Ahojte, chcela by som sa spýtať na váš názor ohľadne témy tehotenstva a diskotéky, som v piatom týždni tehotenstva, dozvedela som sa to len nedávno, veľmi rada sa chodím zabávať na diskotéky, samozrejme tým nemyslím holdovanie alkoholu a cigariet, čisto len tanec, ale neviem či je to vhodné, či to neohrozuje bábätko alebo jeho vývin, to by som nechcela riskovať, za vaše názory vopred ďakujem 🙂
až tak pravidelne to nemusí byť ale tanec je moje hobby predovšetkým, nemienim tam chodiť za každú cenu, ďakujem za tvoj názor
@romia20492 ahoj najprv si musis uvedomit ze si uz matka este nenarodeneho dietata, ze prvy trimester je najrizikovejsi moze sa este vselico stat musis si na seba davat pozor vela oddychovat samotna diskoteka ci tanec niesu ohrozujuce pokial netancujes ako beyonce 😀 ale ludia okolo teba su nebezpecny mozu ta zhodit naburat niesu zodpovedny za tvoje dieta zvaz si to Ja som bola v 6 tom mesiaci sedela som a pocuvala hudbu vydrzala som hodinu a uz tehotna nejdem
tiez vidim skor problem v hluku a zafajcenom prostredi ako v tanci samotnom...
@romia20492 ahoj ja by som to uz tiez radsej neriskovala... ja som mlada mamina tiez mam rada zabavu ale pocas tehotenstva by som neisla.. zabava pocka a mozes ist ked porodis 🙂 ..ked ti tanec chyba zapis sa na nejaky kurz 🙂 ... ako pisu nadomou zafajceny priestor nieje vhodne miesto pre buducu maminu
@romia20492 tanečné kurzy, myslím že dnes je dosť na výber, latino, ballroom dancing, brušné tance - tie sú dokonca odporúčané pre tehotné... pohyb ako taký je určite prospešný, ale tancovať sa dá aj zdravo...
asi by som to neriskovala, ako baby pisu ta hlasna hudba a zafajcene prostredie okrem toho ludia, ktory neberu ohlad, casto krat v podnapitom stave... neviem akym stylom tancujes ale skakanie moze sposobit potrat... no, diskoteka je rozhodne nevhodnym miestom pre tehotnu...
pocja, zachvilu ti zacne byt blbo a prejdu ta take napady :P my sme mali ist na svadbu a len som si predstavila jedlo albo vzduch na tej svadbe a mala som dlhodoby pokec s misou:P
@romia20492 Ja ked som bola tehotna s dcerou v 10 tyzdni som bola na kolotoci centrifuge na jarmoku 😅 😅 😅 Pri synovi na kolesach co byvaju take atrakcie na dovolenkach pri mori. Tie kolesa tahal motorovy cln a ja som si to s malym v brusku uzivala 😅 😅 😅 Nikdy ma ani nenapadlo, ze by sa koly tomu malo nieco stat, ja by som na tvojom mieste kludne na diskoteku isla aj ja som chodila zo zaciatku kym to nebolo vidiet.
Deti mam zdrave klop klop 😀 😀 Inak bola som velmi mladunka, uz pri tretej dcere, ale teraz som bola velmi opatrna, to asi tym vekom 😉 😉
@romia20492 nechcem strasit,ale kolegova byvala frajerka (a mama jeho dietata) chodila na diskoteky,ale ona i pila a fajcila,to dieta nie je v poriadku. Nezodpovednym spravanim sposobila,ze maly nikdy nebude normalny.a chodila ale do vysokeho stadia tehotenstva.
podla mna je to nevhodne,kedz od urciteho obdobia dietatko i pocuje a dymu sa asi nevyhnes.
ja by som nesla. Ale tvoja vec.
kamoska je zas v 6.m a bola na plese.len tam asi hudba tak besne nehuci a je ineho typu ako na diskoteke.
nechodila som ako tehotna po ziadnych diskotekach ani koncertoch
@romia20492 Hlasna hudba moze vo vyssom stadiu tehu spustit predcasny porod.
A nemas istotu, ze do Teba niekto nevrazi.
Je to tazke zvazit. Ja chodievam sem tam za priatelom , ktory robi vyhadzovaca do jedneho disko baru. vnutri je nefajciarsky ale je tam dost hluk aj pri bare. Fajci sa len vonku takze tomu sa vyhnem len tomu hluku moc nie. Chodim tam ked tam robi tak na dve tri hodky a potom domov spat. Nemalo by sa nic stat pokial ozaj do teba niekto nedrgne alebo nebudes pit a fajcit. pasivne fajcenie mas inak vsade aj na zastavke MHD. Napr. ja budem mat teraz svadbu vychadza mi to ze budem uz v 5 - 6 mesaici a budem od rana do rana nonstop ficat - neovplyvnim to 🙂 , ked mi bude zle oddychnem a idem dalej. Ked sa chces zabavat a citis sa dobre v poriadku ale vyhni sa tymto negativnym vplyvom a podla toho si aj vyberaj diskoteky. Babatko je strasne citlive aj na psychiku , takze ak ti to robi radost a citis sa ok myslim ze telo by dalo varovny signal keby nieco nie je v poriadku. ;)
@romia20492 myslím, že nie. Primárne kvôli hluku a davu ľudí pod vplyvom alkoholu a drog, cigaretový dym. Nie je to podľa mňa vhodné prostredie pre tehotnú ženu. Môže sa tam tiež niečo zomlieť. Tancovať môžeš aj sama pre seba doma, len tak pre radosť 🙂
Myslím že neni vhodné chodiť na diskotéku v tehotenstve ja som vôbec nebola mna to tam zas ani nebaví ako teba ale určite v tehotenstve nie myslím že aj ten hluk vadí a otrasi hudby hlasnej tebe možno nie ale bábätku môže. My sme mali na škole zdravovedu a tam nám ako dievčatám vysvetľovali že na diskotékach v tehotenstve vadí aj hlasná hudba nie len zafajčené prostredie a bála by som sa v takom dave tancovať aby ma náhodou niekto do bruška omylom nebuchol stať sa môže hocičo ja by som to neriskovala.
Ja by som kvoli hluku a strachu aby sa mi nieco nestalo nesla...u nas sa na diskotekach vnutri nefajci ale nikdy nevies kto do teba soti
ja ked som bola ,,mlada" a chodila na disco,tak tam bola stale jedna tehotna,ale uz s velkym bruchom,chodila tusim kazdy tyzden az do porodu,ale ci to nejako uskodilo babatku to uz neviem,v kazdom pripade to bol hrozny pohlad,som cakala kedy z nej to male vytrasie,ale ona to uz prehanala
Ja som chodila tancovat salsu do 25 tyzdna a mam uzasneho chlapceka. Skus najst taky klub kde sa nefajci a hlavne to neprehanaj. Ked to telo povie stacilo tak pocuvaj.
@michaela1711 my sme boli pred mesiacom na svadbe na 3 hodky,..no a malej sa to veru nepozdavalo..kopala ako besna.chudatko moje..
Aj hlasna hudba a tie svetla velmi skodia. Sice este si len v 5tt ale napr nedostatok spanku, ten vzduch... no ja by som toto neriskovala. Dieta budes mat mozno len raz, si tehotna a odkedy to vies, si uz zodpovedna za oboch tak si utried priority. Ja mam pomaly 24 , tiez by som si aj rada niekam vecer este vysla, ale moje zdravie a tym aj zdravie dietata, kt sa vo mne vyvija je dolezitejsie. Okrem toho,pre buducnost,uz od 5 mesiaca moze hlasna hudba vazne poskosit dieta. Hovorim to ako clovek,kt sa hudbou a vyvojom dietata zaobera aj na vysokej skole. Mam kamosku, kt chodila na koncerty svojho priatela aj s bruskom a on jej vzdy kopal, myslela si asi, ze sa mu to paci. No teraz ma ADHD a myslime si, ze aj to k tomu mohlo dopomoct. Nie je to overene, ale podla toho co sme sa vskole ucili ma aj hlasna hudba zly vplyv na plod.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@romia20492 utrieď si priority... z jednej diskotéky sa svet nezrúti, ale očividne tam potrebuješ byť pravidelne, hlasná hudba a tanec by nemali vadiť, ale nedostatočný spánok či zafajčený a vydýchaný vzduch ešte nikomu neprospeli...
ak sa potrebuješ vytancovať, tak by ti mohla stačiť napr. zumba, nejaký tanečný kurz a podobne...