Tehuľky 40tničky

uradnikova
19. dec 2021

ahojte, sú tu nejaké žienky co boli, sú tehotné okolo 40tky. ake to bolo, vaše názory, zážitky, skúsenosti. dakujem

zuzanockamt
19. dec 2021

Mala som 38, druhé dieťa. Všetko bez problémov, aj pôrod, rýchlejší ako prvý ( dokopy aj s prvými kontrakciami asi 3.5 hod). Zotavovanie veľmi rýchle, omnoho lepšie ako po prvom. Niet sa čoho obávať.

sirka9
19. dec 2021

@uradnikova ahoj. Ja som otehotnela ešte 39 ročná, ako 40 ročná som teraz týždeň dozadu porodila. Moje prve dieťa. Tehotenstvo som mala krásne, bez akýchkoľvek problémov, ani raz mi nebolo zle, žiadne opuchy, proste naozaj nič a do poslednej chvíle som behala ako srnka. Prenasala som týždeň a pôrod mi vyvolávali, ale musím povedať, že aj pôrod som mala krásny. Kontrakcie dali trochu zabrať ale samotné vytlačenie malej trvalo možno 10 minút ak vôbec, bez poranení. Dve a pol hodiny po pôrode som v pohode išla do sprchy, ma wecko a malú mi dali na stalo ku mne. Za mňa teda všetko super aj v tomto veku. Ale samozrejme je to veľmi individuálne.

uradnikova
autor
19. dec 2021

@sirka9 ešte sa spýtam, posielali aj na amnio? kvôli veku

zuzanockamt
19. dec 2021

@uradnikova ja som na AMC bola...už od 35 r. je tá možnosť

jahell
19. dec 2021

@uradnikova ja som rodila v 43 rokoch a áno bola som aj na amnio

uradnikova
autor
19. dec 2021

@jahell a ako tehotenstvo, dietatko?

sirka9
19. dec 2021

@uradnikova mňa neposielal, ale ja som išla na nifty pro testy sama od seba. Ale inak posielajú už od 35 rokov. Ale je to na tebe ci to podstúpiť alebo nie. Nikto ta nútiť nebude do toho

jahell
19. dec 2021

@uradnikova všetko bolo super, maličká má 18mesiacov, obavy som mala či bude zdravá ako to zvládnem...ale všetko napohodu☺ ...

marianarem
19. dec 2021

@uradnikova Ja som otehotnela v 40 a rodila v 41. Bolo to nekomplikovane tehotenstvo s takymi beznymi obtiazami. Na amnio som nebola, dala som si urobit ten test NIFTY.
Narocnejsie ako tehotenstvo mi pride starat sa o dieta, tam uz citim, ze fyzicky to nie je ako v 20ke plus uz mam aj chronicke zdravotne problemy. Na druhej strane som taka vnutorne kludnejsia ako v 20ke alebo 30ke, mam vacsi nadhlad a mozem uz v materstve cerpat z roznych skusenosti a to mi pride ako velke plus.
Moj nazor je taky, ze kazde materstvo ma nieco do seba a ma svoje vyhody a nevyhody. Aj v 18ke aj v 40ke. Aj dieta mladuckej aj starsej matky ma sancu prezit hodnotny a zaujimavy zivot a ak sa zena na dieta citi a praje si ho, tak vek pre mna nie je rozhodujuci.

luciah187
19. dec 2021

@marianarem pekne napisane. Ja mam 37 a zvazujeme tretie dieta.

vilma7
19. dec 2021

@uradnikova ja som prvý x otehotnela v 40 a rodila mesiac pred 41, druhé rodila v 43.
Ani v jednom prípade neboli podozrenia z vyšetrení, takže áno raz ma neposielali na amnio (bývam vo Švajčiarsku).
Obe tehotenstva úplne pohodička, pracovala som na plný úväzok takmer do pôrodu s osobami s ťažkým postihnutím, nemala okrem tehu cukrovky nič. Žiadne pálenie záhy, grckanie, bolesti, ani len poslíčkov...ja keby mám aspoň o 10 rokov menej, určite chcem ešte viac detí 🤣🤣🤣. Aj kojenie prebiehalo, prebieha bez problému, druhé ešte kojim, mlieka som mala dosť, žiadne zápaly, nič. A mám doma.dva zdravé poklady, ozaj úžasné Spokojne šťastné detičky.

lauricka
19. dec 2021

Sesterka porodila 8 dní dozadu, vo veku 40. Všetko prebehlo normálne, vrátane pôrodu.

zuzudrnda
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jazula
19. dec 2021

Rodila som v máji svoje prvé bábo a v septembri som mala 40. Tehotenstvo bez komplikácií, úplne som si ho užila 🙂. Až posledný týždeň som skončila v nemocnici a nakoniec z toho bola preeklampsia, ale to majú aj mladšie baby 😉. Na amnio som nebola, všetky testy som mala ok, tak nebol dôvod. Ale dala som si v 12 týždňoch urobiť Prenascan test pre istotu. Pôrod bol rýchly, bábo je zdravučké, akurát deficit spanku znášam horšie, ako po žúrkach pred 10 rokmi 😁

jaga18
21. dec 2021

Ahoj, ja som v lete rodila, na jeseň som mala 41. Drobec má čochvíľa 5 mesiacov.
Tehotenstvo v pohode a aj pôrod prirodzený. Na amnio som nebola, Dr odporučila trisomy test, ten som mala negatívny.
Aj po pôrode všetko ok, stále dojčím a dúfam, že aspoň do roka budem 🙂

mimi16
22. dec 2021

@uradnikova v júni som mala 40 a zajtra nastupujem do pôrodnice. 😍

milluska
7. okt 2022

Ahojte, obnovim diskusiu, mam 39 a v aprili cakame druhe bejbi s novym partnerom kedze som rozvedena. Dcerka bude mat v tom case 11 a velmi sa uz tesi, uz nakupuje aj vybavicku 😁
Okrem toho ze som prave doma s Covidom sa citim super, zvladam aj pracu (sestricka v nemocnici) uvidime po porode 😅

miaj
28. okt 2022

@uradnikova ja mám 40 a po 9rokoch som opäť tehotná😉zatial sa cítim ok,nič mi nie je,tiež som bola na Prenascan testoch,síce sú drahé,no presné a v mojom veku chcem byť kľudnejšia. Dcéra bola najskôr taká prekvapená,tak predsa po 9rokoch,ale teší sa už na súrodenca😉termín mám 20.4. Verím,že to zvládnem dovtedy v zdraví,učím prvákov,tak snáď to dotiahnem do víťazného konca🙏

milluska
28. okt 2022

@miaj tak sme na tom podobne 😊

mimi16
29. okt 2022

@milluska držím prsty. Ja som rodila 3x minulý rok v decembri ako 40-ročná. Zvládli sme všetko super! 😊

milluska
30. okt 2022

@mimi16 a ako stare mas mladsie deti? A dakujem pekne 😊

mimi16
30. okt 2022

@milluska dcéra má 13 a syn 9.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre