Tehotná vo vyššom veku

zahumnie
25. mar 2014

Ahojte. Mám 38 rokov a 20 ročného syna. Nečakala som už, že sa dostanem na stránky tehuliek ☹ Mám zmiešané pocity. Radosť, obavy... s prvým synom som bola rizikovo tehotná, celé tehotenstvo nič a potom som sa začala otvárať a bola som 3 mesiace v nemocnici. Narodil sa v 36 týždni. Je zdravý, krásny. Poraďte, čo robiť, aby som sa nebála o bábätko....som cca 8 tt

zara0201
25. mar 2014

@zahumnie Tešiť sa, nestresovať, vyložiť nohy a myslieť pozitívne. Blahoželám.

hviezdicka111
25. mar 2014

@zahumnie ja ti poviem len tolko, ze moja mama bola tehotna po 40tke...a znasala to lepsie, ako ja v 25 🙂 takze neboj sa dopredu.. 🙂 a samozrejme, gratulujem 🙂

sakura77
25. mar 2014

@zahumnie jaaak vo vyššom veku 🙂🙂😉 ja mam 37 moj muz ma stale nahovara na tretie 🙂😉
A gratulujem, moj by vyskakoval tri metre a idealne dvojičky keby boli 😀 tes sa, uzivaj si to 🙂

cmulinko
25. mar 2014

@zahumnie moj manzel je o 20 rokov mladsi od svojho prveho brata.moja svokra ho porodila v tvojom veku.tu kde zijem ja by si bola este zaradena medzi mladuchy,lebo tu to nie je nicim vynimocne,ze skoro 40 rocna je len prvorodicka.to len na sk mam pocit,ze sa zeny tak umelo tituluju za '' stare '' a pritom cely svet sa posuva coraz dalej a dalej co sa tehotenstva tyka.skor smerujeme k tomu,ze ak do 16-ky neotehotnies,tak do 40-ky sa ti to uz urcite nestane....pride skola,vyska,zamestnanie,kariera,nevydarene manzelstvo,rozvod,znova nova laska a nakoniec mame 40 a konecne mozeme rozmyslat o dietati. 😅 v prvom rade gratulujem k babatku,uzivaj si kazdy den ako tehulka,nerozmyslaj nad tym ako ta beru v tvojom okoli...reci su aj budu,to vieme vsetci,ale aj hlupost ludi je a aj bude....s tym sa neda nic robit preto sa netrap ani vekom ani tym ci to dobre dopadne.ver si troska.

jabadaba
25. mar 2014

@zahumnie nestresovat sa a neprojektovat si v hlave zbytocne scenare. Citaj si nieco prijemne, oddychove a utecie to ani nevies ako. Ja som druhe dieta mala presne v tvojom veku. 😉

sibila75
25. mar 2014

aj ja mam 38 a čakam 3 dievča teraz 1 aprila & a som v pohode cele tehotenstvo a strašne sa tešime aj moje pubertačky ktore už maju 16 a 14 držim palce nech ti to dobre dopane. 🙂

zahumnie
autor
25. mar 2014

Júúúúj ďakujem vám, ani neviete akú energiu ste do mňa nahnali ! 🙂 Nuž manžel je ešte stále v šoku, lebo je o 6 rokov starší, ale syn sa vytešuje, hlavne keď zistil, že baby letia na bábätká v kočíku 😎 sopliak jeden ! 😀

jabadaba
25. mar 2014

@zahumnie 😀 ale pozrime ho, kujona!

monikad77
25. mar 2014

dnes to už nie je že "staršia".....ja mám 36 a čakám druhé dieťa teraz v apríly a doma mám 15ročnú babu.....teraz si to človek bude užívať inak......samozrejme, že sú obavy,alebo skôr rešpekt....ale vraj ženy tým mládnu keď majú takto dieťa.......držím palce nech ste zdraví a veľa šťastia

nikita308
25. mar 2014

@zahumnie 😀 takže o kočíkovanie máš už postarané... 😀 😀 😀 inak gratulujem... ja v prvom tehu som sa začala otvárať už v 4. mesiaci, takže keď som otehotnela po 12-tich rokoch, myslela som si, že tiež už po takom čase budem mať aj iné problémy a zvládla som to lepšie ako prvé tehotenstvo... bola som kľudnejšia a viac som si to aj užívala... 😉 a priznám aj to, že som na malú hrozne naviazaná, takže keď pôjde do škôlky, asi nebude plakať ona ale ja... 😀 😀 😀

sakura77
25. mar 2014

No..ved som.sa skoro urazila, ze starsia 😀😀
Tak jasne ze sa uz nemozeme porovnavat s dvadsiatkami noo.😀 Ale to dáš 🙂😉

suezee
25. mar 2014

Prve v 30tke a teraz druhe v 40tke, uzivam si to este viac ako pri prvom a neskutocne sa vsetci tesime aj moja uz skoro pubertalna 10r dcera, ktora po surodencovi velmi tuzila. Tehotenstvo ukazkove, netreba sa stresovat. Drzim palce🙂

v_alika12
25. mar 2014

38 je pohoda vek,poznam vela parov kt.maju v tomto veku prve a tesia sa velmi ! takze gratulujem a v dobrom zavidim 😉

lulu369
25. mar 2014

@zahumnie to že si mala prvé tehotenstvo rizikové, neznamená, že aj toto tehotenstvo bude rizikové...Hlavne sa nestresuj a radšej si tehotenstvo užívaj 🙂 Ja osobne poznám mamičku, ktorá prvého syna porodila v tvojom veku a druhého tesne pred 40.-tkou...

dendy1
25. mar 2014

@zahumnie Ahoj, ja mám 42 a dcéry 23 a 3 roky 🙂 Hlavne sa neboj, bude to ok.

henikav
25. mar 2014

@zahumnie tes sa a netresuj zbytocne. Babatko vo vyzsom veku je neskutocny dar. ani my sme uz s babom nepocitali, tiez uz mame velke deti a bum. Prisla k nam nasa mala babika. Ja mam tento rok 44, manzel 50 a mala bude mat o par dni rok. Neskutocne ju vsetci milujeme, hoci nas to prekvapilo, bolo to to najlepsie prekvapenie ake sa nam mohlo prihodit 😉

zahumnie
autor
25. mar 2014

Tak a teraz je kľudnejší i môj manžel, ktorý si včera sám sebe potichu hovoril DEDO 😀

katy2
25. mar 2014

@zahumnie ahoj, ja mam 44 rokov a dve male deti (5r. a 2 a pol) 😵 vsetko prebehlo v poriadku a ja som ta najstastnejsia mamina pod slnkom 😉
takze sa tes... budes dlho mlada 🙂

jorika12
25. mar 2014

Ahoj, teš sa, ja mám 44, tri baby 20, 6 a 3, Tehotenstvá absolútne v pohode a najhorší pôrod bol ten prvý. A naozaj, malé deti Ťa udržia v kondícií, tak fyzickej, ako aj psychickej. ;) Budeš dlho mladá.

andulka1307
27. mar 2014

Gratulujem... ja budem mať tiež 38 a som asi v 6tt🙂

mirkami7
27. mar 2014

38?ved to nieje žiadny vek 😀,gratulujem a držím palčeky 🙂 😉

zahumnie
autor
27. mar 2014

@andulka1307 ahoj, tak sme na tom rovnako. Mňa tak už doplietli baby, že už asi ani neviem v ktorom som tt. Vyrátala som si podľa dní, kedy k tomu prišlo, že som cca 5 tt a 4 deň 🙂

zahumnie
autor
27. mar 2014

@mirkami7 Ďakujem 🙂

andulka1307
27. mar 2014

@zahumnie no ja som si vyrátala na 8tt ale podla sona som v 6tt. tak teraz neviem. musím počkať týždeň

30tnicka
1. apr 2014

Ahojte. Ja mam tiez mensie obavy. Mam sice len 30 r., ale este nemam deti a jeden potrat za sebou. Pravdepodobne som tehu /testy pozitivny a MS nikde/ ale tiez mam mensie obavy. Mam pocit, ze sa radsej ani nechcem moc tesit, keby nahodou...

28031970
1. apr 2014

Nič sa neboj ,ja som mala jeden potrat druhé tehotenstvo rizikové z ktorého sa mi narodil chlapec v7mom mesiaci ,ďalšie tehot.som bola zašitý od 6teho mesiaca ,narodil sa mi druhý chlapec (v poriadku).A čerešnička na záver v41tke som otehotnela(chceli sme s manželom) a ver alebo nie ,ani neviem ako som to vynosila(bez problémov).Dnes už sú to dva roky máme zdravé a živé dievčatko.Podotýkam to posledné teh.bolo po 19-tých rokoch.

bocianka123
1. apr 2014

@zahumnie neboj, ja som bola tehotná s mladším synom presne v tvojom veku ... hlavne pohoda, klidek,tabaček, pozitívna myseľ a všetko bude o.k. 🙂 . a rozdiel medzi mojimi deťmi je 10 rokov a kúsok.

sylvia2012
1. apr 2014

ja mam 36.5 a mala ma 10 mesiacou predtyms om tehu najprv neriesila potom s nedarilo a mozem ti povedat ze prisla mala presne vtedy ako mala milujem ju do prace som sa vratila po 8 mesiacoch sticham vsetko mala je spokojna a ked pan boh bude chciet a nam sa zadari tak na dalsi rok ideme znova nato...... a moc sa tesim tak kudecek a to das ja stiham viac ako baby o mooooc mladsie .

elise
1. apr 2014

ja som mala dcérku v 38 rokoch a všetko je ok je to lepšie ako ked som mala syna 31🙂 ja som bola riziková lebo som mala cievnu mozgovu prihodu pol roka pred otehotnenim s dcerkou a všetko bolo a je ok.

zahumnie
autor
1. apr 2014

Tak vám poviem žienky, že ste mi dodali odvahy. Zatiaľ je všetko ok. Nevoľnosti ustúpili, bolia ma len prsia. Myslím, že keď mi Pán Boh nadelil, nenechá ma v tom samú a pomôže. Ale tešíme sa ako blšky všetci 🙂 Bude sranda 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre