Ahojte maminky a buduce maminky, hladam blizke duse v mojom veku, s ktorymi by sme si mohli pisat a spolu prezivat tieto vzacne chvile tehotenstva. U nas sa z pokazeneho zaludka vykluli //, nuz prekvapenie v nasom veku, ani neviem ci sme viac prekvapeni, alebo sa tesime, myslim ze manzel bol dnes rano pekne sokovany 😵 😵 😵 A to sme sa roky snazili a nedarilo sa a teraz ked sme to uz uplne vzdali, tak sa to mozno podari. Dufame len ze bude vsetko tak ako ma byt. Budem rada ak sa mi niekto s podobnym prekvapenim ozve 😉 🙂
ahoj, máme rovnako rokov (ja síce dufam že podobneho prekvapenia ostanem ušetrená 😀) ale držím palce... mojej najlepšej kamoške (tiež našho veku) sa minuly mesiac narodilo bábetko (tiež ked sa po par rokoch prestali snažiť 🙂 ), počas tehotenstva uplne omladla, schudla a opeknela a všetko bolo uplne v pohode ... tak držím palce nech si to tehotenstvo aj babetko super užiješ 😵 😵 😵
no ja mám tiež po 40 a manželom sa snažíme o dieťatko 🙂 moc vám gratulujem 🙂
@monkri tak Vam drzim palce, aby si sa presunula zo snaziliek do tehuliek 😵 My sme sa dlho snazili a neslo to, uz sme sa ani nemilovali, ale pocitali, pichali hormony a "vyrabali" dieta. Potom sme to vzdali s tym ze je neskoro a zmierili sa s tym ze uz nebude a bac ho, ake prekvapenie
@monkri davame pozor ako mozeme, ale to vies, v mojom veku uz su tie rizika ine, ako u mladych mamiciek. Poviem ti, ani sa nejako netesime vopred, este nemame vyhrate, bojime sa tesit, az ked uz budeme ovela dalej a po vsetkych vysetreniach bude vsetko vyzerat OK, az vtedy sa budeme moct kludne tesit
@monkri tak to si pis, ak to dotiahnem tak daleko to teda urcite budem. Ale vies tak rozmyslam, ze v tomto veku by sme si tak velmi vedeli to dietatko uzit, mame viac trpezlivosti, skusenosti, nieco za sebou, nejake zazemie, ked sa mi narodil syn, to bolo dost chaoticke obdobie, teraz by to bolo urcite kludnejsie, alebo si to mozno len namyslam
Moc, moc ti gratulujem a prajem aby si dieťatko v poriadku donosila. Žiaľ mne sa to nepodarilo ☹ , je to ešte čerstvé a veľmi to bolí..... Boli sme veľmi šťastní a moc sme sa všetci tešili (aj moji dospelí synovia), brali sme to ako zázrak po 14 rokoch snaženia. A v 12 týždni mi oznámila Mudr. že srdiečko nebije. Tak ak ti môžem poradiť, zatiaľ to nikomu nehovorte a modlite sa nech to všetko dobre dopadne. Veľmi držím palce !!!!!!!!! Mám 41, tak tvoj príspevok ma aj trošku potešil, že možno ešte máme nádej 😉
@evicaka tak ja ti budem drzat palce, aby sa stal zazrak aj Vam a aby sa Vam tiez podarilo donosit az do konca. NO my sa prave bojime toho vsetkeho co este moze prist, tiez sme vselico preskakali, aj nebijuce srdiecko a potom interupciu, hoci som to stale odkladala a dufala, zazrak sa nestal, aj DS a ine komplikacie, takze uz viem ze take veci sa tiez nestavaju len inym. Viem ako velmi to boli a ako velmi musite byt sklamani.
@monkri my uz tak potajomky a potichucky planujeme ako prerobime hostovsku na babatkovsku, ale zatial len v mysli, nerobime zatial nic, obchytkavam vecicky v obchode, ale tiez nic nekupim
Tak mi akurat odchadzame na sk, na dovolenku, tak som zvedava, ci sa mi podari udrzat tajomstvo 😵
@monkri
@evicaka je mi lúto,čím ste prešli,poznám to aj ja... ☹
ale podarilo sa..v 39 som porodila synčeka a teraz v 42 ešte raz pre zmenu dcérku...nevzdávajte to,ani ja som neverila,že sa to podarí a teraz si ich užívam úplne inak ako za mladi...a posledné tehu som utajila až do amniocentézy v 18 tt - samozrejme manžel vedel,ale staršie decká nie 🙂
@henikav moc gratulujem,nech je všetko ako má byť 🙂
@andrea999 no to bude dalsia story, ako zareaguje na babatko moj 12 rocny pubertak 😀 😀 😀 Predsa len dievcatko sa asi babatku potesi, chalan v pubertalnom problemovom veku, no veru uz asi polroka nikdy neviem co od neho cakat, zrazu mam chvilami dojem, ze mam doma cudzinca a to sme si boli velmi blizky, vzdy bol taky mamin pupok
Tak sme sa prave vratili od lekara, sme 9tt+4 a mame 3.3cm a krasne buchoceme srdieckom, dokonca sme vyvadzali aj akrobacie pocas ultrazvuku 😵 😵 😵
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@henikav Gratulujem! Nech sa teda všetko deje, ako sa má až k bezproblémovému pôrodu! Skús nakuknúť tuto k snažilkám, medzitým ich už dosť otehotnelo aj porodilo https://www.modrykonik.sk/forum/asistovana-reprodukcia/najdu-sa-tu-snazilky-40-nicky/
a môžeš im dať do pozornosti aj svoju tému.