Ahoj stalo sa mi hrozne nestastie prisla som na zaciatku decembra o svoje dievcatko v 23 tt kvoli infekcii.CRP som mala velmi vysoke.Teraz som zazrakom otehotnela po prvej mentsruacii..lekar mi potvrdil tehotenstvo.Aj ked podla poslednej ms by som mala byt 5-6 tt podla ultrazvuku som 4tt..dufam ze to nie je problem.Najviac sa bojim toho ci nemozem mat crp stale vysoke nakolko je tomu len nieco cez dvoch mesiacov..nechcem prist o moje dieta..otehotnel niekto takto skoro po porode vyvolanom infekciou a zapalom ? dakujem za vsetky prispevky.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
bonet, v prvom rade blahoželám!🙂) mysli len na to, že teraz to bude dobré. ja som prišla o dieťa v 22.tt ale z iných dôvodov 😔 ... Vziať krv na CRP z prsta je maličkosť, daj si to pre pokoj srdca urobiť. Ked si mala infekciu preliečenú antibiotikami, čo si pravdepodobne mala tak nevidím dôvod stresovať. Ako vravím, CRP vyšetrenie je to nejmenej. Podľa výšky CRP sa s lekárom poradíš, či treba ešte niečo preliečiť, či nie... v prvom trimestri ale nepchať do seba žiadne lieky, len v nevyhnutých prípadoch na odporučenie lekára (aj to nie je lekár ako lekár...) Dva mesiace nie je krátka doba, infekcie sa zvládnu aj za menej, pravdaže ak sú účinne preliečené. teraz sa teš a neboj, tentokrát to bude dobré...