Ahojte mamičky. Mam normálnu postavu, skor štíhlejšiu a vyšportovanú aj keď moja váha je celý život 63-65kg( 171cm) no a tak tomu bolo aj pred tehu. Moja počiatočná váha bola 65 a teraz som konecne trošku pribrala a mám v 22 týždni a o 2,5 kg viac ako pred tehu - babo vážilo v 21 týždni už cez 400g ( cele tehu mi nie je zle ani raz som nezvracala) .. Máte niektorá podobné skúsenosti, že ste pomalšie priberali ale zato veľa jedli? Ja jem neskutočne veľa aj 6-7x denne , kilá ovocia ale aj veľa nezdravého, zjem uplne čokovek čo si telo pýta a je jedno či je 5:30 ráno a ja som strašné hladná alebo 23:00 večer a mna páli záha z toho hladu:D .. Máte niektorá podobné skúsenosti? že aj najpriek naozaj ustavičnému jedeniu to ide pomaličky hore? Na jednej strane som rada ale potom počúvam z každej strany ako maminky pribrali v tomto týždni aj 6-8 kg. Ale čo je zaujímavé ak mám nahodou aj taký deň, že moc toho veľa nezjem lebo mi nechutí ( to sa stane mozno raz do týždna) tak keď si na druhý deň stúpnem na váhu tak je tam o kilo viac za jeden jediný deň:D to je pre mňa varovný signál , že musím začať jesť a vcera som to otestovala, lebo som mala za predosli den plus 0,9 ( za včera som zjedla: velký tanier ovsenej kaše s kakaom a s banánom ) potom 2 sandwiche s tuniakovou natierkou , horalku, granadiersky pochod s cviklou, sezam v mede obrovska tycinka , 3 pomarance , mango , hokkaido polievka s mandlami oprazenymi, a vecer este chlebiky s vajickovoi natierkoi a paradajkami😂😂 a po takom žrackom dni bolo ráno na váhe -0,7 kg ... Je to možno smiešne, že to riešim a možno by som mala byť rada, ale chcela by som vedieť ci aj niektorá z vás to tak má alebo ake boli vaše skúsenosti s priberaním v tehu. PS : čakám chlapčeka 🙂 termín máme začiatok januára... Ďakujem za odpovede❤️
@martina1201 no tak to je brutálne ! 🙏🏻 takže si po pôrode vlastne vážila menej ako pred tehu že? Jasné, že bábatko je vždy priorita,len ma to udivuje ako sme každá iná a jedna sa zavodní už nazačiatku, iná nepriberá do 5 mesiaca a stihne este dobehnút na +15-20 kg a niektoré ako ty priberú málinko, ale zato bábatko ma super a lepšiu váhu ako deticky niektorých maminiek, ktoré priberú viac😯
Ja som pri dcére do 27tt pribrala 3-4kg, a potom este 10
@adrika985820 ja som zialbohu pribrala 20kil a ostalo mi 10.... 😐😐😐 a zaciatocny bmi index velmi podobny ako ty... mala som nevolnosti 5tyzdnov. a potom v nejakom 6. mesiaci ma prepadli take hlady a priberanie ze som isla co tyzden to kilo hore.... neviem co to bolo.. par kil mi zabezpecila aj korona a to ze som 6tyzdnov nevysla z bytu.. hold. verim ze ked sa zbavin zdravotneho problemu co mi vznikol po porode zbavim sa postupne aj kil.. stacilo by mi aj 5 dole a budem spoko... kazda sme ina. uzivaj si zdrave tehotenstvo
ja som 31tt a pribrala som zatial len necele 3 kila, tiez som sa bala, na poradni som sa pytala lekara ci je to ok, vravel ze pokial je babo velke ako ma byt a ma dost plodovej vody, tak je vsetko ok...
Ja som pocas tehotenstva nepriberala iba chudla, no bola som plnsej postavy. Maly si bral vsetko co mohol. Pri odchode z porodnice po 5 dnoch som mala dole 20kg. Ked som prisla domov ma nespoznala rodina 🙂 Inak brali mi pocas tehu v nemocnici krv preco chudnem. Vysledok ... vraj 10% zien pocas tehu chudne a ja som medzi nimi a vraj to tak bude pocas kazdeho tehu. ... Mam znamu co ma 3 chlapcov a pocas vsetkych tehu chudla.
Moja matka letva priberala počas tehotenstva. 🙂Lekári sa stále na ňu za to hnevali. 😒 My sme sa obhájili tým, že matka pred tehotenstvom vrazila 45g a má 148cm, takže kam ma vôbec dať tie kilá. 🤷🙈
Navyše, berte to tak, že čím viac kg priberiete, tým viac musíte zhodiť. 😅
Je to veľmi individuálne. Mne nebolo zle ani raz, nejedla som viac ako inokedy, moja pôvodná váha je pri 170cm 48kg a aj napriek normálnemu stravovaniu som pribrala (s dvojičkami) cca 22kg a priberala som snáď od prvého mesiaca. Som 3 mesiace po pôrode a už na pôvodnej váhe. Za to mám kamošku, ktorá prvých 6 mesiacov pribrala 5kg ale rodila jedno bábo s váhou +26kg. Druhá pribrala 11kg za celé tehotenstvo a aj rok po pôrode má na sebe +7kg. Nerieš. Keď je dieťa zdravé tak je to ok či priberáš vela alebo málo - neovplyvníš to aj tak.
@adrika985820 neboj sa, priberanie este len pride. Tiez som to mala tak, ze zo zaciatku som vobec nepriberala a potom od nejakeho 7 mesiaca to islo vsetko hore. Takze pokial sa dietatko pekne vyvija, tak je vsetko ok.
@adrika985820 Ja som sa v 22tt vydavala a pamatam si, ze som pribrala mozno 2-3kg. Ale potom sa to riadne rozbehlo a nakoniec som isla rodit s 17kg navyse. Neboj, ono to este pride 😉
Ja som pri starsej dcerke pribrala len 5 kg domov som isla lahsia ako predtim a bolo to aj tim ze prve 4 mesiace mi bolo velmi zle od rana do vecera
@adrika985820 kamoska za celé tehotenstvo pribrala len tri kilá a babo malo 3,5kg. Ona má 170/56kg rodila 59kg a po pôrode mala -7. Musela sa “ prejedať” ak chcela kojiť .
Pred tehu som mala 55 kg, rodiť som išla s 54 kg. Úplne zdravé tehotenstvo aj bábo.
@adrika985820 veľmi sa nedrž na váhu, ak si cvičila vieš aká je váha zradná a teraz stačí že sa jeden deň viac zavodníš a máš aj o kilo dve viac.....tým že si cvičila tak máš aj viac svalovej hmoty a tá aj v klude spaluje viac ako tuk.....podstatné je priberanie bábätka , nie teba.....snaž sa jesť normálne na čo máš chuť, ak ti je zle alebo nemáš chuť na obed, večeru - zjedz to čo môžeš.....Podstatné je aby dieťa dostalo všetky živiny, snaž sa jesť 5x denne - všetko , sacharidy, bielkoviny, ovocie,zelenina.....kludne si dopraj aj jedlá ako rezeň, sviečková, "knedlo-vepšo -zelo".....hlavne sa nestresuj, sú kočky čo prežili tehotenstvo na chrumkách a Cole lebo iné jedlo nezniesli....
Ja som presne rovnaký typ postavy ako ty, pred tehotenstvom 63-65 kg pri 171 CM, ale svalnata a vysekana, každodenné cvičenie. Do 2O TT ani kilo navyše, potom som mala zlomove obdobie 20-28 TT kedy som pribrala 6 kg, telo to jednoducho dohnalo. Ja som sa už bála že týmto štýlom pôjdem rodiť s 20 kg navyše a po 28 TT sa to spomalilo, dnes som 34tt a mám +8,5 kg, do pôrodu to vidím na 10-11 kg navyše. Kľudne pozri moje fotky na profile, ja by som do 7 m utajila tehotenstvo 😀
Celé tehotenstvo sa rovnako stravujem. S tou váhou nič neurobíš, telo si zo stravy zoberie čo potrebuje keď to potrebuje. Buď rada že nie si z tych čo majú +6kg teraz, lebo tie budú v 8-9 mesiaci ledva dýchať.
Poznám žienky, ktoré tak povediac celé tehotenstvo prežerú a priberú len samotnú váhu vody a dieťaťa a nič viac. Pokiaľ bábatko priberá a je zdravé, tak by si sa z toho mala podľa mňa len tešiť
@adrika985820 malá mala 3250 g pri narodení, bola narodená na 38. týždeň a po pôrode som mala váhu ako pred tehotenstvom.
ak babo v maternici prospieva, kasli na cisla a raduj sa, ze priberas malo.
Ďakujem žienky za odpovede 🙂) ja by som kvoli bábatku kľudne pribrala aj +20 kg aby bolo zdrave to je jasné❤️ s mojim sme na kontrole v 21 tyzdni a uz vazime cez 400g😍tak sa tesim, ze tak rastie a nič mu nechýba . Len ma fascinuje, že sa nedá zovšeobecnovať, pretože každá sme iná🙏🏻
OMG tak to ti závidím, ja som sa od začiatku tehotenstva poriadne nenajedla ako mi býva zle a nemám vôbec na nič chuť🤧 teším sa ako to prejde a konečne sa dobre najem 😅
@adrika985820 je mozne ze to priberanie este len pride. Ja som zacal priberat az od 23tt.
A ak priberies malo, vobec by som to neriesila pokial si vsetky kontroly u dr ok.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@adrika985820 ahoj, ja som za celé tehotenstvo pribrala len 7 kg. Váha prvé mesiace úplne stála. Takže je to v poriadku. A nie, nedržala som diétu. Jedla som všetko čo som videla a čo nezjedlo mňa. Jediné čo mi nechutilo bolo pečivo a to som jedla málo. Tak možno aj preto som veľa nepribrala. Moja doktorka ma vždy chválila že mám super váhu a priberám ukážkovo.