Ahojte emoticon podelim sa aj ja s vami o mojom zaciatoconom tehu emoticon s manzelom sme sa snazili od oktobra .... po dvom mesiacoch testovania sme to vzdali a povedali si ze ked to ma prist tak to pride emoticon a prislo emoticon poviem vam ze ani neviem ako poslednu mrchu som mala 20.3. .... moje priznaky brucho nafuknute a prsia citlive ako vzdy ..... ani vo sne ma nenapadlo ze mozem byt tehu emoticon pokial som nesla na operciu .... 17.4. ani neviem preco ale ze idem si preistotu spravit test a sup ho tam // emoticon namiesto operacie som sla na gyndu emoticon zatial bolo viedet len vak (4,9 mm) gyn. povedal ze je este velmi skoro pretoze mrchu som mala dostat az teraz .... na kontrolu mam prist az okolo 15.5. vtedy by malo byt vidiet ze ci je vsetko ok .... fuuu to bude dlhe cakanie .... viete mi presne povedat ktory tyzden mozem byt ak spravne ratam tak 4+3tt ci ???? dakujem vam emoticon
@evkams Gratulujem, dnes si 4+4 🙂 Tu ti to pekne ráta.
http://tehotenstvo.academy.sk/index.php
ahojte.. takze ked som mala poslednu menstruaciu 15.3. a vzdy mavam presne 15ty den mesiaca pretze som brala antikoncepciu v marci som ju vysadila a v aprili mi menstruacia nedosla uz je to myslim tyzden a test bol pozi cize som tehotna dufam :D ... tak v kolkatom som teraz tyzdni ? cyklus mam presne 30 dnovy
Tehotenstvo sa ráta od prvé dňa poslednej menštruácie, ale nie vždy to sedí 🙂 na tejto stránke to naozaj pekne počíta http://tehotenstvo.academy.sk/index.php 😉 ja som teraz otehotnela v čase, keď som ešte mrchu nemala (kým som dojčila syna, tak som mrchu nemala celý ten čas, prišla mi až 22 dní po ukončení dojčenia) a otehotnela som, a mrcha mi prišla v čase keď som už bola cca 3tt 🙂
@belllinka
@lulu369 Tak po prvé......tehotenstvo sa nemôže rátať od prvého dňa menštruácie, ak otehotnieť môžeš až cca v polovici cyklu..........a po druhé, ešte aj na tej stránke, čo ste uviedli vám píše pravdepodobný deň otehotnenia a ten NIE JE prvý deň menštruácie (vychádza to tam cca nejaké 2 týždne po začiatku menštruácie) ..........záleží aký má "evkams" cyklus, môže byť na začiatku 3. ale aj 4. týždňa, ale aj viac, aj menej....nenapísala dni ....... veď aj práve preto sa uvádza termín pôrodu +/-2 týždne ........okrem toho tie internetové výpočty sa opierajú o dokonalú 28-dňovú menštruáciu
@sednaja tehotenstvo sa vždy ráta od 1. dňa menštruácie, dievčatá majú pravdu, aj kalkulačky to tak počítajú, aj gynekolog to tak zapisuje do tehotenskej knižky, jedinou výnimkou je, ak sa riadi veľkosťou plodu zo sona a nezodpovedá to týždnu tehotenstva podla poslednej menštruácie.
Jasné že k oplodneniu dôjde počas ovulácie, čo býva cca v strede cyklu, ale tehotenské týždne sa rátajú od prvého dňa poslednej ms.
http://tehotenstvo.academy.sk/index.php aj tam to píše, ak bola posledná ms 20.3.2014, tak je to 4tt+4, čo je 5 týžden tehotenstva.
@sednaja máš síce pravdu a vo všetkom, ale väčšina gynekológov to aj tak počíta rovnako ako na tej stránke...aj mne doktor počítal termín podľa "pravidelného cyklu", teda aspoň pri prvých 2 tehotenstvách...pri tomto poslednom mi ho počítal podľa veľkosti bábätka, kedže som otehotnela pred prvou menštruáciou po pôrode
@belllinka
@lulu369 No, hej, pozerám, že oni síce uviedli jeden deň možného otehotnenia, ale k týždňom tehotenstva pripočítali ešte 2 týždne predtým, čo je dosť nelogické. Ak viem, že som otehotnela dnes (dnes som mala plodný deň aj pohlavný styk), tak asi nemôžem byť v 2 týždni, ale oni to berú asi tak........že tie dva týždne predtým je 40 týždňov dokopy a potom tam vzniká tolerancia plus/mínus 2 týždne .....asi to je kvôli tým rôznym cyklom a rôznym dňom plodnosti..........tak sorry, beriem späť, nikdy som si nevšimla, že to takto blbo rátajú.......ale fakt to logiku nemá. V podstate sa deti reálne rodia v 38 týždeň a nie v 40.ty (samozrejme cca). Takže výpočet môže byť 4. týždeň, ale reálne to možné nie je, keď plodné dni prišli až o cca 2 týždne neskôr..........Musím sa opýtať pri najbližšej kontrole, lebo mi lekárka povedala viac možných termínov, tak podľa čoho boli určené........
@sednaja Rátajú to tak úplne všetci gynekológovia. A je to logické z toho dôvodu, že žena môže mať ovuláciu v hociktorý deň a takisto môže mať styk aj každý deň, čiže veeeľmi málo žien by vedelo povedať, v ktorý deň otehotneli.
Takže teoreticky nikto nemôže povedať, že je v prvom, druhom, treťom týždni, keďže otehotnieš najskôr v tom treťom, väčšinou...
@sednaja nemáš sa za čo ospravedlňovať 🙂 je pravda, že to väčšinou doktori počítajú tiež takto, ale pravdu povediac veľmi málo detičiek sa rodí v deň termínu 🙂 Ja som s dcérkou mala terním 15.2. no narodila sa 10 dní pred termínom (5.2.), so synčekom som mala 2.8. a ten sa narodil 7.8. (takže jeho som "prenášala 4 dni, narodil sa tesne po polnoci) 😉
Ahojte zienky. Nemala som potrebu sa tu registrovat ale kpnecne som sa odhodlala 🙂 Tiez som mala menstruaciu presne ako vy 20.3.2014.Cakam na dalsiu ale akosi nechodi.Mam strasne nafuknute brucho je to take ocividne,ze sa ma mama pytala ci som tehotna a do toho som strasne unavena. Bolia ma aj prsia ale to tiez moze znamenat,ze mi uz pride mrcha. Narozdiel od vas,ja mam test negativny vcera som testovala. Neviem ci si mam robit nadeje
caute, ja poslednu, 29.3., uz mi meska tri dni, ale ja sa skor bojimmimomaternicoveho, lebo posledna MS bola cudna, len jeden den, taka normalna.... ☹
dievcata, ja k vam este nepatrim, aj ked uz veeeelmi chcem...poslednu ms som mala 28.3....cyklus pravidelny 28 dnovy...takze uz meska od vcera. zatial nemam ziadne priznaky prichadzajucej mrchy. ani ma nebolia prsia, ani brucho, ani som dokonca nemala zrave dni a vyhadzanu tvar... 🙂 tak sa naaadejam ako blazon...dnes som robila test 25tkovy a nie z prveho ranneho mocu, lebo som musela ist test kupit,,,a vysiel negativny ☹ ale aj tak mi to neda...mam nejake tušenie...alebo skor nadej, ze konecne nam pride vymodleny potomok...od kedy ukazuju testy dve palicky dievcata?
inak podla tej kalkulacky by som mala byt dnes 4+0
@reiga aj mne vysiel negativny...parchant jeden ☹ este mam jeden, tak vaham ci ho spravim zajtra, alebo este pockam
@tomiholjubavi preco kupujes 25 -tkovy, po prve, su drahsie ako dva 10 -tkove, a na 25-tkovom sa ti vyhodi druha ciara neskor ako na 10tkovom..... 🙂
@evkams hodis foto carek? my vsetky sme priblizne ako ty, tak pre porovnanie...ja som mala slabeho dusika....skoro neviditelneho...dik 🙂
@zvolsiinylogin ked ti poviem dovod..budes si mysliet, ze som blazon... 😀 akurat sme prisli na pag (kde byvame na leto a pred sezonou)...no a tu v lekarni maju len dva druhy - 10tkovy a ten co som kupila..ale vzdy si kupujem ten desiatkovy...uz som ho kupila milionkrat..a vzdy mi vysiel len negativny...tak som si dnes povedala, ze mi nosi smolu a kupila som si ten druhy 😀
@tomiholjubavi no presne som sa v tvojím slovách našla... tešenie, nádej, vymodlený potomok.. hádam sa nám podarí. mne stále neprišla mrcha, a ani som si test nerobila bojím sa sklamania
@reiga ja som si robila uz tri..prvy hadam pred tyzdnom 😀 som netrpezlivy typ a toto su pre mna muky ...ale tiez dufam, ze uz to vyjde 🙂
@tomiholjubavi tak ty si fakt netrpezlivá 🙂 ja len 1.
@reiga ja by som najradsej testovala uz dve hodiny po sexe 😀 bolo by skvele vymysliet test, ktory by ukazoval, ci vobec doslo k oplodneniu vajicka 😀
@tomiholjubavi 🙂 no ty máš nápady 🙂 som sa teraz z chuti zasmiala 🙂
@reiga podla mna by to bolo prakticke...zienky by hned vedeli, ze zase nic...a mali by dusu na mieste...tolko tyzdnov cakania, nadeji, dufania, nervov by bolo usetrenych.... proste hned zistis, ze nic.. a je to...s rastucou nadejou potom rastie aj sklamanie...mam to uz odskusane
baby priznam sa tiez sa velmi bojim a ked citam ake maju niektore z vas skusenosti fuuu vydrzat do 15.5 bude veru tazke ☹ zatial sa citim skvelo nic nepocitujem okrem silnych voni a pachou nic viac 😀 je tam velky strach ale na druhej strane velke stastie a potesenie 🙂 asi ako kazda z vas 😉
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Tak to záleží od toho, koľkodňový máš cyklus.....ale tuším sú plodné dni cca v polovici cyklu. Tak ak si mala poslednú menštruáciu 20.3 a máš cyklus približne 30-dňový, tak by si mala otehotnieť cca okolo 5. apríla......ak dobre rátam. čiže si na začiatku 3. týždňa .......cca samozrejme (a ak je moja teória správna). Asi to aj sedí, keď ťa lekár zavolal až neskôr, lebo zisťovať tehotenstvo sa odporúča až po plánovanej menštruácií, vtedy to dobre vidno.
A blahoželám.