to robili testy nic nezistili a tym to skoncilo 🙂 Neboj vsetko ok 🙂