Tehotenstvo a kúpanie sa v "domácom" bazéne

terez24
22. jún 2012

Ahojte, veľmi by ma zaujímal váš názor a vaše rady čo sa týka kúpania sa v lete v domácom bazéne (priemer 3m, výška 75cm). Pričom najčastejsie sa v ňom čľapotajú 4ria dospelí ludia dookola (vždy pred kúpaním sa osprchujú)... Myslíte, že stačí filtrácia (klasická dodávaná k bazénu) a častejšia výmena vody alebo radšej predsa treba použiť nejakú chémiu na dezinfekciu? Nie som zástanca používania tampónov v tehotenstve. A jasné, ja by som sa dlho ani nekúpala, ja by som sa len na 5-10 minút osviežila... Ďakujem!

radustek
22. jún 2012

@terez24 ahoj ja som bola aj na kupku ked som bola tehotna a plavala som...myslim si ze sa mozes kupat doma v bazene..preco nie???? 😉

katren
22. jún 2012

@terez24 my mame 1,5mx8m vyhrievany kryty domaci, vonku mame tiez nieco ako ty....pokial vies, kto sa tam kupe, tak nie je problem 😉 staci filtracia 😉
ja si tampony tiez nedavam...nedavala som ani pri jednom tehu....a clapocem sa bez obmedzenia, ved viem, kto tam chodi

terez24
autor
22. jún 2012

@radustek no prave preto mam dilemu - lebo doma v bazene nemusis (mozes) dat chemiu na dezinfekciu. Predsa na kupalisku to musi byt inak kontrolovane, kdezto doma si to laik tazko skontroluje 😀. A teda riesim, ci dat chemiu alebo to "risknut" bez chemie? Ale to je tiez riziko, pretoze v tej vode "to bez chemie zije", ale zas ci namiesame spravne chemiu do bazena.. ach, neviem...

ajca123
22. jún 2012

@terez24 ja pri vsech troch detoch chodila na kupko a to aj ked som pola len par dni pred terminom... A ked mas doma bazen nemusis sa bat ze nieco chytis...

emilii
22. jún 2012

aj my máme doma bazén 3,7x7,3 a síce som sa ešte ten to rok nekúpala .. ale nevidím v tom problém, viem čo v tej vode máme, ako sa o ňu staráme, deti nám do nej necikajú .. a švagrovej malý synček má dovolené len v lienke na kúpanie ... určite ho považujem za bezpečnejší než verejné kúpalisko ... 🙂

radustek
22. jún 2012

@terez24 my mame tiez ten bazen aj s filtraciou a cisti to vodu...myslim si ze kludne mozes...

ajca123
22. jún 2012

@terez24 predavaju aj take tabletky s ktoryma kontrolujes chemiu.. My to mame doma.. A kazde rano kontrolujem

tosomja
22. jún 2012

😀 kúpala som sa ešte tri dni pred pôrodom a vôbec som žiadnu filtráciu, či dezinfekciu neriešila...proste som si užívala tehotenstvo a neriešila som "problémy" z knižiek...

vieruna
22. jún 2012

jeeezis nebolo nic lepsie, ako ked som sa tehu s dvojickami "pleskla" do bazena. Zavesila som sa na koleso a nechala som sa len tak unasat 😎

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre