Ahojte, chcem sa opytat, boli ste niektora urcite na dovolenke pocas tehotenstva..tak chcem vediet ci ste mali nejake komplikacie a hlavne ako ste ich riesili? Ja letim do Turecka a som teraz v 21 tt. a moc by zaujimalo ci ste mali komplikacie hlavne pocas letu toho sa najviac bojim.Od lekarky mam povolene cestovat tak ja len ze ci nahodou nemate skusenost s niecim.. 🙂 dakujem moc 😅
no neviem, ale ja osobne by som neriskovala, tolko by som vydrzala bez mora, nikdy nevies ze co a ako,
a co potom?
ja som robila pre letenku spolocnost, a tam jedna letuska v turbolencii sa buchla a v mexiku musela porodit, v hroznych podmienkach, pretoze nikto ju nechcel odnes domov.... risk....
no neviem... to je moja skusenost..... urcite ma moderne mamicky vypiskaju ale mne jedno.... 🙂))
absolvovala som to minuly rok, bola som cca v rovnakom tyzdni tehotenstva ako ty (presnejsie v 23. tt), s rozdielom, ze sme neleteli, ale cestovali autom do Provence v juznom F... vlastne autom sme sa presuvali takmer 3 tyzdne, kedze sme chceli vela vidiet a zazit ... ja som si super uzila, oddychla, nastastie, neboli ziadne komplikacie... a urcite by som sla opat....
sice som neletela v takom stadiu teho ako Ty, bola som tehotna v Chorvatsku (tam sme sli autom) ale to som bola len asi v 7 tt. kedy mi zacinali nevolnosti, To by si mala mat Ty uz za sebou. Takze pokial si v poriadku a lekarka nema namietky, tak by si sa bat nemusela. Let do Turecka je pomerne kratky, ved su to necele tri hodky, ani tolko nie. To sa hadam bude dat. V lietadle sa da povystierat, poprechadzat, nemala by si mat problemy s dychanim. Vzala by som si asi ja magnezko pre pripad tvrdnutia bruska. Horsie to vsak moze byt v samotnom Turecku, jednak kvoli horucavam, ktore Ti nemusia robit dobre a jednak kvoli riziku hnackovych ochoreni, ktorym sa zial v takejto krajine nevyhnes. Ja som teda v Turecku, v 5 hviezdovom hoteli aj napriek ostrazitosti a vyhybaniu sa roznym dresingom a salatom mala problemy, rovnako manzel, a to som ani teho nebola. Dva tri dni sme sa veru velmi dobre necitili. 😝 Darmo, je to ina klima, mozu mat hygienu vymakanu v hoteli, ale proste to je aj vo vzduchu, v pode, vsade. To sa asi ovplyvnit neda. A neviem teda ako bude moct tehotna uzivat kadeco proti hnackam. No neviem, zvaz. Cesty ako takej by som sa nebala.
Ak nemas nejake komplikacie, tak by som sa nebala..ja som bola cca ako ty tehotna na Sri Lanke.nesla som tam kde boli choroby, a zistila som si kde je najblizsia sukromna nemocnica.pri lete si vypytaj miesto kde je viac miesta na nohy, ak sa da, mali by ti vyhoviet, vela sa prechadzaj a pi vela vody 😉
@tehulka21 let bol v pohode, letela som niekolko krat hore a dole v roznych stadiach, ale najlepsie asi bolo druhe stadium, pokial clovek nema take vacsie brusko a vsetko ide v pohodicke. Sice som obisla exoticke krajiny velkym oblukom, ale zimne a jarne dovolenky mi najviac prospeli, lebo som uprednostila hory 😉 Vsetko bolo super, citila som sa fajn, dokonca mi cerstvy a sviezi vduch pomohol este viac a bola to nadherna dovolenka, takze odporucam, pokial nehrozi ziadne riziko alebo nieco podobne, co by lekar zvazoval trosku inak. Treba mat so sebou list od lekara v anglictine, ze povoluje let pokial je tehulka nad 7 mesiacov a pod. Radsej by som si do Turecka zabezpecila vsetky potrebne formality v anglickom jazyku aj s prekladom, dobre zdravotne poistenie vratane vsetkych liecebnych nakladov v zahranici. Ja som mala aj speci poistenie pre tehulky, ak by som isla rodit emergency pre dve krajiny, lebo sme dost cestovali a bola som uz v 8 mesiaci, ale citila som sa fajn, lepsie ako prve stadium tehu.
Vyhybaj sa jedlam, kt. by ti mohli uskodit, nejedz nic umyvane ich vodou, iba kozovite plody, a radsej vsetko z hotela, nenechaj si prirpavovat nic na ulici alebo v restikach, to by som neriskovala. Nech je masko dobre prepecene, aby si nedostala nejake zaludocno-crevne nevolnosti. Ziadne pudingy, omacky, zmrzliny a dalsie pokrmy, kt. tam mozu stat dlhsie, takze pozor na stravu kvoli tomu ze je to turecko. Ale vlastne bugs su vsade, kedze oni nedodrzuju poriadnu hygienu. pekne sito uzi a relaxuj...vyhybaj sa prudkemu slnku 😉
Ja by som v pohode letela 🙂 Aj na dovolenku išla,a nebála by som sa letieť s malým miminom.Veď moja dcéra keď bola malá sme leteli prvý krát keď mala 2 mesiace 😉
podla mna ked je vsetko ok a doktor ti dovoli tak neni o com.ja som v 18tt a buduci tyzden sa chystame letiet tiez,este neviem,bud taliansko juh alebo malorka.citala som ze let do 4hodin je v pohode,lepsie ako autom alebo busom sa terigat vela hodin.nesmie sa ist len tam kde treba ockovat ked ides do nejakej exotiky,v tehu sa ockovat nesmie.akurat si treba dat nejake pripoistenie zdravotne keby nieco a v cestovke informovat o tom ze si tehotna,ci by sa tam o teba postarali keby nieco to iste aj na letisko,ale lietat sa moze v pohode do 28tyzdna,potom uz si pytaju povolenie od lekara alebo ta nepostia,hrozi predcasny porod a nikto nechce aby si im rodila v lietadle 🤐 ja urcite pojdem,v sobotu sme mali svadbu,dvojmesacne pripravy ma vycerpali,potrebujem oddych,cerstvy vzduch,more,pretiahnut moje velke telo a brucho v mori pri plavani
Ahoj...ja som sa pred 2 týždňami vrátila z dovolenky z Cypru, kde som bola v 20. a 21. týždni (teda približne ako ty)...povolenie od lekárky som mala písomne na špeciálnych papieroch/formulároch leteckej spoločnosti (v AJ a CZ), ktoré má na svojej web stránke...zistila som si cez cestovku, že s kým lietajú...tie papiere som mala iba pre istotu (nikto to odo mňa nežiadal)...a čo sa týka letu a samotnej dovolenky, tak bolo úplne fantasticky...ja som večne pozitívne mysliaci človek, takže nejaké "zlé" scenáre som si nepripúšťala, brala som to ako oddych a relax pre telo a myseľ...a vieš, keď je "mamička" spokojná a oddýchnutá (ďaleko preč od pracovných stresov), tak aj bábenko to cíti a má sa fajn...čiže mne to len a len prospelo...k letu: pri kontrolách na letisku som upozornila, že som "tehu" (aj keď to na mne nebolo až tak vidno 😉 ) a automaticky ma zobrali bokom (mimo scanary) a ručne prehľadali...a samotný let bol v pohode (skoro 3 hod.)...treba cvičiť s nohami, veľa tekutín, poprípade sa poprechádzať a bude to OK...dovča: super sme si to s manželom už v trojici užili, tiež veľa tekutín, oddych (spánok na izbe počas obeda), iba tieň, žiadne priame slnko, more, celý deň niečo na papanie (ako tu už bolo napísané, na stravu si treba všade dávať pozor, dobre tepelne opracované, balené veci a pod.) a prechádzky...určite nie extrémne športy 😠 ...vrátili sme sa oddýchnutí a malinký sa nám každý deň odmeňoval svojimi poriadnymi kopancami, aby sme vedeli, že je všetko OK 🙂 ...verím, že dovolenka vám dopadne perfektne...p.s. ja som si najprv myslela, že ani nikam nepôjdeme a náš "first minute" budeme musieť stornovať, nakoľko som celé prvé 4 mesiace prevracala (doslova - od rána do rána), ale 2 týždne pred odletom akoby uťalo a od vtedy si konečne užívam tehotenstvo... 😉
Ked som bola tehu ,doky mi neodporucil letiet,hlavne z dovodu toho,ak by nastali komplikacie,ziadna poistka ani sukromna ti ich hradit nebude...takze sme to riesili dovolenkou v CHorvacku vlastnou dopravou a pripoistenim -tehotenstvo a veci s tym spojene vsak do poistky nezahrna ziadna poistovna.Takze ak by,co nastastie noboli,nastali komplikacie tahali by sme domov na SR...more ako take mi dr odporucil hlavne z dovodu,ze som cely trimestre spinila a cuduj sa svete,more mi to zastavilo...
ahoj ja som bola v egypte ked som bola v cca 16tt a moj gyn mi povedal akurat ze na vlastne riziko ale vsetko bolo ok............mi poradil nejake lieky keby mi je aj zle alebo tam chytim tu "faraonovu pomstu" ze co mozem a tak.........akurat trosku mi kolisal tlak v lietadle ale len cestou tam.........inak pohodka este aj na stvorkolkach som bola bo nam tvrdili ze to je v poho mozem ale nastastiesa nic nestalo........tak peknu dovolenku;)
ja by som tehotna nikdy nikam nelietala, je jedno v ktorom stadiu.. je to zbytocny risk, nikdy nevies, co to moze vyvolat, sposobit atd.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
ja som nebola na ziadnej dovolenke a dokonca som ani nevliezla do nasho vlastneho bazena kedze som raz potratila :(