Dobrý deň chcela by som sa spýtať, som v druhom mesiaci tehotenstva a mam 120kg. Doteraz som nevedela že by to mohol byť nejaky problém alebo niečo. Tehotenstvo prebieha zatial v poriadku a preto sa chcem spýtať mamičiek či niektorá mala pred tehotenstvom takú vyššiu hmotnosť a ako prebehlo tehotenstvo. 🙂
Tak nadvaha vseobecne je problem 🤷🏼♀️ A v tehotenstve dvojnasobny-moze nastat kopec problemov.
@zenulkaaa aj chudsie mali problemy, ja mala cca 100kg a mala som len tlak 140/90 inac nic. dokonca cukor krajsi ako 50kg zeny. skor horsie je potom zotavovanie ak sa vykona cisarak ( mne akutny necakane lebo mala nezostupovala) a kvoli tuku sa horsie hoji rana na bruchu...)
Ty máš 120kg a doteraz si nevedela že je to nejaký problém? Je, aj bez tehotenstva..neber to v zlom ja tiež niesom modelka a chudla som z hmotnosti sto kíl a vedela som že je to problém. Neviem si predstaviť do akých rozmerov pôjdeš, lebo ženy zvykli priberať dosť kíl .. daj si pozor na cukrovku. Myslím žeby si mala zájsť za nejakým poradcom. Neviem žienka to máš toľko sebavedomia že si svoje kilá brala takto že to nieje problém?
@vandica
@bublinka1426 jasne, ktokolvek moze mat problemy, nic sa nevylucuje… a je super, ze ste to mali bezproblemove.
ale nic z toho nie je ospravedlnenie pre nadvahu. Bez urazky, ale ako to moze niekto dohnat na takuto vahu??
Suhlasim s @dharmasanata
Ak ma zdravotne problemy, pochopim a nic som nepovedala.
Ale 90% nadvahy je z prejedania sa a nedostatku pohybu.
@dharmasanata ja som nenapísala že moja váha nieje problém, ja viem že taká váha nieje zdravá a v poriadku ale bohužial schudnúť sa mi zatial nepodarilo pribrala som z liekov na 108kg nešlo mi zhodiť a do toho som otehotnela s prvým dietatom, pribrala som na 120kg a nešlo mi ich po porode zhodiť. Ja niesom hlúpa aby som nevedela že je to nezdravé len sa mi podarilo otehotnieť znovu a kedže som čítala že z toho možu byť zdravotné problémy tak sa slušne pýtam či to niektorá mamička prežila.
@zenulkaaa Ja sa neprejedám, niesom ten typ človeka ktorý ma vyššiu váhu z prejedania, koľko krát som rada že si dám niečo malé lebo ani nemám chuť jesť, pijem čistú vodu, vodu s citrónom alebo sódu, nič ochutene.
@mirka0406 Mala som menšiu nadváhu kvôli výške a veľkosti plodu a musela som byť v 7mesiaci hospitalizovaná s podozrenia na preklampsiu celé mesiace som si 5x denne merala tlak veľká váha zabraňuje aj v ultrazvuku kvôli dieťatku....zdravá strava , cvičenie a držať si aspoň ako tak váhu.Len moja rada,veľa šťastia prajem🍀
je vela dovodov, ja som ostala byt tehotna 86kg as ano tucna som bola, lebo som priberala z rozvodu..., napriklad. dovodov preco je clovek tucny moze byt naozaj vela.
ale mala som vzdy viac svalov ako tuku kedze som aktivne sportovala.
urcite nejdem ospravedlnovat nadvahu a obezitu.
ale takisto nesudim nikoho kto je obezny
@mirka0406 tu ťa asi tie dokonalé 50kg ženy zhejtujú.
Ja mám vyššiu váhu, síce ešte nie 120kg ale myslim, že kým porodím tak sa tam dostanem.
Našťastie mám nizky tlak, takže žiadne väčšie problémy neboli. Jedine čo tak dieťa mi horšie rotuje pri pôrode a musia ma polohovať aby sa správne otočilo. Ale zvládli to pôrodné asistentky aj pri pôrode doma.
Treba sa naladiť pozitívne a nebrať to tragicky. Mám kamošku čo rodila ako 135 kg a dieťa bolo ok.
Ja som otehotnela s váhou 94 kg, momentálne 25tt a mám 97 kg lebo som pridala viac pohybu a snažím sa neprejedat!! Keďže mám prácu v kancelárii, chodím každý deň na prechádzku. Tehotenstvo úplne súper aj tlak. Čiže odporúčam pohyb
@terry658 ahoj, tu nejde o hejt od 50 kg dokonalých zien... tu ide o to, ze aj cudziemu moze záležať na zdravi toho druheho.. To ze si nemala problemy je velke plus 😉a tesim sa z toho.
Ale nalejeme si cisteho vína... Kazde telo, ktore je obezne neskutocne trpi...napr klby, teraz sa ti to mozno nezda, ale casom to mozno pride.... Mnozstvo tuku v brusnej dutine, riziko vysokeho tlaku, cukrovky, cholesterolu aterosklerózy atd mohli by sme menovat... Aj obratnost zeny je s nadváhou niekdy naozaj obmedzena....je to Tvoja volba, ze to neberes tragicky, ale mysli na to, ze mas dieta, ktore Ta bude potrebovat😉
@trgypadl tak môj muž je chudunký, jeho sestra tiež a majú obaja v keli platničky, vysoký cholesterol,vysoký tlak. Nie som si istá, či štíhlosť zaručí zdravie.
V mojej rodine je viac obéznych ľudí bez civilizačných chorôb. V podstate sú zdravší aki tí chudí v našej rodine. Takže neviem kde je naozaj pravda. Ja vychádzam z toho, čo vidím u nás a to úplne popiera tieto výskumy.
Áno kamoška mala pri oboch tehu na začiatku cca 109 obe tehu našťastie znášala úplne v pohode.
@mirka0406 ja som mala tiez vyssiu vahu. Nie az ako ty, ale mala som. Paradoxne, ja pocas tehotenstva, dojcenia nepriberam. V prvom trimestri som schudla vzdy cca 5 kg a rodila som s povodnou vahou. Z nemocnice som isla o 10 kg lahsia ako pred tehotenstvom. Prve skoncilo predcasne kvoli preeklampsii. Druhe a tretie som brala lieky na tlak, deti sa narodili v termine, preeklampsia sa nezopakovala.
@mirka0406 ja to nemyslim v zlom. Moj muz je sportovec, trener, aj ja casto cvicim a proste vieme ako to chodi. Ze len male % ludi to ma z nejakych zdravotnych dovodov. Inak sa vzdy da s tym nieco robit.
Vidis aj ty vravis, ze to mas z rozvodu a liekov, trapila si sa, chapem, jedla si, takze je to len psychika, da sa s tym nieco robit, ak uz neuzivas tie lieky.
Kazdopadne treba s tym nieco robit. Zarad do tehotenstva prechadzky, velmi sa mi paci pristup
@sgilvadia
zaradila prechadzky a ma pohyb.
Ja tu nechcem mudrovat, len viem proste ze nadvaha je zataz pre telo, a ak teraz je vsetko fajn, chvalabohu, bud rada, neznamena to ze aj v buducnosti to tak bude.
@zenulkaaa ja som sa s nikym nerozviedla takže ja som nepribrala z rozvodu a neprejedala sa, myslim že to napísala iná pani, ja som lieky jedla ale nie na psychiku. Ale jasné chapem, ja viem že ste to nemyslela zle len ja som sa tak zlakla keď som čitila čo sa može stať že mi to úplne od radosti vypadlo. V januári som potratila pretože som žila 3 mesice u svokrovcov aby nebola svokra sama než príde svokor z nemocnice a som mala velky nátlak stresu a panicke ataky. So švagrom sa nemusíme čiže on mi robil veľa zle na psychiku, teraz bývame konečne naspať u našich , mame väčší dom tak naši chcú aby sme boli snimi. A jak som naspäť doma tak nemám žiadny stres ani nič podobne a plod sa mi stihol vyvinúť tak ako sa v určitom týždni mal vyvinúť a bije mu srdiečko. Pri druhom tehu (potrate) sa mi nestihol plod ani vyvinúť a mala som zadržany potrat. Teraz som veľmi rada že to je zatial na dobrej ceste a všetko je ako má byť tak som sa vystrašila a opýtala mamičiek na ich skúsenosť. Viem že nadváha nieje zdravá ani pre nehotnú ženu ale toto ma pritom všetkom čím sme prešli absolutne nenapadlo.
Ahojte baby, ja som mala 2 potraty. Moja váha pri otehotni bola 103kg, teraz som schudla na 80. Len by ma zaujímal vás názor, či tie potraty mohli byt zapríčinené obezitou. Všetky vyšetrenia dopadli dobre. Tak teraz sa snažíme znova, len by ma zaujímal vás názor..
@katynka_ml ja som v 35tt tehotenstva s vahou 125 kg, pribrala som za toto tehu 3kg a bábetko sa vyvíja v poriadku. Boli sme aj na morfologickom ultrazvuku a čakáme zdravého syna😊
@mirka0406 jeeej gratulujem ❤️
@mirka0406 ci je žena chudá alebo ma viac kíl tak problémy mat môže tak ci tak. A myslím ze není správne aby niekto niekoho súdil keď nevedia tvoj príbeh. Ja som mala pred tehotenstvom okolo 65 a po pôrode 88 cca a som pol roka po pôrode a mam 82. Verím ze budete aj ty aj mala v poriadku a nevšímaj si tie zlé komentáre. Viem ze mas trosku viac kíl a viem ze to je ťažšie ale viem ako ťažko sa čítajú tie komentáre.. Verím ze po pôrode skuchnes, teraz skus jest hlavne zdravé veci ovocie zeleninu nie len kvôli kilam ale kvôli bábätku. Posielam silu 🧡
@katynka_ml ja si myslím, že to s tým nemá vôbec nič spoločné. Možno akurát príliš obézne ženy, môžu mať problém otehotnieť, ale keď už si tehotná, tak si nemyslím, že obezita môže spôsobiť potrat. Aké máš za sebou vyšetrenia?
@2006_1211 ďakujem krásne za povzbudivé riadky🫶🏻 ja si z nikoho nič nerobím, nech si každý napíše/povie čo chce. Pre mňa je najdôležitejšie to či je moje dietatko v poriadku. Kilá sa budem snažiť zhodiť po pôrode aby sa mi lepšie fungovalo či už kvôli sebe aleno kvôli detom. Samozrejme zeleninu a ovocie jem stále , každý deň aspoň jedno.
@katynka_ml ďakujem krásne, určite sa aj vám podarí mať vytúžené bábetko❤️ja už jednu dcérku doma mam (3roky) a bola som pri nej tiež tažšia v tehotenstve, pribrala som vtedy zo 104kg na 117kg a po pôrode som hneď odchadzala domov s váhou 108kg, po čase sa to nejako na mňa začalo lepiť, nedávala som si pozor na jedlo a dopadla som takto ale verím že s manželovou podporou sa mi podarí schudnúť😊🫶🏻
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?