Ahojte baby dufam ze mi niekto z vas poradi zijem v Skocku a mam priatela poliaka cakame babo a som stastna strasne sa tesim strasne sa milujeme... ale otazka je priezvisko moje chcem si dat po svadbe priatelove ale chcem bez koncovky - ova neviete ci na sk s tym robia probemi alebo je to okej ...dakujem
@gabriela1991 budúci manžel nie je občanom SR, takže ani po starom by si nemusela mať priezvisko s -ová a po novom koncovka už povinná nie je. Skocko má byť Škótsko?
Aj keby si mala Slovaka, mozes si dat priezvisko bez "ova".
Dakujem...neviem ako to je a preto sa pitam dakujem za odpovede ste ma moc potesili 🙂
A ako dlho trva vybavenie noveho pasu a za kolko? Myslim tak ako co najrychlejsie... a ake dokumenty potrebujem zo zahranicia?
svadba má byť v SR? A najmä: chceš perspektívne žiť na Slovensku? Treba pamätať na to, že neprechýlené priezvisko bude akurát smiešne.
@velkacica preco by to malo byt smiesne ???
ja som si tiez nedala ova a sme slovaci. neni to ziadny problem
neviem ako je to v inych statoch, ale v rakusku si o to musis vopred poziadat (pred sobasom!) - je to jeden papier, inac ti napisu ova ked si slovenka automaticky. .. tu sa to vsetko riesi na slovenskom velvyslanectve - mozno aj tam - neviem 😒 .. a potom to davas zapisovat do slovenskej matriky (zasa na velvyslanectve) a to trva aj 3 mesiace a az potom si budes moct vybavovat novy pas ... neviem ci ti tato info pomohla - ale mozno je to podobne aj tam u vas... 🙂
Preco by smiesne ja aj tak nechcem zit na SK.. zijem v UK v Skotsku...
@lestate dakujem budem sa musiet informivat vopret a spitat sa dakukem moc mi to pomohlo
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@gabriela1991, kamaratka si na SK brala Srba s preizviskom Gilbert a tiez ma priezvisko Gilbert a nie Gilbertova.