Ahojte ked som bola na vklade 10.maja kedy mam vlastne termin?ako sa to rata ?tiez od poslednej menstruacie ? Dakujem
@lenuliatkotn ďakujem 🙂
Prvý termín sa oficiálne stanovuje podľa poslednej ms ale ty máš vyhodu, ze vies, kedy k oplodneniu doslo, tak si to vies reálne prispôsobiť. Ja tiež viem, kedy bola ovulacia, cize potom aj pri prvom veľkom ultrazvuku mi gyn potvrdil tento upravený termín. Keďže podľa poslednej ms a oficiálnych tabuliek by to nesedelo, kedze som ovulovala skor.
Ahoj. Mne to najskôr podľa poslednej ms, potom podľa veľkosti plodu, a sestrička mi na drzaka napísala do knižky úplný iný termín ms, lebo že by to podľa tabuliek nesedelo. A naposledy na morfoglogickom sone mi to doktor upravil podľa vkladu. Takže netuším aktuálne podľa čoho sa mám riadiť. 🤷🏼♀️
@petvik 🙈😂no ja idem o mesiac na morfologicke sono tak sa opytam ako to vlastne je 🙈
@petvik ahoj. Tiez som mala tri termíny, jeden podla poslednej ms, druhy podla vkladu a treti podla sona. Moja doktorka sa riadila podla sona, co vychadzalo 2 týždne vopred oproti terminu podla vkladu. Nakoniec som rodila podla termínu vkladu a aj v nemocnici primar, kde som chodila na poradne, sa riadil podla vkladu. Inac som bola cele tehotenstvo fixovana na termin podla sona a aj rodina vedela ze rodim v aprili a nakoniec to boli este dlhe 2 týždne kedy sa vsetci vypytovali preco este nič 🤣 a rodila som v maji 😁
@cakanka22 🙈🙈😂no tak som zvedava 😂
Ráta sa to od poslednej menštruácie 🙂 mne to v prvom tehotenstve vždy sedelo a sedí mi to aj teraz pri druhom.
Obvodny gynekolog, ktorý nema skúseností s IVF zvykne pocitat na zaciatku termin podľa poslednej ms. To ale nemusi sediet, ak bol vklad o viac dni skor alebo neskor ako je 5dni po ovulacii (pri vklade 5dnoveho embrya). Ja by som podla vkladu musela ovulovat par dni po ms. Gynekologovia ktori maju skusenosti s IVF pouzivaju ine kalkulacky, napriklad https://dvecarky.cz/vypocet-terminu-porodu-dle-...
Ale termin porodu sa moze potom zmeniť po prvotrimestralnom skriningu na zaklade merani plodu
@jahvoodka dakujem ale sranda ze ked si dam aj podla pislednej menstruacie aj podla vkladu tak mi vychadza ten isty termin 😂nevadi uvidime no co na morfologickom sone povie dr
Ved ano, moze ti vyjsť ten isty termín porodu, ak si mala vklad na 5.den po ovulacii a vkladali ste 5dnove embryo.
Pretože tvoj cyklus a vklad korelovali, nemôžu robiť vklad v iný deň cyklu, len tak od brucha, trojdňové embryo tretí deň po ovulácii, 5-dňové piaty deň po ovulácii. To vám nevysvetlili? Picháš si injekcie a na riedenie krvi od prvého dňa cyklu a odo dňa ovulácie tehotenské hormóny. Pre telo je to signál, že si otehotnela, preto na 5. deň päťdňové embryo, pričom ivf je do organizmu akoby "5 dní tehotného". Inak to nikdy nebolo a nebude, aby sa minimalizovalo riziko potratu.
@andigab Napríklad u mna je rozdiel podla poslednej ms a vkladu vyse týždňa. Vkladali mi 6dnove embryo na 13.den cyklu. Sama som bola prekvapená preco mam tak skoro vklad a podaril sa 🤰 Nie som odborník, ale niektore zeny maju posunute implementacne okno, mozu mat kratsi cyklus atd
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ahoj, zvyčajne sa počíta od prvého dňa poslednej ms 🙂 potom ti to potvrdí doktor aj podľa veľkosti plodu