Test je pozitívny a na ultrazvuku nevidieť nič

mudreocko
2. mar 2016

Ahojte chcem sa podelit s novinkou. 🙂 Dnes som dnes som uz 16 DPO. Test som si robila uz 3 krat a 3krat bol pozitivny. Vcera som bola na gynekologii a na ultrazvuku nic nevidela. Mam tam ist zase o tyzden ale pridet mi divne, ze test je krasne pozitivny a na gynekologii nic nevidiet, zvykne to byt praveze naopak, ze test este negativny ale na usg uz cosi vidiet. Naladlo mi ci to nebudu dvojicky, lebo u dvojiciek je HCG tehot. hormon ovela silnejsi, preto je to uz vidiet na teste. Cakala so dvojicky, takze viem, ze som mala minimalne dvojnasobne hormony, aj mi bolo dvakrát viac zle a vlastne vsetko bolo zdvojnasobene. Mame dvojicky v rodine, takze to moze byt, no radsej by som jedno, lebo naposledy to s dvojickami nedopadlo dobre. ☹ Máte s tym skusenost?

dakujem za odpovede.

piacere
2. mar 2016

ak si 16dpo, tak ti teda teoreticky 2-3 dni mešká mrcha... čo si čakala? Je nereálne, aby v tomto čase bolo na sone niečo vidno... Väčšina ultrazvukov ukáže tehotenstvo pri hodnote hcg okolo 1000.
Dnešné tehotenské testy majú citlivosť 10.... takže už pri hodnote 10hcg môžeš ma teste ducha - slabú čiarku. Ja som mala pekne viditeľnú čiarku na teste pri hodnote 22.... takže stačí, že máš hcg 200-test je samozrejme pri jeho citlivosti krásne pozitívny, ale na sone nie je šanca ešte niečo vidieť...
Kam si sa ponáhľala? 🙂

pribinak
2. mar 2016

Veeelmi skoro, potom maju baby stresy ci je vsetko OK
Moj doktor objednáva na prve sono az ked ti mešká 4tyzdne, skor je zbytocne a to ma kvalitne sono

candii
2. mar 2016

Myslim ze stresujes uplne zbytocne este je velmi skoro a kazda zena ma hcg ine.. niektora je v 6tt a test jej neukaze skoro nic a niektora ma krasne 2 ciarky.. mne povedali ze mam prist na sono ked meska 14dni.. aby bolo nieco vidno ..

bosoriak
2. mar 2016

@mudreocko K lekarovi treba ist (ak nemas ine potiaze, resp. nepotrebujes okamzite nasadit nejaku liecbu) najskor v 8. - 10. tyzdni. Skor je to uplne zbytocne. V takto skorom stadiu sa neda urcit, ci ide o dvojicky.

moni244
2. mar 2016

@mudreocko nabuduce treba ist hned po ovulacii, ja fakt nepochopim toto vcasne chodenie ku doktorovi, robite si zbytocne stresy

mudreocko
autor
2. mar 2016

@piacere ja musim ist hned ako mam podozrenie ze som tehu k lekarke zo zdrav. dovodov, beriem lieky ktore sa v tehu nesmu brat.

mudreocko
autor
2. mar 2016

Viem, ze je skoro aby mi povedali, ci su to dvojicky. Len som sa pytala ci mala niektora z vas taku skusenost a boli to dvojicky. Ked som naposledy cakala dvojicky potratila som v 7 mesiaci. Preto sa obavam a verim, ze to bude jedno.

Preto som to aj pisala, lebo zvykne to byt opacne , aj ja som mala naposledy pri jednom babatku, test negativny aj ked mi to meskalo 10 dni a stale bol negativny, no sono uz ukazalo srdiecko.

vika35
2. mar 2016

@mudreocko tak v tom pripade ti mala skor zobrat krv ako urobit sono naozaj tam este nic tak skoro nemohla vidiet. ale z krvi by vedela

vydrnik
2. mar 2016

@mudreocko ak nema kvalitne sono,nemohla nic vidiet,kazdy gyn.naprv berie krv,a potom robi sono,a ty sa zbytocne stresujes,

lulu369
2. mar 2016

@mudreocko Ahoj, ja mám za sebou tri tehotenstvá. Pri prvom som do 7tt ani len netušila, že som tehu. Pri doktorovi som bola prvýkrát v 9tt a už bolo krásne vidieť aj srdiečko biť. Pri druhom tehu (bolo vymodlené, po 9 mesiacoch snaženia) som bola u doktora v 6tt, nebolo vidno nič len gestačný vačok, tak ma doktor objednal na sono o 3 týždne a predpísal mi duphaston. Po 3 týždňoch už bolo vidno drobčeka a aj bijúce srdiečko. Pri treťom tehu som bola u doktora prvýkrát až v 10 tt (podľa mrchy som bola v 6tt)...Uvidíš čo povie doktorka o týždeň, ale určite bude všetko v poriadku. Baby majú pravdu - čím nižší tt tým je menej vidieť.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre