Tehotná na dovolenku

nikitta17
24. jún 2016

Ahojte, dnes som zistila,ze som tehotna 🙂 A chcela som sa vas opytat,kedze je to moje prve, planovali sme ist v lete na dovolenku kedze sa budeme brat a teraz si nie som ista ci tehotna na dovolenku k moru ci odporucate alebo nie? 🙂

abbey1
24. jún 2016

@nikitta17 Ak nebudeš mať zdravotné problémy, tak nie je dôvod, aby ste neišli. Len by som kupovala last minute,a by som si bola istá, že tehotenstvo dobre znášam.

zdena12345
24. jún 2016

@nikitta17 ja som si pri oboch tehotenstvach preskakala rozne problemy a za seba mozem povedat, ze by som nesla. Nikdy nevies co sa stane a ked budes niekde prec... predsa len lahsie poriesis nemocnicu doma. Naviac zmena podnebia, voda, let... a clovek moze hocico nachytat. Naviac Ti moze byvat zle a stravit dovolenku v kupelke 😒
Ak budete riesit svadbu, tak budete mat dost co robit. Na dovolenku by som isla az po case s babom, aj to asi nie hned k moru, skor len niekde po okoli.
Ale zalezi od Vas. Zmana zistila ze je tehotna ked uz mali zajednanu dovolenku, isla, nic sa nestalo a cele tehotenstvo bezproblemove...

sardinka335
24. jún 2016

@nikitta17 aj tehotne zeny bezne cestuju. Ak ti gyndár povedal, ze všetko je v poriadku tak nevidim dovod prečo neist. Moja pribuzna bola v tento rok v 4 mesiaci na Male Divách s dalšími tromi detmi a ze supeeeer....par rokov pred tým ked čakala tretie dieta tak sme boli na spoločnej dovolenke na Menorke a tam bola tiez tehotna okolo 6 mesiaca, uz si to presne nepamätám ale brucho jej bolo vidno. Dokonca tam boli 2 tehotne, ešte dalšia známa tam čakala dieta a v pohode. Ak by mi lekar povedal, ze je všetko ok tak idem, nevaham...

luciannka83
24. jún 2016

ja som bola pred dvoma rokmi v španielku. Bola som v na začiatku 8mého mesiaca. Dr. v žiadnom prípade neodporúčala ísť, no nenechala som sa odradiť. Nemala som žiadné problémy, ale poviem ti pravdu lepilo mi. Ale švagrinina sestra robila lekárku v blízkej nemocnici, tak keby sa niečo stalo, tak som mala ju ako poistku. Dovolenku sme mali vyplatenú dávno pred tým ako som vedela, že budem tehotná. Za normálnych okolností by som asi nešla. Predsa je to riziko. A ak sa predsa rozhodneš, tak si vyhľadaj na internete blízke nemocnice, skús si pozrieť recenzie na nich, aby si sa nedostala do nejakej "maštale". Tiež som sa nekúpala v bazéne a dávala na seba veľký pozor 🙂 Určite by som nešla do Turecka, Egypta a p. kde by mohli nastať črevné problémy. Daj na svoju intuíciu, no cestu autobusom neodporúčam vôbec.

siska53
24. jún 2016

@nikitta17 ja som si to nechala odsuhladit a bola som pri mori pri oboch detoch v 1.trimestri. Bez problemov. Akurat som trosku menej plavala ako buva zvykom,prosto kratsie vzdialenosti a nie tak daleko od brehu. A pri malej som mala problem so stravou,lebo pri nej ma z vela veci napinalo,ale aj som zvladla.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
madana
24. jún 2016

@nikitta17 ja by som tiez isla len tu niekde na Senecke jazera alebo tak,k moru asi nie,kedze by som sa bála co v pripade,ze mi nieco bude...a neodporucam ziadne spolocne kupaliska,kde sa da chytit vsetko mozne od plesní az po chlamydie,radsej niekde k vode

jana_eyre
24. jún 2016

praveze more je vraj jedine, kde ti nic pri kupani nehrozi - myslim tym z chorob.. ak ti bude dobre, a nebudes mat ziaden problem, tak preco nie? lepsie si uzit dovolenku pri mori este takto zo zaciatku, ako neskor, ked uz budes mat brusko a vsetko ti bude vadit..

len tak pre zaujimavost - ked som cakala prveho syna, isli sme stanovat - bola som cca v 3mesiaci, nebolo mi uplne komfortne na karimatke, na kazdej prechadzke som zaspala ako drevo, rano som travila na wc, ale aj tak na to radi spominame - bola to nasa posledna dovolenka bez deti..

ja som teraz v 29tt, ideme len na slovensko, kupat sa nemozem kvoli zdr. problemom, ale kvoli detom sme sa rozhodli ze trocha zmenime prostredie a nieco zazijeme a ja si omocim nohy v detskom bazene, ked budem pri detoch..

kebyze som v nizsom stadiu tehotenstva, tak si trufnem aj k moru, ale teraz uz nie - nie len kvoli tomu ze som v 3trimestri, ale aj preto, ze moje tehotenstvo nie je bezproblemove a mala by som mat kludovy rezim, co sa pri detoch moc neda 😅 a to ani nevravim o tom, ze nezvladam teploty vyssie ako 26°c.. dnes som totalne nepouzitelna..

rebeka7501
24. jún 2016

@madana ešte som nepočula, že by niekto ochorel z morskej vody. zápaly, plesne, chlamídie, a ostatné potvorky sú skôr v stojatých vodách, prírodných a umelých kúpaliskách

nikitta17
autor
24. jún 2016

dakujem vam 🙂 urcite sme chceli ist na last minute, zatial teda neviem ako mi bude v auguste teraz mam nevolnosti,ale tak snad uz v polke augusta by sme mohli ist 🙂 urcite sa ja nebudem trepat niekde autobusom to by som nezvladla ani keby som nebola tehotna 😀 ale tak uvidim ako mi teda bude co povie doktor a kedze sme najprv chceli ist do Turecka tak to radsej vylucim,ale rozmyslali sme aj nad Greckom tak snad to by mohlo vyjst 🙂

rheuska
24. jún 2016

Prečo nie? Ale dobre zváž poistenie. Určite bude drahšie. Opaľovať sa nemôžeš. Kúpať sa môžeš iba v mori. No a nové chute by som asi vynechala. Ale inak si oddýchneš. Výlety, more, partner. Ja ľutujem, ze som nešla na začiatku. Lebo teraz sa nedostaneme určite nikde najbližší rok.

lucik85
24. jún 2016

bola som min.rok v Grecku v 11tom tyzdni a vsetko v pohode aj gynekolog odsuhlasil 🙂

zuzipap
24. jún 2016

@nikitta17 ...ja som zazila podobnu situaciu vlani... dovolenka do bulharska bola vyplatena, ked som zistila, ze som tehotna... pytala som sa gynekologicky, ci je to nejaky problem, povedala, ze nie, len nech nejdem autobusom a nech si pozistujem v okoli destinacie nemocnice, ak naaaahodou by sa nieco stalo... tak som bola v bulharsku (presne pred rokom sme s manzelom cestovali) v 8.tyzdni tehotenstva... 🙂 vsetko bolo bez problemov, nemala som ani nejake velke nevolnosti, akurat mi straaaaasne vadili tie ich ruzove vonne spreje, co rozstrekovali po celom hoteli... 😀 opalovat som sa moc neopalovala, len nohy som vystrcila spod slnecnika... v bazene som sa nekupala, len v mori, podla toho, co viem, tam by nic hrozit nemalo... 🙂 ale kazde tehotenstvo je ine, kazdy to inak zvlada, cize sa v prvom rade informuj u svojho lekara a tiez musis vediet, ako na tom si ty sama, teda ci by si to zvladala alebo nie... 🙂

monicm
24. jún 2016

@madana Radšej kúpanie v mori, ako na Seneckých jazerách (nemám nič proti Slovensku a našim krásam). More je podstatne bezpečnejšie ako naše kúpaliská, jazerá a bazény.

@nikitta17 Určite si to užiješ, ak budeš bez zdravotných problémov. Samozrejme, stať sa môže všeličo, ale to sa môže aj tu na slovensku. My sme išli do Chorvátska, keď som bola cca v 12 tt, cesta bola trošku ťažšia, ale išli sme sami autom a tak sme si robili zastávky, kde sme chceli a kedy sme chceli. Slniečku som sa vyhýbala, ale to ja stále, takže nič nové pre mňa. Nové chute som neskúšala, nikdy som v tom nebola dobrá. Užívala som si more, prechádzky, relax. Len nezanedbaj poistenie, pre prípad a last minut je dobrá voľba.

lavinis
24. jún 2016

ja som bola s kamoskou ked bola asi v 3. mesiaci v chorvatsku a v pohode, nestazovala sa na nic, bez problemov.Asi je to individualne.

lavinis
24. jún 2016

ale vo vyssich stadiach uz by som nesla, lebo ja som sama mala od 7. mesiaca problemy, neviem si predstavit, ze by sa to stalo na dovolenke.

zuska2001
24. jún 2016

bola som v tunise pred 2 rokmi, pretože sme mali dovolenku od marca zaplatenú. bola som asi v 7 týždni. babatko v pohode, fyzicky som to zvládla s jednou migrénou počas pobytu, ale neužila som si to. tiež to bolo vymodlené bábo,prvé, tak som sa furt bála a kontrolovala. bola som šťastná, ked som bola naspäť doma a najradšej som sedela doma v pokoji.

zuzanaete
24. jún 2016

@nikitta17 Bola som v 3 mesiaci letecky na Sicilii, kedze som nemala ziadne problemy. Super dovolenka. Vychutnavali sme si miestne speciality. Osviezenie v mori bolo super. Aj sme pochodili pamiatky. Jedine som musela castejsie riesit wc. 🙂 Vyhla by som sa destinaciam, kde je velke riziko crevnych problemov Egypt a pod. Inac naozaj odporucam, pokial nemas problemy. Kopec tehotnych cestuje kade tade. Tehotenstvo nie je choroba.

sono2
24. jún 2016

@nikitta17 noo ja som mala od 6 tt dosť nevoľnosti celodenné vstúpili v 8tt na ranné a večerné ale silné. Slnko ani vidieť. Hlava denne bolela my ideme tiež ale budem už v 20tt začiatkom augusta. Nevoľnosti od 12tt skončili ale občas hlava bolí ale aj to verím že skoro pominie. Takže asi podľa toho sa zariaď.

sono2
24. jún 2016

Aha a ano, ideme len do Chorvátska. Inde by som nešla

sono2
24. jún 2016

@rheuska prečo sa nemôže opaľovať? Ja sa opaľujem. Ani v tehu knihe nič také Neni len že používať krém, že môže byť pokožka háklivá, veď to je jasné, že krém. Ani Dr mi nezakazala slnko.

lucik194
24. jún 2016

zavisi ako budes za par mesiacov, mesiac ti moze byt super a potom v lete ked zacnu teploty kazdy den nad 30 ti moze zacat behat tlak hore dole, opuchat nohy, moze sa ti tocit hlava.... ja som bola v 20 tyzdni letecky na dovolenke ale to bol maj, prijemnych 25 st., poznavacka, cele dni na nohach po pamiatkach ale vecer som uz toho mavala dost, chodlili sme peso, auto, peso auto.... k moru v lete by som ja sama osobne nesla, ale sice budes este v nizkom mesiaci, takze nebudes sa este zadychavat a ani velke kila navyse vlacit, nechala by som si dovolenku radsej na september, este je teple more a menej turistov .... bola to jedna z najlepsich dovoleniek, uzivali sme si ju, lebo sme vedeli ze po nej pojdeme na dovolenky uz len s dietatom.... last minute je pre teba super, netreba planovat dopredu, uvidis ako sa budes citit

ajsa20
24. jún 2016

@sono2 opalovat sa mozes, ale len velmi malo a opatrne, s dobrym kremom, pretoze v tehotenstve je sklon k tvorbe pigmentovych skvrn, ktore po porode mozu, ale nemusia zmiznut. Tak isto je nebezpecne prehriatie organizmu, ktore si ty nemusis az tak uvedomovat ked sa opalujes, ale pre babo to je nebezpecne. Vo vseobecnosti by sa ludia mali vyhybat priamemu slnku, v tehotenstve to plati niekolkonasobne

sono2
24. jún 2016

@ajsa20 veď toto všetko je jasne. Veď budem pri mori môžem byť vo vode nonstop aj krém je jasné veď kto už by bol bez krému.

womankc
24. jún 2016

ja som bola začiatkom 4. mesiaca doma som mala neskutočné nevoľnosti , išli sme dokonca autom až do bulharska , čo je dosť štreka ...... ako náhle som prišla tam tá zmena klímy mala za následok, že mi prestalo byť zle a jedla som ako neviazaná ...... toľko kreviet, rýb, žabích steh , čo som tam doslova požrala 😀 .... cesta bola úplne v pohode a aj tam všetko v poriadku , veľmi som si to užila ...

hettinka
24. jún 2016

@nikitta17 ja som s dcérou v 11.tt letela do Egypta a v pohode, žiadne problémy som nemala (len slabé ranné nevolnosti, ale tie by som mala aj doma). Tam som dokonca normálne šnorchlovala, bola na výlete džípom, jazdila na ťave (asi trochu nezodpovedné s odstupom času).
So synom v 14.tt autom v Chorvátsku, tiež v pohode, ale tam už som mala viac kludový režim.

womankc
24. jún 2016

@nikitta17 vyšie komentár pre teba ,zabudla som označiť, ešte dodám, že všade doporučujú nech sa neopaľuješ, ale mne sa to doslova pýtalo a to som typ, čo neznášam slnenie a horúčavy a stále sa schovávam pod stromy...... telo si proste pýtalo všetky dostupné vitamíny , doslova mi robilo dobre , keď som bruško vyhrievala ....a teda to jedlo, lebo celé tri mesiace som brutálne vracala a mala som ledva 50kg ..... tie časy sú nenávratne preč

tobnuf
24. jún 2016

Ja by som nesla..

elzena2
24. jún 2016

Ja tak ako @zuska2001 Mala som vopred zaplatenú letenku na Taiwan, keby mi to lekár neodsúhlasili,tak by som nešla. Bola som v prvom trimestri,ziadne problémy suvisiace s tehotenstvom, ale veľmi som sa bála,najstastnejsia som bola,ked som bola späť doma a lekár potvrdil,ze všetko je ok. Keby som nešla,bolo by mi to ľúto, ale túto dovolenku som si moc neužila, strava aj klíma boli špecifické, bolo by to náročné aj pre netehotne. Aj program sme museli upraviť na taký nenáročný, mala to povodne byť expedicia. Navyše som dostala infekciu močových ciest (to sa mi nejako začalo rozvíjať už v lietadle po ceste tam), stále som trpla,ci je bábätko v poriadku. Našťastie zdravotníctvo majú perfektné a kým som priletela späť,bola som zdravá a bábätko tiež. To,ze som tehotná,som radšej oznamila rodine až po príchode domov,nechcela som,aby sa stresovali a dobre som urobila. V druhom trimestri som musela nechať prepadnúť letenku do Grecka, kvôli chorobe,ale to bol Ryanair,tak ma to až tak neskrelo a dobre som urobila. Uvidíš,ako na tom budes pred letom, riskovať sa neoplati.

salome51
24. jún 2016

@nikitta17 ja som bola s prvým synom v brušku v 13tt v Chorvátsku a bolo nám naozaj super. Samozrejme som sa najprv spýtala doktora či môžem ísť.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre