Tehotenstvo a (ne)priberanie

adrika985820
27. aug 2020

Ahojte mamičky. Mam normálnu postavu, skor štíhlejšiu a vyšportovanú aj keď moja váha je celý život 63-65kg( 171cm) no a tak tomu bolo aj pred tehu. Moja počiatočná váha bola 65 a teraz som konecne trošku pribrala a mám v 22 týždni a o 2,5 kg viac ako pred tehu - babo vážilo v 21 týždni už cez 400g ( cele tehu mi nie je zle ani raz som nezvracala) .. Máte niektorá podobné skúsenosti, že ste pomalšie priberali ale zato veľa jedli? Ja jem neskutočne veľa aj 6-7x denne , kilá ovocia ale aj veľa nezdravého, zjem uplne čokovek čo si telo pýta a je jedno či je 5:30 ráno a ja som strašné hladná alebo 23:00 večer a mna páli záha z toho hladu:D .. Máte niektorá podobné skúsenosti? že aj najpriek naozaj ustavičnému jedeniu to ide pomaličky hore? Na jednej strane som rada ale potom počúvam z každej strany ako maminky pribrali v tomto týždni aj 6-8 kg. Ale čo je zaujímavé ak mám nahodou aj taký deň, že moc toho veľa nezjem lebo mi nechutí ( to sa stane mozno raz do týždna) tak keď si na druhý deň stúpnem na váhu tak je tam o kilo viac za jeden jediný deň:D to je pre mňa varovný signál , že musím začať jesť a vcera som to otestovala, lebo som mala za predosli den plus 0,9 ( za včera som zjedla: velký tanier ovsenej kaše s kakaom a s banánom ) potom 2 sandwiche s tuniakovou natierkou , horalku, granadiersky pochod s cviklou, sezam v mede obrovska tycinka , 3 pomarance , mango , hokkaido polievka s mandlami oprazenymi, a vecer este chlebiky s vajickovoi natierkoi a paradajkami😂😂 a po takom žrackom dni bolo ráno na váhe -0,7 kg ... Je to možno smiešne, že to riešim a možno by som mala byť rada, ale chcela by som vedieť ci aj niektorá z vás to tak má alebo ake boli vaše skúsenosti s priberaním v tehu. PS : čakám chlapčeka 🙂 termín máme začiatok januára... Ďakujem za odpovede❤️

martina1201
27. aug 2020

@adrika985820 ahoj, ja som za celé tehotenstvo pribrala len 7 kg. Váha prvé mesiace úplne stála. Takže je to v poriadku. A nie, nedržala som diétu. Jedla som všetko čo som videla a čo nezjedlo mňa. Jediné čo mi nechutilo bolo pečivo a to som jedla málo. Tak možno aj preto som veľa nepribrala. Moja doktorka ma vždy chválila že mám super váhu a priberám ukážkovo.

adrika985820
autor
27. aug 2020

@martina1201 no tak to je brutálne ! 🙏🏻 takže si po pôrode vlastne vážila menej ako pred tehu že? Jasné, že bábatko je vždy priorita,len ma to udivuje ako sme každá iná a jedna sa zavodní už nazačiatku, iná nepriberá do 5 mesiaca a stihne este dobehnút na +15-20 kg a niektoré ako ty priberú málinko, ale zato bábatko ma super a lepšiu váhu ako deticky niektorých maminiek, ktoré priberú viac😯

sense
27. aug 2020

Ja som pri dcére do 27tt pribrala 3-4kg, a potom este 10

tribaby
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
juliet86
27. aug 2020

@adrika985820 ja som zialbohu pribrala 20kil a ostalo mi 10.... 😐😐😐 a zaciatocny bmi index velmi podobny ako ty... mala som nevolnosti 5tyzdnov. a potom v nejakom 6. mesiaci ma prepadli take hlady a priberanie ze som isla co tyzden to kilo hore.... neviem co to bolo.. par kil mi zabezpecila aj korona a to ze som 6tyzdnov nevysla z bytu.. hold. verim ze ked sa zbavin zdravotneho problemu co mi vznikol po porode zbavim sa postupne aj kil.. stacilo by mi aj 5 dole a budem spoko... kazda sme ina. uzivaj si zdrave tehotenstvo

ladyloo
27. aug 2020

ja som 31tt a pribrala som zatial len necele 3 kila, tiez som sa bala, na poradni som sa pytala lekara ci je to ok, vravel ze pokial je babo velke ako ma byt a ma dost plodovej vody, tak je vsetko ok...

katarina161
27. aug 2020

Ja som pocas tehotenstva nepriberala iba chudla, no bola som plnsej postavy. Maly si bral vsetko co mohol. Pri odchode z porodnice po 5 dnoch som mala dole 20kg. Ked som prisla domov ma nespoznala rodina 🙂 Inak brali mi pocas tehu v nemocnici krv preco chudnem. Vysledok ... vraj 10% zien pocas tehu chudne a ja som medzi nimi a vraj to tak bude pocas kazdeho tehu. ... Mam znamu co ma 3 chlapcov a pocas vsetkych tehu chudla.

22abigail22
27. aug 2020

Moja matka letva priberala počas tehotenstva. 🙂Lekári sa stále na ňu za to hnevali. 😒 My sme sa obhájili tým, že matka pred tehotenstvom vrazila 45g a má 148cm, takže kam ma vôbec dať tie kilá. 🤷🙈

Navyše, berte to tak, že čím viac kg priberiete, tým viac musíte zhodiť. 😅

katkaba1
27. aug 2020

Je to veľmi individuálne. Mne nebolo zle ani raz, nejedla som viac ako inokedy, moja pôvodná váha je pri 170cm 48kg a aj napriek normálnemu stravovaniu som pribrala (s dvojičkami) cca 22kg a priberala som snáď od prvého mesiaca. Som 3 mesiace po pôrode a už na pôvodnej váhe. Za to mám kamošku, ktorá prvých 6 mesiacov pribrala 5kg ale rodila jedno bábo s váhou +26kg. Druhá pribrala 11kg za celé tehotenstvo a aj rok po pôrode má na sebe +7kg. Nerieš. Keď je dieťa zdravé tak je to ok či priberáš vela alebo málo - neovplyvníš to aj tak.

kendova_anna
27. aug 2020

@adrika985820 neboj sa, priberanie este len pride. Tiez som to mala tak, ze zo zaciatku som vobec nepriberala a potom od nejakeho 7 mesiaca to islo vsetko hore. Takze pokial sa dietatko pekne vyvija, tak je vsetko ok.

alex666
27. aug 2020

@adrika985820 Ja som sa v 22tt vydavala a pamatam si, ze som pribrala mozno 2-3kg. Ale potom sa to riadne rozbehlo a nakoniec som isla rodit s 17kg navyse. Neboj, ono to este pride 😉

andrejka1974
27. aug 2020

Ja som pri starsej dcerke pribrala len 5 kg domov som isla lahsia ako predtim a bolo to aj tim ze prve 4 mesiace mi bolo velmi zle od rana do vecera

gabsisi
27. aug 2020

@adrika985820 kamoska za celé tehotenstvo pribrala len tri kilá a babo malo 3,5kg. Ona má 170/56kg rodila 59kg a po pôrode mala -7. Musela sa “ prejedať” ak chcela kojiť .

tulipanicek
27. aug 2020

Pred tehu som mala 55 kg, rodiť som išla s 54 kg. Úplne zdravé tehotenstvo aj bábo.

mogaa
27. aug 2020

@adrika985820 veľmi sa nedrž na váhu, ak si cvičila vieš aká je váha zradná a teraz stačí že sa jeden deň viac zavodníš a máš aj o kilo dve viac.....tým že si cvičila tak máš aj viac svalovej hmoty a tá aj v klude spaluje viac ako tuk.....podstatné je priberanie bábätka , nie teba.....snaž sa jesť normálne na čo máš chuť, ak ti je zle alebo nemáš chuť na obed, večeru - zjedz to čo môžeš.....Podstatné je aby dieťa dostalo všetky živiny, snaž sa jesť 5x denne - všetko , sacharidy, bielkoviny, ovocie,zelenina.....kludne si dopraj aj jedlá ako rezeň, sviečková, "knedlo-vepšo -zelo".....hlavne sa nestresuj, sú kočky čo prežili tehotenstvo na chrumkách a Cole lebo iné jedlo nezniesli....

c_est_la_vie
27. aug 2020

Ja som presne rovnaký typ postavy ako ty, pred tehotenstvom 63-65 kg pri 171 CM, ale svalnata a vysekana, každodenné cvičenie. Do 2O TT ani kilo navyše, potom som mala zlomove obdobie 20-28 TT kedy som pribrala 6 kg, telo to jednoducho dohnalo. Ja som sa už bála že týmto štýlom pôjdem rodiť s 20 kg navyše a po 28 TT sa to spomalilo, dnes som 34tt a mám +8,5 kg, do pôrodu to vidím na 10-11 kg navyše. Kľudne pozri moje fotky na profile, ja by som do 7 m utajila tehotenstvo 😀

Celé tehotenstvo sa rovnako stravujem. S tou váhou nič neurobíš, telo si zo stravy zoberie čo potrebuje keď to potrebuje. Buď rada že nie si z tych čo majú +6kg teraz, lebo tie budú v 8-9 mesiaci ledva dýchať.

ericka_l
27. aug 2020

Poznám žienky, ktoré tak povediac celé tehotenstvo prežerú a priberú len samotnú váhu vody a dieťaťa a nič viac. Pokiaľ bábatko priberá a je zdravé, tak by si sa z toho mala podľa mňa len tešiť

martina1201
27. aug 2020

@adrika985820 malá mala 3250 g pri narodení, bola narodená na 38. týždeň a po pôrode som mala váhu ako pred tehotenstvom.

leuchtturm
27. aug 2020

ak babo v maternici prospieva, kasli na cisla a raduj sa, ze priberas malo.

adrika985820
autor
29. aug 2020

Ďakujem žienky za odpovede 🙂) ja by som kvoli bábatku kľudne pribrala aj +20 kg aby bolo zdrave to je jasné❤️ s mojim sme na kontrole v 21 tyzdni a uz vazime cez 400g😍tak sa tesim, ze tak rastie a nič mu nechýba . Len ma fascinuje, že sa nedá zovšeobecnovať, pretože každá sme iná🙏🏻

natalia0209
5. mar 2023

OMG tak to ti závidím, ja som sa od začiatku tehotenstva poriadne nenajedla ako mi býva zle a nemám vôbec na nič chuť🤧 teším sa ako to prejde a konečne sa dobre najem 😅

alex666
5. mar 2023

@adrika985820 je mozne ze to priberanie este len pride. Ja som zacal priberat az od 23tt.
A ak priberies malo, vobec by som to neriesila pokial si vsetky kontroly u dr ok.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre