Ahojte, desim sa zo svojej vahy :( Uz mam jedneho synceka,kt. ma 19mesiacov a teraz cakame druhe. Ked som isla rodit moja vaha bola 105kil a odvtedy neviem zhodit.... Robila som vsetko a teraz cakame dalsie, tesime sa velmi, len ja mam depku zo svojej vahy a z reci a pohladov doktorov.......Ako mam velmi nepribrat alebo je mozne aby som schudla pocas tehotenstva??? Dakujem za odpovede.
@iivkaa1 pod ku nam napr. do tejto temy: https://www.modrykonik.sk/forum/tema/tehotenstv...
Dakujem Dominika, mas pravdu, len neviem preco tie kila po porode nesli dole....Teraz ked je maly uz vacsi som sa hybala, jedla male davky,neprejedala som sa a neslo dole nic...Asi sa musim s tym zmierit a tesit sa na babo...a potom po porode budem riesit vahu, a myslim si ze pri 2malych detoch to pojde aj samo, ci nie? 🙂
to hej 🙂 to poznam ani ja neviem zhodit od porodu a teraz som ostala tehotna s hroznou vahou :(
@iivkaa1 ahoj, ja som 1x otehotnela na 99, 2x na 112, rodila som oba razy na 118, teraz 3 mesiace po pôrode váha stále pomaly rovnaká, pohľady doktorov v pohode držali sa 🙂)), predo mnou žiadne pripomienky za dverami neviem🙂), dokonca som rodila so spinálkou (indikované cisárske rezy), hoci tá sa nám objemnejším pichá horšie, neboj prežiješ, stresovala som sa ale to je úplne nanič, jedla som striedmejšie (4 mesiace som vracala) . Horšie je to teraz po pôrode, dve malé deti dvojročný rozdiel času na seba máličko, jeden veľký kolotoč,prebaľovanie, kŕmenie jedného, druhého, hranie sa jedenie, uspávanie raz jedného, raz druhého, stresy a kilečká čo som nechala v pôrodnici sú späť , v kútiku duše dúfam, že len čo si nájdeme nejaký pevný režim tak si nájdem čas aj na to, aby som začala čosi so sebou robiť, držím palčeky a teraz myslí hlavne na babenko
Ahojky. Ja pri prvej otehotnela 80 kg, rodila 94 kg a do pol roka som mala 61 kg. Aj som si ju zhruba držala asi rok. Potom sme sa začali snažiť o druhé, prišli na rad lieky, stresy a tak, ale nakoniec sa to podarilo a hneď dvojnásobne. Otehotnela som pri 89,3 kg. Na začiatku tehu mi bývalo trochu zle a nechutilo mi jesť, tak som schudla na 86,8 kg, teraz mám 88,4 kg a som v 20 tt. Takže ešte stále nemám váhu zo začiatku tehu, čo ma teší a teší to aj môjho gyndoša. Keď som sa ho opýtala, či to nevadí, že nepriberám, povedal, že bábätká si berú zo mňa a že je len rád, že nepriberám. Že po tom 20 tt. začnem priberať, či chcem, alebo nie. Ale ja dúfam, že budem rodiť pri váhe tých 94 kg, možno o 2-3 kg viac ako pri malej. To by som brala.
@betina1984 joj a ko sa ti podarilo po prvom porode tak krasne schudnut? aj ja chcem 😀
@zivika no, ja mám bežnú váhu tak do 80 kg, ale začala som sa zdravo stravovať, 5x denne, vážila som porcie jedla, rátala kalórie. Pri malom dieťati sa to dalo, len potom to už bolo horšie. 61 kg som mala naposledy v 6. triede na ZŠ. Ale určite sa po pôrode budem chcieť k nim vrátiť. Začala som 6.7.2008 na 88,4 kg a na Silvestra som mala 65 kg, do konca januára 63 kg a začiatkom marca bola malá prvýkrát chorá, tak som nemala ani kedy jesť, som schudla na 61,3 kg.
@betina1984 ja som zacinala na 80kg, rodila som 96, teraz, po 7 mesiacoch mam 93 a neviem s nimi pohnut 😠 uz som aj rozmyslala nad pocitanim kalorii, ale neviem ako na to, ani priblizne neviem, kde a ako zacat ☹ kolko kalorii by som vlastne mala za den prijat? mohla by si mi poradit cez IP? nech neodbieham od temy... 🙂
jeej, ahojte, som si vsimla skupinku, kam tiez patrim. Teraz som v piatom mesiaci, vaha skoro 83kg, vyska 168, cakam dvojicky a dost sa bojim toho, ako to bude pokracovat. Na zaciatku tehu som mala 80, ale predtym 83, takze tam to skocilo trochu dolu, ale uz naberame ocividne, len co ked to bude neskor prilis, chjo 😒
ale dominikine rady su dobre, v tehu su dolezite babatka
Ahojte no s tou vahou na zaciatku tehu som mala90kg prve mesiace som tazko zjedla nieco tak vaha sla rapidne dole o6kg dnes v 22tt mam 86kg takze som zatial nic nepribrala z coho sa aj tesim.No lenze neviem do kedy to vydrzi mam hroznu chut na sladko kyslo neviem ake a ovocie jem na kg.Desim sa postavit aj na vahu🙂...ale co chuti drobcekovi ci mne to si dam...vcera sme zhanali po obchodoch kukuricku este aj na ranajky som ju dnes mala🙂...takze nech je vaha akakolvek hlavne nech je dobre nasim detickam.A ked sa pacime nasim muzikom okolie si vsimat nemusime🙂 I ked sa mi dobre pocuva ze tehu mi prospieva🙂len polovicke sa nepaci ze som schudla zo zadku ze to uz neni ono no vyhovte chlapovi:P
@simonkato nechcem ta strasit ja som zostala tehotna s vahou 86kg zo zaciatku som schudla 5kg az po 23tt som zacala priperat ale ja som mala aj obmedzeny pohyb mala mi tlacila na nervi v chrbtici takez som od 20tt krivala nakoniec som skoncila s preeklamsiou ale nastastie sa ju podarilo stabilizovat no v nemocnici si niektory lekari neopdpustili ze je to urcite preto ze mam nadvahu:o(najhorie su posledne 3m. ja som sla rodit s vahou 108kg ale to som bola naliata vodou prodnici som nechala 13kg az teraz po roku sa mi podarilo nieco schudnut viem podla veci no na vahe mam stale 95kg no v prvom rade je to ze am zdravu dceru ktoru stale dojcim takze diety neriesim pokial sa citis super a mam vsetky vysetrenia ok :o)))))))))))))) tak je vsetko v poriadku:o)tie posledne vety s napisala krasne a vystizne 🙂
@nibiru mne kg na vyse nevadia hlavne ze je dobre babatku.Dost som sa stresovala koli vsemoznym zlym vysledkom a az zajtra budem mat istotu ci je drobcek v poriadku.Ale verim a citim ze je vsetko dobre.Citim sa super nerobi mi problem robit ani v zahradke,zase to moc nesilim.Som rada ked mozem nieco robit ale niekedy cely den len pred tv prelezim.No a nech sa niektory lekary pozru sami na seba v mojom okoli ich mam par obezdnych.A niekedy za to clovek ani nemoze ma to jednoducho v genoch.Co je aj moj pripad.Ale dost som pribrala aj v praci jedlo tri krat za den velke porcie na rychlo do seba nahadzane.A to casto aj neskoro v noci.Ale som rada teraz sa citim velmi dobre a dufam ze nam to aj do konca tehu vydrzi🙂 aj ked to si mozem len namyslat 😝
no moja zacinajuca vaha pri otehotneni bola/je 75kg (teraz som v 11tt). Snad nepriberiem viac ako 12kg, to si samu seba neviem ani predstavit... Teraz sa snazim stale jest normalne (zdravo, pravidelne a tak akurat, neprejedam sa, nastastie nechuti mi sladke), avsak bola som zvyknuta hybat sa a pohyb mi chyba. Cize bojim sa, ze hoci prejedat sa nebudem, ale pohyb mi bude viac ci menej chybat...
ahoj, obnovuji diskuzi snad nevadí, před těhu cca 2roky jsem začala hubnout pomocí proteinové diety, zhubla jsem z 99kg na 78kg první rok jem držela poctivě to šlo rychlo cca 15-17kg, pak jsem občas ulítla ale pořád se to dalo, váha šla pomaleji ale cm šli dule. CCa 3měsíce pred otehotnením jsem začala jest normálně - sice normálně ale tak nějak jsem si furt říkala že nesmím nic přehánet - léto, dovolená atd. v tom jsem konečně otehotněla a já si řekla že hurá mužu jíst.... Zdá se mi že jím relativně málo, samozřejmě stane se že se fakt přežeru a pak je mi zle ale váha, no bojím se už teď mám 84kg. a i v obličejí se mi zdá že jsem ,,spuchla´´ a ruce - hruza ale na ne jsem vždy trpěla, né jen že je mám jak golém a jakákoliv holka má třeba také lýtka ale ještě je mám samou strii 😢😢😢...
Ale děvčata, víte co mě zajimá??? Vaše bříška, já mám jakoby také 2 pnemumatiky a doufám že i já s takým břuchem co mám zatím teď 11týden pak budu mít také to krásné kulaté bříško. Jak jste na tom vy???? Nebo co jsem teď nedávno viděla video jedné baculky, tak jsem trošku sklamaná jí zustali ,,2pneumatiky´´ a jen se jí celkově zvetšovalo celé bříško, trošku by mě to mrzelo kdybych neměla kulaté bříško. Ale duležité bude aby to bylo maličké zdravé 😉 🙂🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?