Ahojte dievčatá chcela by som sa vás opýtať či máte skúsenost s tehotenstvom veľmi skoro po sekcii. Síce som ešte neni tehotná ale onedlho by som chcela plánovať som 2 mesiace po sekcii našťastie nemám žiadne problémy s jazvou všetko je v poriadku
odporuca sa aspon rok pockat . Myslim že gynekolog ťa nepochvali ked tam prides skor je to individualne moze to maternica zvladnut nemusi ja osobne by som skor ako pol roka aspon rozdiel neriskovala
@vsetkounas svojho gynekológa poznám veľmi dobre určite by neprotestoval
Ahoj, vydrž aspoň pol roka, viem, je to ťažké, ale bude sa to stále zlepšovať a utečie to ako voda. Tiež počítam dni... Drž sa 🍀
@tatianka97 ahoj ❤❤ ďakujem aj ti sa drž veď tebe to nemusím vysvetľovať sama to vieš ako to všetko je
@nikola545 ja mám medzi sekcia mi 1r 9m , prvá sekcia - priebeh ok ale zotavovanie hruza,6dni v pôrodnici bez dieťaťa lebo som sa nedokázala postarať o seba,mesiac som nevedela späť na boku a vstáva s bolesťami , jazva škaredá hrubá ako vyduta 20cm červená dážďovka ... Druhá sekcia-priebeh ok a zotavovanie? Baby ja som sa postavila na prvý šup jak pani , a o hodku odkráčala na oddelenie s vecami ,mala hneď pri mne .. nechápem 😄 ... Zotavovanie okamžite,jazvu mám oveľa lepšiu takže paráda ale jasné mala som obavy
@nikola545 Baby, co ste nepochopili, ze gynekologovi je absolutne jedno, ci otehotniete mesiac alebo rok po predchadzajucej sekcii. On by urcite nepristupoval laxne k antikoncepcii.
Ved skorym tehotenstvom ohrozujete svoj zivot, zivot nenarodeneho dietata, ste matky a manzelky.
Za tehotenstvo ste vy zodpovedne, nikdy sa nemozete spoliehat na muza!
@nikola545
Ahoj, ja som otehotnela rok a pol po sekcii. Skôr mi to gynekologicka neodporúčala. Ešte zostala prekvapená,že som chcela druhé tak rýchlo po sebe.pricom rozdiel je 2 roky a 3 mesiace.🙈 Skôr ti neodporúčam kvôli samotnému pôrodu, jazva ti nemusí vydržať počas kontrakcií, preto odporúčajú aspoň rok pockat, vedia prečo...Ak skôr otehotnieť, nebudú asi riskovať prirodzený pôrod a pošlu ťa automaticky na sekciu. Mne sa našťastie podarilo porodiť druhé prirodzene a myslím,že aj vďaka tomu rozostupi medzi deťmi som jazvu necítila vôbec. Viem,že niektoré maminy čo išli do toho skôr, cítili jazvu už počas tehu. Určite je tam strach potom o to väčší, najmä kvôli bábätku.
Otehotnela som 3m po sekcii. Dalsi porod bol prirodzeny. ;)
@ivasteva, Ja takisto,rok a pol po prvej sekcii,tiež mi môj gynekolog skôr neodporučil.Prvú sekciu som mala v pohode,aj rez aj zotavovanie,druhú tiež,o niečo lepšie ,skoršie zotavenie ako pri prvej,ale v pohode všetko.Myslím,že lekári vo všeobecnosti nedoporučajú skôr druhé tehotenstvo ako potom roku a pol
3,5 roka po sekcii. Veľmi tenulinka jazva na maternici. Bola som sledovaná a čakalo sa len na 38 týždeň, aby mohol ísť rýchlo von. Takže je to individuálne, ja by som skonzultovala s doktorom, nech vyšetrí jazvu a podobne.
@nikola545 zapojím do diskusie, rozdiel medzi deťmi 15 mesiacov, prvá sekcia 39 tt- plánovaná sekcia-dieťatko otočené KP, druhé dieťatko 36+4 tt- akútna sekcia- ruptúra maternice.Každá sme iná, naše telá zvládnu rôzne situácie, poznám ženy, čo majú aj tri
sekcie krátko za sebou ...no za seba hovorím, ak sa dá, počkať aspoň rok.
@nikola545 ahoj, ja som po sekcii 3 mesiace a dievčatko naše sa dozilo len 39 dni, veľmi chceme babatko a najradšej by som sa už pokúšala … ako si dopadla ?
@barborka_dorotka a doktor či čo povedal najlepšie sa poradiť s lekárom ale podľa mňa ak je všetko ok a máš zastavenú laktaciu tak môžeš skúšať
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@nikola545 ahoj 🙂 ja som akurat vcera zistila ze cakame druhe babatko a tiez som po sekcii 5 mesiacov. Budem rada za skusenosti ❤