Tehulky chovate niektora papagaja? My dnes ideme pre jedneho🙂 Nehrozi nejaka choroba od neho? mozem mu bez obav cistit klietku? Trosku mam obavy ze ked ma dobne ci mi nieco nehrozi.
Mal by byt v poriadku. Nekupujeme ho v chovprodukte ale od chovatela. Ale pre istotu by som ho dala vysetrit veterinarom. Len kazdy sa zase nevyzna. vacsina z nich sa specializuje na psov a macky.
Nejaky sa snad najde, ktory sa vyzna aj v papagajoch. Vraj je dobre spravit dake krve testy a ak je vporiadku, tak s nim nie je ziadny problem. Take nieco by vedel spravit hadam kazdy veterinar, aj "mackovo-psi".
zrzulka, my sme kedysi kupili andulku, ked bola sestra asi v 2-3 mesiaci a my sme este o tom nevedeli. normalne lietala po celom byte a sestra pri nej porodila dve zdrave deti. neviem, ako ich chovatel chova, ale ak nie su vonku vo voliere, nemaju odkial chytit virusove choroby 😉
ahojte, zrzulka daj mu spravit koprologicke vysetrenie - na parazity zo stolice. Krv sa u papagajov tazko odobera lebo jej maju malinko, ale ako uz bolo spominane ak je v byte nemas od neho velmi co chytit, mozes pre istotu cistit klietku v rukoviciach. Nemusis sa obavat ja som veterinarka a do prace urcite chodit neprestanem, len treba byt viac opatrna 😉
Gangulienka dakujem pekne. si ma povzbudila. ja sa s nim neprestanem hrat.Prevaznu cast dna s nim travim ja kedze manzel je v robote A cistit klietku bude manzel🙂)) Pan od ktoreho sme ho kupili vravel ze je zdravy a ze sa to ani neda zisti u veterinara. S manzelom sem sa o tom rozpravali a povedal ze urcite by nenechal chore papagaje pri detoch (mal dve male deti) tak som sa utesila. Clovek sa v tehotenstve boji viac. Predsa len uz nejde len o mna. Inak som prekonala toxoplazmozu takze v podstate by som sa ani velmi nemusela obavat kontaktu so zvieratami.
moji rodicia,ked cakali mna,tak mali dve andulky a lekar im prisne zakazal chovat doma nejakeho vtaka,ci uz malu andulku alebo velkeho papagaja..tak ich museli dat prec..vraj vylucuje nieco z peria,co by tehotna zena nemala vdychovat.. 😖
No ja neviem baby, ja som sa vcera dozvedela, ze sa nam konecne zadarilo IVF a budeme mat baby. Andulakov mam v kuse uz nejakych vyse 15 rokov a rozhodne ich nemienim niekam prestahovat. Jedine, co vylucuju z peria su tie supinky z obalu, v ktorom je zabalene kazde nove pierko a toto moze byt pricinou alergii. Klietku treba rozhodne cistit v rukaviciach, pripadne tuto cinnost podstrcit manzelovi. Ale ked sa mate cele tehotenstvo stresovat, ze sa urcite nieco kvoli papuchom stane, naozaj by som ich dala na ten cas aspon niekomu z rodiny... ale to by som ja nazmu Zakuskovi a Fifinke urobit nemohla 😀
teraz som trocha zaskočená, netušila som, že andulky môžu byť počas tehotenstva príčinou nejakých problémov, ale keďže som už takmer v 26tt, tak to už riešiť nebudem, zatiaľ kvôli zvieratám nemám žiadne problémy a to v byte máme dve andulky, ktorým občas čistím klietku a tri mačky a som alergička, ale alergia na perie a srsť sa u mňa prejavila až pred pár rokmi po prudkej alergickej reakcii na farbu na vlasy a to sme už ten zverinec doma mali, tak ich predsa nevyhodíme na ulicu. Ale zvládame to celkom vpohode.
Ja som sa tiez prestala stresovat. nasho rikiho som si tak velmi oblubila a o manzelovi ani nehovorim. dnes isiel s nim do roboty aby nebol sam doma🙂)) My ho proste nedokazeme dat prec. Je to predsa este len babetko. Verime ze sa mi nic nemoze stat. Klietku bude cistit manzel a ja sa s nim budem len maznat🙂) Sice ma ostre pazuriky a skriabe aj "kuse" ale nejako nechcem mysliet na zle veci. Chcem verit ze vsetko bude ok.
ahojki zrzulka, ja mám doma ročného žaka, tiež som mala obavy - čo sa týka čistenia klitky, prvý trimester to robil priateľ, teraz už v pohode čistím aj ja, mala som taký strach o bábätko, že som sa mu skoro prestala venovať - dotykmi, stále som ho posielala na strom - odháňala som ho - bol z toho taký nešťastný, že sa mi až ošklbal ☹ verím, že bude všetko v poriadku .
šťastné tehulkovanie prajem
@gangulienka ahoj som tehotna a mam 2 korely a 1 zaka su to moje deticky 🙂 v uvodzovkach a su vycvicene a dobre sa o ne staram a chodim snimi aj k najlepsim lekarom na exoticke vtactvo tu v BA.Lekar mi ich zakazal bozkavat pochopitelne aj napriek tomu ze sa o nich staram tak ze ich okupem potom ich vyfenujem a nakremujem im nozicky lebo ich maju suche.Su krasny a cisty.To mi aj lekary povedali.Otazka znie mozem si ich aspon davaj ku tvary?nie do ust ich bozkavat 😨 ?teraz ked som teho.tak mi sedia aj na brusku 🙂
Zdrvym kolko trva priblizne tehotenstvo prinandulkach neaka dobra rada ako sa postarat
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Podla mna ak je zdravy, tak nie je problem. Daj ho preistotu preverit veterinarovi a malo by to byt vporiadku. 🙂