Ahojte, chcela by som vedieť váš názor na moju situáciu. Pred pár týždňami som sa dozvedela, že som tehotná (vytúžené bábätko- mám PCO), teraz som na začiatku 7tt. No zvažujem, či moja práca nie je riziková práve pre bábätko. Asi 2 dni v týždni chodievam do najzaostalejších osád, konkrétne do rómskych škôl, jedná sa o individuálnu prácu s deťmi (čiže veľmi blízky kontakt). Okrem veľmi častých bežných ochorení (chrípka, angína atď.) sa tu vyskytujú aj rôzne infekčné ochorenia (žltačka, pásový opar, svrab atď.) a taktiež neustále blchy, vši, poštice.... Myslíte si, že by som sa mala pokúsiť porozprávať s nadriadenou o tom, aby som počas tehotenstva do tohto prostredia nechodila? Alebo som príliš precitlivelá a nemám sa na to zbytočne zameriavať? Ďakujem vám za názory...
@barbora1992 ďakujem ti veľmi pekne za tvoj názor, určite sa na to opýtam aj lekára, budúci týždeň mám ísť do poradne. tiež si myslím, že by som mala v prvom rade pozerať na to malé, len dúfam, že to v práci nebudú negatívne vnímať...
@patka1716 Podľa mňa nie, pretože tu ani tak nejde o teba lebo ty zodpovedáš sama za seba. Ide tu o tvoje dieťa, ktoré by si ako matka mala chrániť a nie vedome vystavovať riziku. Zdravie je prvoradé... Mimochodom, viem, že aj podľa zákona, ak si tehotná Ťa zamestnávateľ musí preradiť na inú pozíciu, pokiaľ tá súčasná pozícia je nebezpečná pre dieťa. Tvoja práca nie je v danej situácii vhodná a každý to podľa mňa pochopí. Ak nie, nerieš, čo si kto bude myslieť... Ide tu predsa o tvoje dieťa a ako každá mama, ho chceš chrániť a chceš, aby bolo zdravé.
@patka1716 já jsem zdravotní sestra, pracovala jsem na smeny na interním oddelení, od 4 mesíce jsem chodila jenom na ranní smeny, u nás na oddelení se vyskytko taku kde co, ale zase když jsem zjistila tehotenství tak jsem se rizikovým pacientum vyhýbala, k nekterým jsem ani do pokoje nevešla, nebyl to problém, protože tam bylo více sester a já proste delala jinou práci, v tvém prípade bych takto blízký kontakt neriskovala a zkusila se se zamestnavatelem nejak dohodnout
Toto robila aj moja kamoska, ty nemas očkovania? Kebo ak nie, tak fakt treba zvážiť ci nie je lepsie zostať doma
Ja som pracovala ako medicínsky konzultant, denne som bola v kontakte s lekármi a s chorými ľuďmi v cakarnach. Môj gynekológ mi odporučil zostať doma, čo som uvítala. V papieroch som mala rizikové tehu 😊
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ahoj, v záujme zdravia bábätka by som na tvojom mieste v tehotenstve takúto prácu nerobila. Nedaj Bože, dostaneš nejakú infekciu pre ktorú potratiš, alebo bude mať bábätko trvalé následky a čo potom? Budeš si to vyčítat... Určite tvoju situáciu všetci pochopia, je predsa logické, že ako budúca mamička sa obávaš o zdravie svojho nenarodeného dieťatka a okrem toho, každý lekár Ti potvrdí, že v tehotenstve sa treba vyhýbať riziku infekcií a rôznych výrusov. Určite sa poraď s lekárom, toto je len môj názor. Prajem Ti krásne, pokojné tehotenstvo bez komplikácií a zdravé, spokojné bábätko! Veľa šťastia!