Som v 11 tt a uz skor sme planovali dovolenku letecky. V case dovolenky budem v 15 tt a neviem ci je vhodne ist lietadlom. Doktor mi povedal,ze som zatial vporiadku,ze nevidi v tom problem,ale,ze radsej by isiel autom,ale ze je to na mne. A ja neviem co robit,velmi som sa tesila na dovolenku,ale teraz neviem. Mate niekto skusenosti? Toto je moje druhe tehu.
@mimka15 ja som išla do chorvatska autom teda, bola som v 13 tt, ale už by som tehotná na dovolenku nešla... pri každej jame a každom poskočeníí auta som tŕpla, v mori som trpla aby ma vlna nezavalila, na slnko som už moc radšej nechodila, horúčava obrovská, no také nijaké to bolo... ale ja som asi dosť stresovala, lebo to bolo moje druhé vytúžené tehu, prvé skončilo potratom v 10 tt, aj sa čudujem že som na tú dovolenku vôbec išla, teraz by som to už určite nespravila... 😒
ja som bola v 5m ked sme leteli 4h.... a nic mi nebolo.... tak verim ze to zvladnej aj ty...ale kazdy z nas je ina...a aj tehotenstvo...
@mimka15 ja som letela v 6.mesiaci a nebol problem.Myslim,ze pre tehotnu je lietadlo pohodlnejsie ako auto. 😉
My sme boli teraz nedavno v 23-24tt, let v pohode, horucavy som zvladala tak super, ako este nikdy, akoby som ani tehotna nebola 😉 problemy som nemala ziadne, vsetko bolo ok. Ak sa dobre citis a aj samotny dr ti potvrdil,ze vsetko je v poriadku, tak mozes kludne ist 😉
Hm čo gynekológ to iný názor ten môj napríklad hovoril ze radšej lietadlom ako autom a tiež si myslím ze lietadlo je lepšie
Ved aj ja si myslim,ze lietadlom je to pohodlnejsie ako autom. Moj problem vlastne spociva v ton,ze som neotehotnela uplne spontanne ani prvy ani druhy krat,ale s pomocou tabletiek. A doktor ma len strach,ze ked zacnem tam krvacat,co potom,ze autom mozme prist hocikedy domov. A k moru chceme ist hlavne kvoli malej,ktora ma zdravotne problemy.
Ja som letela 2x, v 23tt a potom v 26tt, kedy sme boli na dovolenke pri mori. Samozrejme som sa radila s lekárkou, ktorá mi to odobrila. Dovolenku som si super užila, pri letoch bolo všetko v poriadku. V hoteli to tiež bolo samá tehuľka 🙂 Pokiaľ sa cítiš dobre a lekár nemá výhrady, tak si to uži 🙂
Ak sa citis dobre a doktor povedal, ze vsetko je ok, tak urcite chod. Neviem aky dlhy let, ale kup si tie podkolienky co stahuju nohy, aby neopuchli a pit vodu.
Ja som sama letela, tehotna z dvojickami z Australie v 20tt. Spytala som sa, ci je plne lietadlo a povedala som dovod. Dali mi tri sedacky a tak pohodlne som este neletela (14 hod let+potom dalsi 6 hodin). Treba sa opytat, ak mozu tak ti vyjdu v ustrety.
Kratky let do 4 hodin, je uplne bez problemov.
Skor si davaj pozor, ze co kde papas a pijes, aby si nechytila nijaku virozu, hnacku, listeriu atd. To je vacsie riziko ako let. No ale zalezi, kam ides. Jedlo iba varene a vodu iba flaskovu!
@mimka15 ahoj, pre normalne tehotenstvo lietanie nieje nebezpecne...ja sama mam tiez skusenosti. Kedze si neotehotnela prirodzene - obavy lekara su na mieste, vo vysokych nadmorskych vyskach sa menia tlaky...cize riziko krvacania tam je - ak sa na toto pytas...Najbezpecnejsie pre tehulku je lietat v rozmedzi 3 - az 6 mesiaca.Inak uprimne povedane, aj ked by ste autom cestovali, v pripade krvacania je nutna rychla pomoc lekarov...cize ani to auto by vam velmi nepomohlo...,zelam ti vela stastia nech sa rozhodnes akokolvek...
Ja by som radsejn lietadlom akonautom....lietadlom som isla v 28tt. Uk-Sk a autom do Chorvatska v 20tt a v oboch případech vsetko OK.
v15 tyzdni uplne v pohode lietadlom.... ja som cestovala len takto... je to rychlejsie a aj pohodlnejsie
my uz mame zaplatenu svadobnu cestu v septembri,budem asi v 16 tt. a rozhodli sme sa ,ze ak sa nic vazne nevyskytne pojdeme 🙂 je to sice nase prve dietatko,ale lekar povedal ze zatial nevidi dovod neist...Podla mna ak je to kratky let -2 hodiny a pod..... a parkrat sa prejdes,neni problem.podla mna auto je horsie...Jedine co moze byt-je ten tlak pri vzlietani...ale tak hadam nam vsetko dobre dopadne 🙂 My uz sa tiez tesime velmi na dovolenku
Babulky,dakujem vam za odpovede,len ste ma uistili,ze sa nemam teda coho bat a manzela asi spracujem spät na dovolenku lietadlom,lebo on sa asi viac o mna boji ako ja. 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@mimka15 ja som letela niekolko krat pocas tehotenstva, z toho dva krat transatlanticke lety - a akurat ten posledny dlhy v 28 tyzdni mi sposobil trochu problem - skoncila som v nemocke na pozorovani na par hodin. Nemuselo to vsak byt len letom, mala som vela prace, vsetko na poslednu chvilu, unava, velky casovy posun 🙂 inak samotny let super, vsetci sa mi venovali, prednostne vstupy do lietadiel, extra starostlivost, uzila som si o 🙂🙂