Ahojte maminky. Zakladam túto diskusiu,lebo mám v blízkom okolí tehotnú maminku, ktora je v 5 mesiaci tehotenstva a stále fajci. Nedá si povedať ani po dobrom ani po zlom. Partner jej stále dohovara, hnevá sa, ona sa mu smeje, že čoby sa asi tak malo stat, keď jej nadava, že sa môže dietatku hocičo stat, klame celú rodinu, že nefajci, ale vieme, že áno. Jej odpoveď je, že ju nechapeme, aké to je ťažké, lebo sme nikdy nefajcili :-O berie to na ľahkú vahu a vôbec sa mi to nepaci, aj predtým celé tehotenstvo fajcila, staršie dieťa má problémy s imunitou, je alergicke, často chore. Existuju nejaké reálne pripady, kedy bolo dokázané, že babatku to ublizilo, ma nejaké následky a bolo zistené, že to bolo zapríčinené fajčením matky v tehotenstve? Ďakujem za každý prispevok.
@ukulela veď to, ja si tiež myslim, toto je obrovská nezodpovednosť z jej strany. A mám na nu pre to ťažké srdce ☹ lekár samozrejme o tom nevie. Teraz čaká mimi po 9 tich rokoch a nedokázala prestať. Smutné, ja som jej povedala svoje, ale aj tak nikoho nepočúva ☹ nenávidím to, ako to môže tomu malému bezbrannemu babatku robit. Ja viem, že je na nete milión clankov, ale reálne potvrdené príklady asi nenajdem.
co je podla teba realne potvrdene? toto?
http://najmama.aktuality.sk/clanok/235837/ste-t...
http://prezenu.noviny.sk/c/rodina-a-deti/toto-s...
http://najmama.aktuality.sk/clanok/230624/fajci...
@srdeenko19 fajcila som tiez pred tehotenstvom, ale prestala som. Tiez som dost fajcila hlavne v robote, no sekla som s tym zo dna na den. A to,ze je to tazke je len jej sprosta vyhovorka. Uz davno mala prestat. Ked sa chce, tak sa da,len skutocne treba chciet. A naco potrebuje dokazy? Ved jej prve dieta moze mat oslabenu imunitu a alergiu aj z toho, no nemusi. V prvom rade si to mala ona uvedomit a nie aby jej ludia z jej okolia dohovarali. Je v tomto nezodpovedna
Fajcila som pri vsetkych 3 detoch a pohoda su zdrave
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@srdeenko19 sorry, ale podla mna ani milion prikladov jej nepomoze, bude si tvrdit svoje .... keby sa dala nahovorit a aspon pocet cigariet obmedzila, fajcila slabsie ... alebo elekttronicku cigaretu keby vyskusala.
matkam, co fajcia pocas tehotenstva a tiez co hulia pred detmi by som napchala tie cigy niekam :(
moje segry su fajciarky, no pocas tehotenstva vzdy prestali. ano, cigarety su zavislot a treba niekedy velke zaprenie, ale je to pre dobro.
.. inac priklady, ved je toho plny net, zadaj tehotenstvo a fajcenie a mas milion clankov, ake je to nebezpecne.aj doktor by jej mal/mohol dohovorit.