Ahojte maminky chcem sa opytat..(som 33tt+3) mozem sa kupat vo vani aleebo radšej nie..v poslednom case staale pozeram na vanu a pride mi tazko ze nemozem do.nej vliezt...čo si o tom myslite ??? Alebo mam radsej pockat do porodu ??? Dakujem Vám za odpovede 😉
Tak mi máme vaňu a ako tehotna som sa vždy rada a dlho člapkala.az do 38tt teda do pôrodu.zvykla som si polezat aj 20 minút a relaxovať.nikdy som neriešila ci sa to môže alebo nie.vzdy mi kúpeľ veľmi dobre urobil.
dobry den, som tehotna, mozem sediet na stolicke, prosim?
... prepac, ale tak mi to prislo, v dobrom 🙂 tehotne plavaju, peco by sa nemohli kupat vo vani? nedavala by som prilis horucu vodu,ale inac preco, pre boha, nie?
od 25. tyzdna kazdy jeden den v riadne teplej vode aj hodinu bolo to jedine co ma dokazalo ako tak zrelaxovat pred spankom inak sa mi zaspat nedalo
Odpadnem, a preco by si nemohla?
tak napr. ja mam strasne rada kupanie sa vo vani, no az pri 44 stupnoch. Myslite, ze tato teplota je este ok?
@erienka Ahoj, mnohé sa smejú ale náhoda je blbec, prehrievať bruško nie je dobré, takže 44 st. by som neriskovala, max. do 37. Ono nemusí sa nič stať ale čo keď predsa? Ja sa na to pozeram z pohladu maminy aj buducej maminy ktora si vyskusala uz vselijake komplikacie, ja som teda viac opatrná.
Ja som sa tiez kupala obcas,zboznujem teply kupel ale mala som problemy s tlakom tak som dlho nevydrzala....mojou vyhodou bolo ze som bola tehotna v lete tak mi az tak nechybala ale neviem ako by som to zvladla teraz v zime 🙂 rozhodne si daj teply kupel a ked ti nebude dobre uz to nezopakujes 🙂
@slnecnica174 dopocula som sa od inych ze to vraj vyvolava porod...akoo nezdaa sa mi to alee som prvorodicka cizee radsej sa opytam na skusenosti inych...doopocula som sa ze vraj ani ananaas nemoze lebo to moze vyvolat potrat...aa too sa mi zdaa ako totaaalny blud..prejedla som sa ho..az mi bolo tazko alee mala som dusicku na pokoji a malinka kopkala ako o zavod :D
Dakujem Vám za odpovede upokojili ste ma 🙂 taak ja to skuusim zee co to urobii 😉
@andrea1996 mozes si dat vanu len nie moc horucu vodu..ja som v teho aj do bazena so slanou vodou sla a vse bolo ok aj letela lietadlom 4x...aj cely ananas zozrala potom v tretom trimestri uz koli zahe nie..mozes jest vsetko okrem ryb ktore maju v sebe vela olova a tazkych kovou alebo surove maso-aj to len v pripade ze su v nom urcite bakterie sposobia problem nie to maso samotne.. mne nevyvolalo porod nic skusala som vsetko skoro...aj mi masirovali cervix aj prepichli vodu ze to pojde rychlejsie a prd..rodila som 30hodin po 25h stale chybal 1cm cervixu....otvorena na 9cm..zachranil ma az epidural a oxytocin.. kludne si daj vanu 🙂
@miadi jeeemine 30 hod...uff ja sa az bojiiim paneecku a vkuse si mala bolesti ?? :O
@erienka bod varu je idealny. 😀 😀
Normalne sa kupte vo vani, kazda snad vie aku teplotu vody znesie, aka je prijemna...kupel ma byt prijemny, uvolnujuci. A samozrejme v pripade ze sa jedna o fyziologcké tehotenstvo - ziadne rizikové, pripadne zena nema problémy s vyginalnymi infekciami - v tom pripade sa smelo ,,vanujte,,.
Potrat z ananasu? Boze zeny... 🙄
@andrea1996 nestresuj, kazdy porod je iny. Na zapade (v statuse ma Kanada) kludne čakaju aj 30 hodin ak porod postupuje nech je to aj milimetrovymi krokmi....u nas tolko nezvyknu čakat a mozeš si zajednať aj porodnika - mne to velmi pomohlo, nenechal ma trapiť ani o sekundu navyše, na nič nečakal. Odporučam ak mas financie. 🙂
@andrea1996 ano bolesti boli cely čas ale tie sa najprv zdaju dost mega casom si zvykneš mala som porodnu asistentku a chcela som prirodzeny porod bez chemie ..u nas v skupine ked mal niekto "dlhy"porod tak 12h (na SK)rano prisla druha Midwife a povedala ze to nic nie je ze raz rodila 70hodin 😂som myslela ze na nu nieco hodim Dr by mi aj tu ovela skor dal chemiu a urychlil to..ked som mala podpisat epidural na vlastnu zodpovednost a citali mi neziaduce mozne ucinky ochrnutie atd..nebolo mi vsetko jedno ale tak sance ze to dopadne zle su %nizke a nechcela som sekciu (na Sk by asi hnet rezali)ked som konecne rodila v izbe bolo 8ludi zdravotneho personalu 2midwife primar Dr co podava Epi a 4sestry resuscitacny team v pripade ze by mala potrebovala odsat meconium z pluc ..epidural Bol super vsetka bolest od pupka dole zmizla ani šitie roztrhnutia co trvalo pol hodinu som necitila a 2h pp porode som sa viezla domov lebo u nas ostavas Len jednu noc ak je vse ok moze ta midwife prepustit rychlejsie mala bola ok a doma je doma (vela zenam vyhovuje zotavovat sa v porodnici ja som ina)neboj Ty to budes mat za pàr hodin a na 3zatlačenia u mna to nešlo ako to mà ale stalo to za to
@sardinka335 nie potrat ale predcasny porod😉a vraj ho treba zjest niekolko kg naraz v azii veria ze baklažan vyvolava porod vedci zas ze spermie obsahuju latku co zmakcuje cervix no neverim 😊
Pre boha nie...ani kúpať ani sprchovať.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
cele tehotenstvo som sa len kupala v riadne teplej vode a pomahalo mi to sa uvolnit,, neporodila som z toho haha 😝