Tehotenstvo - test na cukrovku

2. aug 2023

Prosím vás ako prebiehal vás test ?
1.Odber žila alebo prst ?
2. 0. 1. 2 hodina odber ?
3. Mohli ste ísť domov medzitym ?
4. Aky dlhy čas ste mali na vypitie cukru ?

Dakujem

amelia89
2. aug 2023

1. zila
2. odber 0 - 1 - 2 hodiny
3. samozrejme ze nie,nesmies vydavat ziadnu extra aktivitu inak je test neplatny
4. no proste som vypila co bolo v pohari, nemodlila som sa nad tym a oni mi to zase nestopovali

asemrakova
2. aug 2023

1.brali zo zily
2.ano, prvy odber, vypitie cukru, o hod.odber a o dalsiu hodinu treti odber
3.nie, kazali mi tam sediet
4.vypit naraz hned po prvom odbere pri sestricke v ordinacii, mala som ten malinovy glucose pro takze sa to celkom dalo

miranda_maybo
2. aug 2023

Prosím, v ktorom týždni sa to absolvuje?

ropucha6
2. aug 2023

Zila, domov sa nedalo ist, nemas sa namahat. Ja som mala obavu, ze sa z toho povraciam (ked zjem vela sladkeho, je mi zle), ale dalo sa to v pohode. Nemusis to vypit na jeden dusok, ale ani sediet tam s tym 15 minut 🙂

obleckodogymu
2. aug 2023

1. Žila
2. Odber 0h, potom vypitie glukózy, potom asi o 1hod druhý odber a o ďalšiu hodinu ďalší ...spolu 3 odbery teda 3 napichnute žily, nie moc šikovne žial 🙄
3.nemohla som ísť domov
4. Vypila som to za pár sekúnd, bez problemov

zuzuliennka1
2. aug 2023

@miranda_maybo medzi 24. a 28. tt

valeriakadarova
2. aug 2023

1. Žila
2. Odber, vypitie roztoku, po hodine odber a potom ďalší odber
3. Nie a kým by som sa z jazera dotrepala domov mohla by som ísť späť😀 poslala nás von do parku na lavičku 🙂
4. Sestrička povedala aby som ho vypila tak aby mne bolo dobre, aj tak som sa z toho skoro dogrcala, do 5 minút som ho mala vypitý...

dada0902
2. aug 2023

U nás sa z prsta pri oboch tehu potom sa vypil ten cukor po hodke znova do prsta pychnutie potom zas hodka čakania zas pychnutie do prsta a takto na 3x to bolo cca 26t

diaalex
2. aug 2023

1. Žila aj prst
2. Mne robili každú hodinu z prsta
3. Nie
4. Musela som vypiť pred sestričkou

pininka1
2. aug 2023

Odporúčam zobrať si citrón a ozaj sa hýbať minimálne. Pre mňa bolo toto vyšetrenie des, lebo mam nízky cukor a keď som to vypila myslela som ze ma niekto ale riadne siahol po hlave

sajmonka_1216
2. aug 2023

žila
další odber o 2 hodiny
išla som domov
vypila som si ho sama doma (bývala som oproti gyn.)

zuza265
2. aug 2023

- musela som ist na opakovany odber ku diabetologicke (prvy bol zle prevedeny). Vysvetlovala mi, ze sa nema pustat domov, lebo sa moze hocico stat - doma alebo po ceste a sestricka s lekarom musia mat dohlad na pacientkou…

zuzuliennka1
2. aug 2023

A prosim ta hlavne sa z toho vopred nestresuj, vela zien pise ako im z toho bolo zle, a na vracanie,.. ale nie je to pravidlo. Je to jednoduchy rychly test.
Ano je to mega naloz cukru, prave preto, aby sa spravne otestovala reakcia organizmu. Mne z toho napr. zle absolutne nebolo, a dala by som si taky sladky shot kludne aj druhykrat 😁

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
x_mery_x
2. aug 2023

Z prsta, ranno o 6 som doma vypila a o 8 som isla na odber.

banalu
2. aug 2023

1. Zila
2. 0
- uz prvy odber nedopadol dobre a ani kontrolny o tyzden, takze k pitu sladkej vody ani nedoslo 🤷‍♀️

simonatom
2. aug 2023

Odber iba z prstu. Najskôr odber , prstu, potom vypitie obsahu z pohára, za koľko to dáš. Potom som sa prihlásila, že som to vypila a o 2 hodiny bol ďalší odber. Musela som byť v nemocnici, nie ísť domov. 2 hodiny sa dajú zvládnuť.

mamickalisticka
2. aug 2023

Ja som medzi odbermi išla normálne domov.. čo mám tak 10min pešo. Sestrička mi normalne dovolila😊

autor
2. aug 2023

@banalu čo prosím nasledovalo

autor
2. aug 2023
banalu
2. aug 2023

Vysledky poslali mojej gyn a ta mi vypisala papier k diabetologicke. Tam som zavolala a prizvukovala, ze som tehotna, lebo mi chceli dat termin uz po termine porodu 😂 tak som sa len zasmiala, ze to uz asi bude neskoro... dostala som glukomer a mala som si zapisovat vsetko co som zjedla a merat si cukor pred a hodinu a 2 h po jedle. Tento zoznam s hodnotami som poslala diabetologicke..
nakoniec som len musela sledovat hodnoty a dodrziavat stravu do konca tehu. Nebolo to nic strasne, nasla som si dobry rezim a jedla som vyvazene v pravidelnych intervaloch. Mne napr. najviac vyhadzovalo cukor pecivo a veci z muky a nanuky 😂 na ktorych som bola do testu jemne zavisla... ono treba myslit na to, ze to je dolezite poriesit hlavne kvoli babu, tebe nemusi byt absolutne nic. Mala sa narodila v pohode 3720g a 49 cm.

mima1608
2. aug 2023

U nás brali z prsta. Nezarábajú glukózu, kázali kúpiť ten zarobený cukor v lekárni (malinová príchuť) a že cca do 10 min mám vypiť. Domov som ísť nesmela. O 2 hod znovu odber z prsta

bluemoon24
2. aug 2023

Ma se to delat presne tak jako ti napsala
@amelia89 a spousta dalsich. Idealne by teda tu ranni krev meli hned otestovat a pri vyssi lacne se v testu nepostupuje. Ja jsem si koupila v lekarne ten namichany roztok (malinovy) a chutnalo to jako sladsi malinovka, bylo to uplne v pohode a spatne mi nebylo.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre