Termálne kúpanie v tehotenstve

blcha123
9. feb 2017

Ahojte 🙂 chcem sa opýtať na vaše skúsenosti ohľadom kúpania sa v tehotenstve som v 17tt, keď som sa pýtala na to doktorka nebol nadšený ( výsledky mám zatiaľ všetky v poriadku ) povedal že nie v teplej vode... písala som do zariadenia, že či majú aj také bazény poslali mi link a odbili ma konzultaciou od gynekológa.... viete mi povedať presne do akej max vody môžem vojsť ? Ďakujem

lorela
9. feb 2017

@blcha123 Keď ani gynekológ neodporúča, neviem, na čo pokúšaš...

blcha123
autor
9. feb 2017

@lorela pretože to nieje koli zdraviu nemam ziadne komplikácie ani nič nepovedal mi stupne... tak načo reagujete ked neviete odpoveď ? reálnu ...

bodka70
9. feb 2017

Termálnu vodu by som si v tehotenstve odpustila, naozaj nikto ti nepovie presné stupne celzia, do kedy je to ešte bezpečné, to je veľmi individuálne. Nikdy som nebola nejaká úzkostlivá, ani keď som bola v tehotenstve, ale toto by som neskúšala. Načo riskovať predčasný pôrod napríklad... 😝

lorela
9. feb 2017

@blcha123 Všeobecne sa neodporúča kúpanie tehotných v teplej, príliš teplej vode. Bez ohľadu na to, či majú nejaké problémy. A keď nemajú, tak si ich majú privodiť, či ako myslíš?

blcha123
autor
9. feb 2017

rozumiem ale mam chodit na plavanie a normalna voda co je u nas na krytej plavarni ma max 25 stupnov co je velmi malo pre mna preto davam druhu alternativu ze ist do termálnej kde plavecka relwxacna cast ma 31 stupnov... 😊

korytkaja
9. feb 2017

ja by som v tehotenstve nesla do ziadneho bazena a nie este to do termalneho. Mozes nieco chytit ani nevies ako.

lorela
9. feb 2017

@korytkaja No, a to je zas ďalšia vec...

shia
9. feb 2017

@blcha123 presne ako radia baby, mne sám Dr hovoril, že nekúpať, dokonca ani doma, len sprchovať. Musíš tak strašne ísť do bazéna práve teraz, že to nepočká po tehu? Urob ako myslíš, názor gynekológa poznáš, takže potom následky sú len na tebe...

lukamka
9. feb 2017

Záleží aj na tom, ci si zvyknutá. Kamoska sa zvykne kúpať v takej vode, že jej na tele podľa scervenania vidno kde mala hladinu vody 🙂 a to v pohode dávala aj obe tehotenstva
Ja by som ti tieto wellnessy neradila preto, že v týchto podmienkach sa dobre darí kadejakej pliage a mat kvasinkové infekcie v tehu - žiadna výhra. Ja by som si tam vybavila masáž tvare, alebo nejaké masky a vylihovala na lehátku ;)

betka269
9. feb 2017

@blcha123 ja som chodila v pohode, bola som tehotná v lete a schladenie v bazéne bolo super síce neviem koľko mala voda určite nie 25 stupňov( mala viac) a niesom si istá či bola termálna, tehotným sa odporúča kúpať keďže to odbremení kĺby ja som sa vo vode cítila super bola som este aj v 8 mesiaci 🙂

liv1
9. feb 2017

Pozri. Byt na tvojom mieste nevojdem do ziadneho bazena. Mozes, a nemusis nic chytit, ak by aj bola pravdepodobnost 1:100 co ak by si bola ty ta ktora je ta jedna zo sto ktora nieco chyti a ohrozi dieta? Stoji ti to za to? Ano, samozrejme, kopec zien ti tu napise ze sa v pohode kupalo a nic sa nestalo. Ano. Aj kopec zien robilo to a to a nic sa nestalo, ale nie vsetky. Podla mna zbytocny risk. Viem o dvoch dievcatach ktore sa kupali vo vode pre baby plavanie s babatkami, obe na zaciatku tehu a chytili infekciu ktora sposobila potrat. Len tolko odo mna. Nech sa rozhodnes akokolvek, zelam aby tehu prebiehalo super a bez problemov 🙂.

keyneska
9. feb 2017

Určite nie do termálneho bazéna, môžeš vliezť do svojej vane s teplotou vody 37 stupňov.

tinqua
9. feb 2017

Do teploty tela je to ok. Zas na druhej strane verejny bazen nie je pre tehotnu najlepsia volba. Su tu infekcie a mykozy, na ktore su tehotne zeny nachylnejsie. Lieky uz na to potom bohvieake nemozes vziat...tych 9 mesiacov zas nie je taka doba, ze by sa nedalo vydrzat neriskovat.

katrinka8
9. feb 2017

Termálne bazény nie sú vhodné pre deti, tehotné ženy, ani starších ľudí. Všeobecne termálny bazén - nemusí byť problém teplota vody ako taká, ale to, že môžeš skôr dostať zápal či nejakú infekciu - čoho zvýšené riziko je práve v tehotenstve. Skús si nájsť bazén, kde býva baby plávanie - tam by mala byť relatívne kontrolovaná voda. Termálne bazény by som však vylúčila určite.

slniecko35
9. feb 2017

@blcha123 v tehotenstve mi lekar plavanie praveze doporucil (zijem v zahranici) a chodila som pravidelne do konca 8. mesiaca aj do termalnych, ale max 37stupnova voda. Vdaka tomu ma vobec nebolel chrbat, nikde som nic nechytila, ale pre istotu som mala vzdy tampon namoceny v olivovom oleji - to je akoby nepriepustna zatka, doma som sa kupala vo vani ozaj ze do konca a to som tyzden prenasala.

lorela
9. feb 2017

@slniecko35 Nepriepustná - nie tak celkom. Na toto sa spoliehala jedna známa, a hnusne doplatila.

blcha123
autor
9. feb 2017

ďakujem každej jednej za názor 🙂 k infekciam len dodam ze sa dajú kúpiť tampony v lekárni ktore sú určené na plavanie 🙂

Ahoj, pôrodná babica (stará) mi povedala, po 1. Potrate, pri 2. Tehu, že sa prvé mesiace nemám kúpať vôbec až v poslednom trimestri, ja som to dodržiavala... Potom som bola v teplej vode welnes plaveckého bazéna cca 31°C po porade a gyne s tampónom a v pohode. Do teplejšej som nešla. Len skúsenosť...

blcha123
autor
10. feb 2017

@coccinellaseptapunktata ďakujem veľmi pekne za názor

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre