Tehotenstvo po spontánnom potrate

beckie
29. aug 2015

Ahojte baby. Tak po potrate v 8 tt som po 4 mesiacoch opäť tehotná. Prosím ako mám teraz postupovať? Mám ísť okamžite k lekárovi aj keď ešte pravdepodobne nebude nič vidieť, alebo mám ešte čakať? Prosím ak má niekto skúsenosti...alebo je v rovnakej situácii... Ďakujem

bosoriak
29. aug 2015

@beckie Gratulujem. Ak nemas ine problemy, pokojne pockaj do 8tt, aby bolo nieco vidiet u lekara. Netreba sa preventivne bat, mnoho zien (vratane mna) potratilo aj niekolkokrat a potom mali zdrave tehotenstva.
Drzim palce.

alizabka
29. aug 2015

Ahoj, ja som bola v rovnakej situacii. Postupovala som uplne normalne, po pozitivnom teste som sla na krv a potom v 7tt na ultrazvuk, na potvrdenie tehotenstva. Do konca prveho trimestra som uzivala Duphaston. Moje druhe tehotenstvo bolo uplne bezproblemove, akurat ja som si ho nevedela na plno uzivat, lebo som v podvedomi stale ocakavala,ze sa nieco moze zvrtnut. Tomu sa clovek asi nevyhne, ak je prva skusenost zla. Ale snazila som sa vsetky negativne pocity potlacit a mysliet pozitivne. Drzim palce, nech je vsetko v poriadku. Snaz sa nemysliet na zle, uzivaj si tehu 🙂

julijuli
29. aug 2015

@beckie Ahoj, ja som skoro v rovnakej situacii. Az na to, ze som otehotnela neplanovane asi jeden a pol mesiaca po spontannom potrate. Momentalne som v 8tt, u doktora som uz bola a ten potvrdil normalne tehotenstvo. Predpisal mi duphaston a kontrolu za dva tyzdne. Drzim palce, aby vsetko dobre dopadlo. Viem, ake to musi byt pre teba momentalne stresujuce, ale musime mysliet pozitivne 🙂

beckie
autor
29. aug 2015

@julijuli
@alizabka
@alizabka ahojte! Máte pravdu, strašne sa bojím, ale snažím sa myslieť pozitívne. Teda vlastne ešte si ani neuvedomujem že som v tom. Aby toho nebolo málo tak som chorá jak šľak... Ešte ma aj zub bolí tak uvidím čo bude u zubára. Dnes som ten test vlastne robila pretože mi doktorka dala antibiotiká tak či ich môžem piť..a nemôžem 🙂

ukulela
29. aug 2015

@beckie ahoj, ja som takisto spontanne potratila (nemuseli ma ani cistit) - ked som otehotnela, tak som po pozitivnom teste volala do ambulancie. dali mi preventivne duphaston, ale vzala mi len krv a moc, sono mi robila az v 10tom tyzdni. bola som doktorke vlastne za to aj vdacna, ze mi nerobila sono hned, ako som to zistila, lebo by aj taknic nevidela, srdiecko by nebilo, mala by som len nervy ... od zaciatku som braa vitaminy.
neboj sa, snad mas dobreho doktora, ktory ta nebude stresovat a ty mu doverujes. drzim palce.

ukulela
29. aug 2015

@beckie a ono niektore ATB v pohode mozes ak si velmi chora, lepsie preliecit, ako sa z toho snazit vystrabiz babskymi receptami .. .

milenka12323
29. aug 2015

Ahoj baby us 4 krat posebe so mala potrat a teras sa boji lebo som v 4 tyzdny tehotestva a nekedy ma boli
Podbruško a potom to prejďe nevieťe čo to može znamenať ? Lebo bojim sa velmi ze pridem zas o babo ale inačpriznaki tehotestva mam ranne nevolnosťy ospalosť a bolia ma bradavki prosim poraťe my ☹

dapo
29. aug 2015

@beckie ja som po spont, potrate otehotnela hned po prvej menstruacii, na kontrolu si ma objednali az cca v 8tt ked uz bolo na uzv vidiet akciu srdca, inak ziadny specialny rezim som nemala nariadeny (ani duphaston mi nenasadili), teraz som uz v 3.trimestri, zatial bez komplikacii...pokial ide o tie atb radsej sa porad s nejakym lekarom, zapal v tele je nebezpecnejsi ako ATB, tak nech ti pripadne daju atb ktore sa v tehotenstve mozu uzivat

beckie
autor
29. aug 2015

No veď v pondelok pôjdem svojej lekárke tak sa jej popýtam na tie ATB. A možno skočím aj na gyndu, bola by som spokojnejšia keby mi dal ten duphaston. Ale sono si nedám určite robiť. Najradšej by som si ho dala až v 12 tt 🙂 a nemáte niektorá v tehu skúsenosti so zubárom?

jana290585
30. aug 2015

Ja som tiez potratila a otehotnela hned po prvej mens. Ale tiez ma niekedy prepadnu myslienky ale snazim sa mysliet pozitivne 🙂

majorosovalucia
30. aug 2015

Ja som v aprili tohto roku tiez otehotnela,ale hned som potratila.Nasledne dalsi mesiac som otehotnela znova.Kedze som potratila 2krat(2007,2015),tak som hned volala gyn.Sla som v 5tt a potvrdil utz tehot - bol tam uz vak a zaroven ma poslal na vysetrenia-reprodukcna imunologia,cievne,hematologia.Zistili mi 4 mutacie v krvi,druh trombofilie, 1 z nich je agresivna na potraty a hned mi nasadil fraxiparin- kazdy mesiac chodim ku hematologovi.Brala som aj duphaston do 12tt.Chvalabohu sme ok.Myslim hlavne pozitivne.Urcite by si mala ist k lekarovi.

babydesire
30. aug 2015

neviem ci ist k lekarovi hned po vynechani menzest.mna moj odmietol.vraj mi nemoze tehu potvrdit dokial neuvidi plod a bijuce srdiecko.tak ma objednal ked som bola v 7tt..duphaston mi nepredpisal,niesom rizikova.velmi sa o drobca bojim lebo o prve sme prisli v 10tt - MA a nasledne kyretaz.otehotnela som 2mesiace po tom potrate.zatial ok,sme v 11tt ukludnuje ma fakt ze sme dalej ako pri prvom babatku a ze mam nevolnosti,co som pri prvom nemala.bat sa budes to sa neda nebat sa,ale treba sa snazit upokojit.drzim palce nech ste zdravy a nech vsetko dobre dopadne

ruthike
30. aug 2015

@beckie atb podla moznosti neber, prvy trimester hlavne mozu mat neziaduce ucinky na babo. Ak by si bojovala so zivotu nebezpecnou infekciou, tak by ti atb nasadili priamo do zily, takto ti moze trosku dlhsie trvat, kym sa vystrabis, ale aspon budes mat silnejsiu imunitu.Robili ti stery co potvrdili infekciu?

Ja som mala zub vytrhnuty pri lokalnom umrtveni v 26. Tyzdni aj mi robili ryg, ale digitalne - minimalne davky. Pri prvom trimestri sa rtg neodporuca, dietatku sa vytvaraju vsetky organy a koncatiny, ale vrtat v pohode aj s injekciou, teda aspon v uk kde zijem mi traja lekari potvrdili, ze zlozenie lokalneho umrtvenia je okey. S tym zubom by som cakala az po porode, ale mala som abces a teploty, uz predtym som brala atb na ten zub a ty to len utlmili a infekcia sa vzdy vratila. Bolo mi povedane, ze ked je infekcia v kosti resp hlboko tak tabletkove atb nezlikviduju infekciu dostatocne

dapo
30. aug 2015

@beckie inak v takto ranom stadiu plod este nie je napojeny na tvoj krvny obeh, takze by aj tie atb mali byt v poriadku, ale opatrnosti nie je nikdy dost. mne opravovali zub tesne pred porodom, lokalne umrtvenie nevadi (je to lokalne, neprechadza do krvneho obehu, nema sa ako dostat k dietatu), radsej nech ti to opravia, lebo ak je tam nejaky zapal alebo infekcie to pre dieta nie je dobre...

adka0506
30. aug 2015

Baby,ja potrebujem radu sim 7tt po potrate (v 8tt). Cakali sme na vysledky histologie a kedze he vsetko ok ,mam prist k dokymu ked dojde 1MS. Ked nam potvrdili ,ze vsetko je ok co sa tyja histologie,tak si nedavame pozor. MS stale nedosla a tehu test negativny.Co robit? Doky povedal,ze mam prist az po MS

ukulela
30. aug 2015

@adka0506 chvilu sa nesnazit a pockat na ms, resp volat doktorovi,ci je normalne,ze tak dlho nechodi. mne po potrate prisla normalne do mesiaca ...

beckie
autor
31. aug 2015

@adka0506 mne tiež prišla po 28 dňoch.

beckie
autor
31. aug 2015

Tak baby dnes som volala tomu môjmu podarenému doktorovi a že prídite na konci septembra...☹ tak neviem... Stále rozmýšľam že odtiaľ odídem, lebo k nemu nás preradili len nedávno, náš odišiel..a už pri prvom tehu sa mi nevidel... ☹ neviem čo mám robiť...

dasenka352014
31. aug 2015

ja som potratila v 4.tt, opät som otehotnela po 3 mesiacoch...na teste som mala 1 a pol ciarky a sla som k lekarovi. on s usmevom ked ma uvidel: no, ze ste tehotna? 🙂 na utz to nebolo uplne jasne vidiet, ale povedal ze to povazuje za zacinajuce tehu....a dnes mam 3 mesacneho syna 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre