Tehotenstvo a naši rodičia

slniecko154
21. aug 2013

ahojte, len tak zo zvedavosti by ma zaujimalo, ci su tu nejake (buduce) mamicky po tom 22-23 veku, ktore babo neplanovali, ale aj ked uz nie su pubertiacky, kedy je tehotenstvo dost sokom pre vsetkych, ci to vasi rodicia prijali dost negativne, ba az zhrozene? totiz, sama mam 24 rokov, v tomto veku je vcelku normalne mat dieta, ale ked si tak predstavim, ze by som bola tehotna (babo by som si na 100% nechala), tak som si ista ze moji rodicia by ma zabili, aj ked mam staleho partnera.. neviem, mozno je to detinske zmyslanie, ale to je len cira zvedavost 🙂

zuzinka1989
21. aug 2013

@slniecko154 a preco by ta mali zabit? mas staleho partnera, tak uz dako by ste sa o to hadam postarali....

lesana88
21. aug 2013

@slniecko154 niekedy si nasi rodicia nestihnu uvedomit, ze uz sme dospeli 🙂 u nas najprv prekvapenie bolo a mierny sok, no potom obrovska radost ktora trva 🙂

slniecko154
autor
21. aug 2013

@zuzinka1989 tak to je obrazne povedane ze by ma zabili.. ale to skor asi preto, lebo s priatelom nebyvame spolu a sama este ani poriadne nezarabam..

slniecko154
autor
21. aug 2013

@lesana88 to je hlavne ze sa tesite vsetci 🙂

sorciera24
21. aug 2013

@slniecko154 a dovod na zabitie by bol aky? 😀

zuzinka1989
21. aug 2013

@slniecko154 neboj sa, oni by to predychali... 🙂 mozno najskor by to bol pre nich sok, ale myslim, ze nie taky, ako keby si nemala este ani 18a skolu pred sebou 😀 a predpokladam, ze priatel teda zaraba....ved v podstate by sa nic take nestalo, raz sa aj tak osamostatnis, zacnete s partnerom spolu byvat, len by ste to byvanie vyriesili o par mesiacov, alebo o daky rocik skor, ako za normlanych okolnosti 🙂

slniecko154
autor
21. aug 2013

@sorciera24 asi ten, ze s priatelom ani nebyvame spolu, dokonca sme kazdy z ineho mesta, byvam doma s rodicmi, a ani poriadne nepracujem, momentalne len brigadujem, cize asi z toho dovodu si myslim 🙂

sorciera24
21. aug 2013

@slniecko154 to nie su dovody na zabitie 😉 😀 a nie v tvojom veku...ale ak im chces dokazat, ze si zodpovedna samostatna....tak skus pohaldat trvalejsiu pracu a mozno aj vlastne byvanie... 😉

estrella5
21. aug 2013

myslím si, že neplánované tehotenstvo je šokom pre rodičov skoro vždy a možno aj tie prvotné myšlienky "na zabitie" svojej ratolesti 🙂 predsa... pre svojich rodičov budeme vždy tie ich malé detičky... mnoho rodičov aj keď chápe, že raz vyletíme z hniezda a budeme mať vlastné rodiny si to až tak nepripúšťa... a pomaly si to uvedomujú až pri odsťahovaní, svadbe atď..... nečudo, že keď na nich aj keď dospelé "dieťa" nečakane vyletí s takouto správou potrebujú čas na spracovanie 🙂 zvlášť ak tomu nič nenasvedčuje (len brigáda, žiadne spoločné bývanie,.....)... ale vek 24 rokov je primeraný na dieťa a určite to po prvotnom šoku pochopí každý jeden rodič a začne fáza tešenia sa 🙂

olejka
22. aug 2013

No iba taky mini problémik ☹ je že dieťatko v maternici to vníma ako šokovane správu o jeho existencii okolie berie a aj prvé náznaky potratu čo i len v myšlienkach sú preňho doživotnou diagnózou... 😒
https://www.modrykonik.sk/forum/som-iny-clovek/co-vnima-a-preziva-nenarodene-dieta/

livocka21
22. aug 2013

@slniecko154 ja mam 24...toto je moje stvrte tehotenstvo.... prvykrat som otehotnela ked som mala 22... samozrejme bol to sok pre vsetkych pre mna najviac, no po par dnoch sa uz kazdy tesil az kym som nepotratila a prave to bol medznik, kedy sa zo mna ako ty hovoris z pubertiacky stala dospela osoba...ja si nemyslim ze je to nizky vek.... ved budes mat predsa 9 mesiacov na to aby si sa na babo pripravila a nic sa neda porovnat s tym ked vidis a citis ako v tebe rastie zivot... 🙂

evabb35
22. aug 2013

@slniecko154 A v akom veku by ťa nezabili? V 30-tke? V 40-tke? Budeš mať v 30-tke stáleho partnera, budeš vydatá, budeš mať vlastné bývanie a zamestnanie? Budeš mať v 40-tke stáleho partnera, budeš vydatá, budeš mať vlastné bývanie a zamestnanie? Neviem, či sa dá materstvo naplánovať tak, aby bolo všetko ideálne. Niekto čaká kým si nájde zamestnanie, vlastné bývanie, kým sa zoberú a potom zistia, že dieťatko neprichádza, že je problém s otehotnením a to takto neplánovali....Aj na liečbu neplodnosti treba čas...

choka
22. aug 2013

Presne tak, pripájam sa aj ja. Bola som 10 rokov vydatá, najskor byt a zabezpečenie, VŠ, definitíva v práci a aby malo dieťa vlasnú izbičku a tak ďalej, proste všetko prichystať. Dieťatko neprichádzalo! Rodičia sa začali uspokojovať s tým že nebudú starkými.Do toho rozvod. Pred pol rokom som prišla po 20 rokoch o prácu a počas obdobia som otehotnela samozrejme prirodzene. Vyskúšala som rozne metody otehotnenia. Mám 38 rokov a som prvorodička, bývam s priateľom v jeho jednoizbovom byte, pravdepodobne mi nevyjde ani materská....Celý život nabral iný rozmer...

dominika89
3. sep 2013

mno ja mam 23 v decembri 24, som v 6. týždni a myslím si, že mam dosť rokov aj skvelého partnera na dieťa 🙂 ale naši 🙂 no konec :D:D:D mala som pocit, že by boli radi ale pri vysloveni tehotna, moja mama predýchavala :D:D:D ( teraz mi to už je smiešne) a reči typu, ako budeme žiť a či sa zobereme a tak, ale trvalo to iba nejakých pár dni a teraz sa už moc teší🙂...prvotný šok je u každého buď pozitívny alebo negatívny ale nakoniec sa vačšina veľmi teší🙂)

dominika89
3. sep 2013

mno ja mam 23 v decembri 24, som v 6. týždni a myslím si, že mam dosť rokov aj skvelého partnera na dieťa 🙂 ale naši 🙂 no konec :D:D:D mala som pocit, že by boli radi ale pri vysloveni tehotna, moja mama predýchavala :D:D:D ( teraz mi to už je smiešne) a reči typu, ako budeme žiť a či sa zobereme a tak, ale trvalo to iba nejakých pár dni a teraz sa už moc teší🙂...prvotný šok je u každého buď pozitívny alebo negatívny ale nakoniec sa vačšina veľmi teší🙂)

kristinuhro
1. feb 2023

@slniecko154 niektorí rodičia sú takí 🤷‍♀️ mňa mama vyhrešila, keď som jej oznámila že čakáme - a teraz pozor - druhé bábo, mám 31 rokov, partnera vyše 3 roky, finančnú rezervu a už asi 7 rokov žijem v zahraničí 🤦‍♀️ poviem ti pravdu, že ma to zamrzelo a zabolelo. Bavila sa somnou akoby som mala 16 a nedokončenú maturitu, že neboj sa neboj sa pomôžeme ti zvládneme to nejak. Potom ma rovno zdrbala ako úplnú chuderu, že no ty teda čakáš zase dieťa? Ja že ano. A ona že no a teraz malého budeš odsúvať a kašlať naňho? My ešte niesme na dôchodku aby sme sa oňho postarali. Áno bolelo to. Už som ale v 4 mesiaci a nejak sme si to "vysvetlili" a už to prijala 🤷‍♀️

vamajka
1. feb 2023

@slniecko154 mama ta mala v akom veku?

galganka
1. feb 2023

V 24 som už tlačila súrodenecký kočík s dvomi deťmi.
Ale hej, máš dosť detinské zmýšľanie. Ono sa kus zmení, keď budeš mať prácu, byvať bez rodičov a tak.

beky223
Autor odpoveď zmazal
Zobraz

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre