Těhotná a pivo

tinti85
22. júl 2012

Chci se zeptat a také požádat o váš názor.Mě sestra je v 26 týdnu a již od počátku těhotenství pije 1-2 piva týdně.Osobně se mi to nelíbí!Říká, že to je OK.Všechny výsledky v pořádku.

mamina2111
22. júl 2012

Podla mňa tie 2 pivá za týždeň sú ok.... vela tehotných ho pije.Ja pivo milujem ale akonáhle som čakala Kiku prestalo mi chutiť, teraz to je rovnako.. 🙂

kokorunecka
22. júl 2012

@tinti85 Nechaj tvoju sestru žiť... Ona vie najlepšie čo jej a koľko jej chutí.. Ožiera sa do nemoty? Neožiera..Tak na čo to riešiš?

nika1368
22. júl 2012

hovori sa ze pivo je dobre na mlieko ale aj to len hnede, mam znamu ktora denne vypila aj viacero piv a ma zdrave 3 rocne dieta co este stale koji

kokorunecka
22. júl 2012

@nika1368 Hádam máš na mysli čierne.. 😅

nika1368
22. júl 2012

😀 ako pre kohi 😅

lucka1987
22. júl 2012

@tinti85 posledny trimester som stravila v letnych horucavach, a raz za tyzden / niekedy ani to nie/ som si vedela dopriat male 3 dc pivko, bud svetle alebo tmave . chladene, capovane... niekedy som ho nedopila, a niekedy mi po nom dobre prislo.. ked mi bolo od zaludka, zle, a tazko, sa mi ulavilo, obycajnym grgnutim ...
sestru nechaj tak, je to jej tehotenstvo a ona musi vediet co je dobre a co nie.. toto nie je nejaky dovod na obavy alebo na prikazovanie ci zakazovanie.. horsie by bolo ak by to pivo bolo pravidelnostou , ci nebodaj nieco horsie

happy8051
22. júl 2012

pivo je alkohol. alkohol v tehotenstve je pre mna tabu. ale kazdy nech kona podla svojho svedomia...

lucka1987
22. júl 2012

@tinti85 je fakt ze aj pivo je alkohol, a dietatko ho spracuva pomalsie.. citam ze kazdy tyzdne od zaciatku tehu 1 - 2 piva.. hmm.. skus segre len dohovorit, aby ked ma chut si dala par glgov a dost... 😉 ale ziadne poucovanie, lebo to nie je velmi prijemne pre tehu zenu

tinti85
autor
22. júl 2012

Ja viem nie som ja tehotna,ale ked citam co vsetko moze sposobit alkohol dietatku tak mam obavy.Nepije kazdy den len sem tam tie velke pivka za tyzden.Doktori vsetko zakazuju,niekedy si pripada skor ako invalida a nie tehulka 🙂 Maly jej rastie tak ako ma tak len dufam ze vsetko dobre dopadne😉 Viem som hrozna 😝

maslenka47
22. júl 2012

@tinti85 myslim, ze tvoja sestra je dospela a zodpovedna sama za seba, nemyslim si, ze by tym pivom sebe alebo dietatu ublizila. Niekto pije kazdy den kavu napriek tomu, ze sa to "nesmie", niekto si da dva krat do tyzdna po pive, dalsi pri pol rocnom dietati huli jednu od druhej napriek tomu, ze na tom dietati evidentne vidiet, ze mu to vadi (brani sa dymu).. ktory je horsi? Tolko svinstva sa nadychame a s prepacenim nazerieme za cely zivot, ze nejake pivo hore dole..

Uprimne mi tato tema pride ako ze sa niekto cez vikend nudi.

manittu
22. júl 2012

@tinti85 ahoj, ja som v 28t a pivo si dam ale len citronove, chladene 🙂 aj to raz-dva krat za mesiac, inokedy ak niekam ideme z muzom, dam si glg-dva z riadneho...nemalo by to uskodit, podla mna neskodi nic v malom mnozstve, okrem tvrdeho alkoholu a podla mna aj z fajcenia... 😒

bojovnicka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ikke
22. júl 2012

v dnesnej dobe, ked kazda znacka robi aj nealko pivo, je to uplne zbytocne riziko.

staronova
22. júl 2012

Môj názor je, že mentálny vývoj dieťatka nie je ešte vidieť a nik ti dopredu nič nezaručí. Ale ked sa začnú po narodení objavovať u sestrinko bába kadejaké iné dyslek..dysgra...dyskalkú...nepozornosť, nesústredenosť a neviem čo ešte, budete vedieť odkiaľ fúka vietor.

carodejnica
22. júl 2012

Ja pijem pivo, hrozne mi chutí v tehotenstve, ale ja zásadne pijem nealko - ale to pijem stále, je jedno či som tehotná, dojčím, alebo ani jedno. U nás čapujú nealko, tak dobre padne v teple, lepšie ako presladená brblavá kofola. 🙂

anjelicek26
22. júl 2012

@tinti85 - nealko alebo radler na chut je ok, asi aj normalne pivo... pri mnozstve 1-2 tyzdenne je to asi tak usrknut od manzela, nie? Neviem, ja som si v tehu odpustila akykolvek alkohol, predsalen dieta nevie stiepit alkohol a posobi na neho ako nervovy jed, zabija mozgove bunky :( Ale to si fakt musi zodpovedat kazdy sam za seba, pokial sestra nepije tvrde, nepije vela, nechaj to na nu.

gumidekmomo
22. júl 2012

@carodejnica no ja by som bola bez piva stratena teda :D ako pijem len nealko to alkoholicke mi nechuti vobec a takisto aj u nas capuju nealko takze je to dobre si dat a v tych teplach to bolo najlepsie co som mohla pit a maly sa nestazoval kedze mi byva stale zle takze vsetko ok 😀 😉

gubcikova
22. júl 2012

ja som počas tehu pila radler ale 1-2krát za mesiac a to len v lete

anaviky
22. júl 2012

Zaujimave ako všetci uznávate pivo v tehotenstve.. ved je to ALKOHOL!!!!! Keby tu niekto napiše, že si v tehotenstve zapali tak ho idete roztrhat na marne kusky... to je sila... ale alkohol ako keby nezabijal...

rough
22. júl 2012

Narkomankam, fajciarkam aj notorickym alkoholickam sa rodia normalne a zdrave deti, len percento potencialnych zdravotnych ci mentalnych problemov je vyssie, nez u nefajciarok a abstinentiek. Netreba dramatizovat kvoli jednemu pivu ci dokonca obcasnej cigarete a uz vobec nie kave...tehotenstvo nie je choroba. Jasne, je potrebne iste obmedzenie, ale ono aj vlastne telo napovie, co si ta ktora tehulka moze dovolit a co nie. Pred otehotnenim som bola tuha fajciarka a zrazu mi zo dna na den prestali cigarety chutit. Par dni na to som zistila, ze cakam svista. Proste telo vie co si ziada, akurat nuc netreba prehanat.

dejnas
22. júl 2012

ja som počas prvého tehotenstva, najmä v lete, pila pivo (nealko) dokonca na odporúčanie dr., celé tehotenstvo som mala problémy s ľadvinou, okrem iného sa mi vytvorilo mnoho menších kamienkov... takže na urológii mi primár doporučil piť nealkoholické pivo, pokiaľ mi chutí ... keď som to konzultovala s gynekológom, len sa pousmial, že samozrejme môžem 😉

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre