Tehotná už počas rodičovskej dovolenky

katrena23
16. máj 2014

Mamicky ahoj, pred chvilkou som si urobila test a zistila som, ze som tehotna 🙂 jupi som tehotna, ale pritom mam doma takmer 14 mesacnu dcerku ... pracovny pomer mi skoncil pocas tehotenstva s malickou, Ak teraz budem mat druhe babo pocas rodicovskej dovolenky, budem mat este narok pri druhom babatku opät na matersku? Resp. ma uz niekto podobnu skusenost? Ako to vlastne je? Prosim poradte mi ak viete .... A ps. ak ste uz v takomto pripade, ako ste to mamicky s takymto vekovym rozdielom babatiek zvladli?

anjelik2509
16. máj 2014

@katrena v prvom rade gratulujem 🙂
ja mám taký dojem, že nárok na materské ti už asi neprislúcha, keďže ti už prac. pomer skončil a už ti nemá kto platiť odvody. Po nástupe na MD s druhým dieťaťkom ti úrad práce, soc. vecí a rodiny bude vyplácať hneď rodičovský príspevok, to je myslím niečo cez 200 €, alebo keď nie po nástupe na MD, tak po narodení dieťaťa, neviem ako to presne je.
Ja som tiež tak ostala tehotná na rodičovskej dovolenke, ale keďže som zamestnaná, prac. pomer mi trvá, tak mi materské vyrátali z platu.
Ak sa mýlim, budem rada, ak ma niekto opraví 🙂

havana_frost
16. máj 2014

@katrena23
anjelik2509 má pravdu, nárok na materskú už nemáš. Budeš dostávať (len jeden na obe deti) rodičovský príspevok. Prvých 6 týždňov mladšieho dieťaťa môžeš požiadať ešte o jeden príspevok, neviem teraz rýchlo ako sa volá, ale je to 41 €, čo dostaneš k rodičovskému príspevku.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre