Tehotná 9 mesiacov po pôrode

meggyinka
7. máj 2017

Ahojte baby. Taky mensi vylev budem mat. Vcera som si robila tehotensky test a vysiel mi pozitivny. Na jednej strane som velmi stastna lebo deti su uzasne. A vzdy sme chceli mat velku rodinu. Na druhej strane mam 9 mesacnu dcerku. Davali sme si "pozor" no pri udobrovacom sexe sa pozor neda dat chichi. Este som nebola u dr.ale kramy mi meskaju uz 2 mesiace tak ked ratam vychadza mi to na december/januar to bude mat dcerka 16/17mesiacov...dnes som boli na krstinach a ked som si predstacila ze budem mat taku malu cipusku doma a este mensie babatko chytila ma panika a sla som na wcko plakat a po chvili som plakala kvoli tomu ze co vystrajam. Proste mam strach. Viem ze niesom ani prva ani posledna co ma takto deti pi sebe. Moja mamina mala 3 deti po roku a sme tu a s bratmi mam velmi dobre vztahy. Od malinka sme sa spolu hrali a vzdy si boli oporou. No mna chyta taka panika ze to nezvladnem. Teraz mame super rezim. Dokonca 3x do tyzdna chodim uz cvicit s malou plavat a mame dost aktivit aj s tatikom. Hnevam sa na seba ze takto panikarim. Este k tomu mam rok odklad od vysokej skoly...bojim sa ale aj tesim. Okrem manzela to este nik nevie tak sa nemam komu vyrozpravat...vdaka za pochopenie

meusicka
7. máj 2017

@meggyinka blahozelam a zaroven dodavam, neboj sa. ja mam doma dvojicky, takze viem co to je mat dve male deti, a este mam starsiu, 3rocny vekovy rozdiel. ked mas partnera, ktory ti pomaha, tak to bude urcite ok. teraz tebou zmietaju hormony, si precitlivela, a preto si namyslas, ze to nezvladnes. zvladnes to a bude to fajn. hlavne byt v klude a k lekarovy by si uz asi mohla naklusat 😉

akronop
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
erickatt
7. máj 2017

@meggyinka dva mesiace je uz fakt dosť. Uz aj v utorok k dr...

xevulax
7. máj 2017

Neboj sa to zvladnes. Ja som otehu ked mala dcerka pol roka a to rovno s dvojickami (je medzi nimi 15 mesacny rozdiel- medzi starsou a dvojkami). Som neskutocne stastna, ze sa nam tak zadarilo. Su rivesnicky aj sa zahraju (aj pobiju🙂). Ale velmi si cjvalim ze je medzi nimi taky maly vekovy rozdiel. (Aj ked zo zaciatku boli dni kedy som si aj poplakala ked sa dvojky narodili- avsak zase su to predsa dvaja novorodenci, nie jeden). Vsetko sa da zvladnut. Tes sa, neplac. Aj ked obavy su na mieste ale svet sa nezruti (ja som asi divna tesila som sa ked som otehu a ked dr zahlasil ze dvojicky bola som v 7. Nebi od radosti.

deti95060810
7. máj 2017

Tiež som ostala takto tehu a to sme vždy vraveli že už nikdy viac....3 dcéra bola strašne zlá, preplakala celé noci, boli sme unavení a tak sme už nechceli žiadne decko.... No ale aj tak som ostála neplánovane tehotná. medzi poslednými dievčatami je rozdiel 18 mesiacov... Určite to zvládneš len aby ste boli zdraví....

sipopa
8. máj 2017

ja sice cakam iba prve babatko ale trosku ta chapem lebo aj mam teraz tiez taky strach, ze ako to budem zvladat, ci budem dobra mamina a tak. myslim, ze to je, ze mas strach ako to budes zvladat je uplne prirodzene, jednak sa ti teraz zblaznili hormony a len jedno dieta je obrovska zodpovednost a nie este dve take malicke naraz. ale nemala by si sa tak bat skor by si mala mat pred tym taky prirodzeny respekt, ze ani to nezlahcovat ale ani to nejako zbytocne prezivat. verim, ze ked ste si nasli system s jednym dietatom tak si najdete aj s dvoma 🙂 vsetko sa da ked sa chce, bude to narocnejsie ale ked sa to dobre rozvrhne tak ani nebudes musiet tolko obmedzit aktivita s prvym dietatkom

gir
8. máj 2017

ja som otehotnela 7 mes po pôrode a je to super. Chce to troch logistiky a dá sa. Povedala som si, že "odbavím" dve deti naraz a potom sa v pohode vrátim do práce. Dobré je na tom to že nevypadneš z toho kolotoča.

babatenko
8. máj 2017

Neboj sa. Ja mam dcerku 4r., synceka 17mes. a ja som v 7.mesiaci tehotenstva...Chceli sme tretie, no pocitali sme, ze na nom zacneme pracovat az cez leto - a to uz bude princezna na svete. Moj muz pracuje mimo SK na tyzdnovkach, cize som na vsetko sama v tyzdni. Kedze som syna az do otehu nosila a v nosici aj uspavala a kojila (kojim doteraz), tak som mala prve tyzdne miestami hlavu v smutku, co som si to vymyslela...ale syn sa za dva dni naucil zaspinkavat pri mne na posteli, mliecko uz len pred spanim a na noc, v case otehu estelen zacinal chodit, teraz uz lieta...ono tych 9mesiacov (u teba teda este 7) je naozaj dost dlha doba...
Vies kolko je takych zien, co maju deti rok po roku? Bude to urcite zo zaciatku trosku narocnejsie a treba pocitat s absolutnym nedostatkom spanku, ale to zvladnes (zvladneme) 🙂

fomelka
8. máj 2017

Asi to potrebuješ len predýchať. Je to teraz taká panika, čo ťa chytila ale ono to prejde. Ak ťa manžel podporí, tak uvidíš, že všetko bude super nakoniec. a deti budú mať o to lepší súrodenecký vzťah, lebo bude medzi nimi malý vekový rozdiel. Bude to fajn, neboj

zuzi0911
8. máj 2017

Ja som otehu 11 m po porode..v den poz.testu som tiez bola na krstinach a dvojiciek 😂 neboj sa zvladnes to

ivec16
8. máj 2017

a co by som ja za to dala keby sa to nam takto podari... nebojs a zvladnes, budu najlepsi partaci. Bude to super ;) najdete si rezim a pojde to jedna radost ;)

cecilia68
8. máj 2017

@meggyinka Ja som otehotnela 6 týždňov po pôrode a zvládla som to 😉 aj ty to zvládneš, držím prsty 🙂

misulikes
23. jún 2017

@zuzi0911 a menzes si už mala normálne?
Môj malý ma 10 mesiacov, menzes som dostala prvý krát od pôrodu 10. mája, normálne týždeň...a teraz v júni som nedostala, tak stále čakám, test som si robila a je negatívny.
Stretli ste sa s tým niekto?

zuzi0911
23. jún 2017

@misulikes ja som menzes dostala na 4 t po porode a odvtedy pravidelne,,,,no moze takto haprovat,,,

ivec16
23. jún 2017

@misulikes ja som tak mala, prvy menzes asi 9 mesiacov od porodu, potom dalsi az o 2 mesiace a potom uz kazdy mesiac... moze to byt este n pravidelne

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre