Tehotenstvo po sekcii - skúsenosti

nikola545
22. máj 2021

Ahojte dievčatá chcela by som sa vás opýtať či máte skúsenost s tehotenstvom veľmi skoro po sekcii. Síce som ešte neni tehotná ale onedlho by som chcela plánovať som 2 mesiace po sekcii našťastie nemám žiadne problémy s jazvou všetko je v poriadku

tina260
22. máj 2021

@nikola545 ahoj 🙂 ja som akurat vcera zistila ze cakame druhe babatko a tiez som po sekcii 5 mesiacov. Budem rada za skusenosti ❤

vsetkounas
22. máj 2021

odporuca sa aspon rok pockat . Myslim že gynekolog ťa nepochvali ked tam prides skor je to individualne moze to maternica zvladnut nemusi ja osobne by som skor ako pol roka aspon rozdiel neriskovala

nikola545
autor
22. máj 2021

@vsetkounas svojho gynekológa poznám veľmi dobre určite by neprotestoval

tatianka97
22. máj 2021

Ahoj, vydrž aspoň pol roka, viem, je to ťažké, ale bude sa to stále zlepšovať a utečie to ako voda. Tiež počítam dni... Drž sa 🍀

dida712
22. máj 2021

@nikola545 švagriná ma 3deticky sekciou a najstaršia bude mať v júni iba 4roky... Naposledy keď zistila, že je tehu mala doma ani nie polrocne babo... Nikto sa nad tým z Dr nepozastavoval 😉

nikola545
autor
22. máj 2021

@tatianka97 ahoj ❤❤ ďakujem aj ti sa drž veď tebe to nemusím vysvetľovať sama to vieš ako to všetko je

didi2102
22. máj 2021

@nikola545 ja mám medzi sekcia mi 1r 9m , prvá sekcia - priebeh ok ale zotavovanie hruza,6dni v pôrodnici bez dieťaťa lebo som sa nedokázala postarať o seba,mesiac som nevedela späť na boku a vstáva s bolesťami , jazva škaredá hrubá ako vyduta 20cm červená dážďovka ... Druhá sekcia-priebeh ok a zotavovanie? Baby ja som sa postavila na prvý šup jak pani , a o hodku odkráčala na oddelenie s vecami ,mala hneď pri mne .. nechápem 😄 ... Zotavovanie okamžite,jazvu mám oveľa lepšiu takže paráda ale jasné mala som obavy

tatianka97
22. máj 2021
desore
22. máj 2021

@nikola545 Baby, co ste nepochopili, ze gynekologovi je absolutne jedno, ci otehotniete mesiac alebo rok po predchadzajucej sekcii. On by urcite nepristupoval laxne k antikoncepcii.
Ved skorym tehotenstvom ohrozujete svoj zivot, zivot nenarodeneho dietata, ste matky a manzelky.
Za tehotenstvo ste vy zodpovedne, nikdy sa nemozete spoliehat na muza!

ivasteva
22. máj 2021

@nikola545
Ahoj, ja som otehotnela rok a pol po sekcii. Skôr mi to gynekologicka neodporúčala. Ešte zostala prekvapená,že som chcela druhé tak rýchlo po sebe.pricom rozdiel je 2 roky a 3 mesiace.🙈 Skôr ti neodporúčam kvôli samotnému pôrodu, jazva ti nemusí vydržať počas kontrakcií, preto odporúčajú aspoň rok pockat, vedia prečo...Ak skôr otehotnieť, nebudú asi riskovať prirodzený pôrod a pošlu ťa automaticky na sekciu. Mne sa našťastie podarilo porodiť druhé prirodzene a myslím,že aj vďaka tomu rozostupi medzi deťmi som jazvu necítila vôbec. Viem,že niektoré maminy čo išli do toho skôr, cítili jazvu už počas tehu. Určite je tam strach potom o to väčší, najmä kvôli bábätku.

nikola545
autor
22. máj 2021

@ivasteva
@desore
Áno viem ze je lepšie čo najväčší odstup od sekcie ale urcite by som nechcela čakať rok alebo dva aj keď viem že je to väčšie riziko

ivangeline
23. máj 2021

Otehotnela som 3m po sekcii. Dalsi porod bol prirodzeny. ;)

renatavlkova
23. máj 2021

@ivasteva, Ja takisto,rok a pol po prvej sekcii,tiež mi môj gynekolog skôr neodporučil.Prvú sekciu som mala v pohode,aj rez aj zotavovanie,druhú tiež,o niečo lepšie ,skoršie zotavenie ako pri prvej,ale v pohode všetko.Myslím,že lekári vo všeobecnosti nedoporučajú skôr druhé tehotenstvo ako potom roku a pol

mishach
23. máj 2021

3,5 roka po sekcii. Veľmi tenulinka jazva na maternici. Bola som sledovaná a čakalo sa len na 38 týždeň, aby mohol ísť rýchlo von. Takže je to individuálne, ja by som skonzultovala s doktorom, nech vyšetrí jazvu a podobne.

zafir
23. máj 2021

@nikola545 zapojím do diskusie, rozdiel medzi deťmi 15 mesiacov, prvá sekcia 39 tt- plánovaná sekcia-dieťatko otočené KP, druhé dieťatko 36+4 tt- akútna sekcia- ruptúra maternice.Každá sme iná, naše telá zvládnu rôzne situácie, poznám ženy, čo majú aj tri
sekcie krátko za sebou ...no za seba hovorím, ak sa dá, počkať aspoň rok.

barborka_dorotka
6. jan 2022

@nikola545 ahoj, ja som po sekcii 3 mesiace a dievčatko naše sa dozilo len 39 dni, veľmi chceme babatko a najradšej by som sa už pokúšala … ako si dopadla ?

vsetkounas
13. jan 2022

@barborka_dorotka a doktor či čo povedal najlepšie sa poradiť s lekárom ale podľa mňa ak je všetko ok a máš zastavenú laktaciu tak môžeš skúšať

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre