Ahojte , píšem ohľadom kamarátky ktorá ma 18 rokov a keďže ja sama mám 20 nemám dieťa ani zatiaľ neplánujem, chcela by som sa spýtať či ma nárok na niake príspevky alebo niečo keď ešte študuje posledný rok v škole , priateľ ma 21 pracuje druhý tak či sa náhodou nedá materská dať niako na neho alebo ako to vlastne je ? Prišla som si po radu ku Vám keďže viem že viete viac ako my 😊ďakujem
priatel pracuje druhy rok si chcela napisat? ak bude priatel zamestnany za posledne dva roky aspon 270 dni tak ma narok cerpat matersku 34 tyzdnov cca. a keby ostal on aj na rodicovskom tak cca 370 eur prispevok dostane. a kamoska do roboty alebo na urad prace alebo do skoly. skuste sa poradit v poradni alexis.
Veď priateľ nech normálne pracuje ďalej, ona bude mesačne dostávať necelých 300e rodičovský príspevok a prídavky, tiez dostane jednorazový príspevok o ktorý môže požiadať 28dni po narodení dieťaťa neviem koľko to je teraz presne okolo 800e
No a k škole, keď ma možnosť dostudovat tehotná tak lepšie ako s dieťatkom, ale dá sa ajtak keď jej niekto pomôže
Tiez som za nazor aby normalne jej priatel robil, ona dostane mesačne rodičovsky prispevok 300€ cca a 800€ porodne. Skolu nech robi aj s bruchom pokial bude mohla a potom individualne studium nech ju skonci cim skor. Ja som končila školu tehotna v 19tke ale to som uz maturovala, cize sa to dalo v pohode.
Môže ísť aj on na materskú, ak má odpracovných už minimálne 270 dní tak bude mať na ňu nárok. Ona na materskú mať nárok nebude, iba na rodičovský príspevok
@drozdajkahra ďakujem som rada , že ste mi napísali cca nie ceny veľmi si vážim že mi s tým riadite 🙂
@michaelasadlak “radite
@michaelasadlak nemáte začo, zrejme vám nebolo jasné ako to je, keď ešte študuje... Keď ma 18 tak jasne môže brať rodičovský príspevok aj ona, samozrejme môže ísť aj priateľ na materskú keď mu vyjde, keď ma odpracovaných minimálne 270 dní ako už bolo spomenuté vyššie, ale to potom ona nebude dostávať nič.. Takže asi lepšie im bude keď on bude riadne pracovať a ona s dieťatkom na rodičáku
@bambulienka25 Ak si všimnete nižšie komentáre tak mobil mi fajne opravuje skoro všetko čo napíšem 🙃 ak Vám je po tomto lepšie tak som rada ☺️
@bambulienka25 asi to bude tým ,že to je Apple 🙃
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@michaelasadlak nema narok na matersku, kedze nikdy nepracovala, ma narok na prispevok pri narodeni dietata, rodicovsky prispevok a detske pridavky...