Tehotenstvo a 22 mesačná dcéra

dubek
28. feb 2018

Ahojte maminy mam doma 22 mesačnú lásku ktorú stále kojím niekedy raz za deň. Niekedy viac dozvedela som sa ze som tehotná meskala mi tri dni menštruácia a dva pozitívne testy Len je tu problém vlastne je ich viac a preto by som potrebovala vaše skúsenosti možno povzbudenie je to nečakane neplanovali sme to tak skoro a mam strach a obavy prvý pôrod bol strašne ťažký bojím sa pôrodu to ako budem zvládať malú popri tehu ako to zvládne mala a ešte. K tomu mam tvarové bolesti sú dosť silné a už dlho sa z tým trápim riesily to viacery lekári neviem ako ďalej

ankare
28. feb 2018

Mas krásnu dcerku! 😍
Treba vždy myslieť na To, že je všetko Tak, ako ma byť. 💖 dcérka bude už rozumnejsia a bude Ti pomahat, strazit dietatko. Páči sa mi citat Daj dietatu hracku, zabavi sa na jeden deň. Daj dietatu surodenca a das mu dar na celý život. 💖
Držte sa!

janickacrazy
28. feb 2018

Neboj sa, zvládneš všetko, ved kým sa bábo narodí, tak malá bude mať skoro 3 roky, to je fajn rozdiel, moja kamoška otehu, ked jej prvá dcérka mala iba 4 mesiace, tak to bol iný šok pre nu a dosť ťažko to rozdýchavala, ale nakoniec všetko zvládla s pomocou manžela. S tými bolesťami ti neviem poradiť, drž sa.

snehovica
28. feb 2018

Ahoj aj mne sa před 4 mesiacmi narodila 2 dcerka, starsia vtedy mala 24 mesiacov.tiez som sa bála ako to vezme,ale aj toho ako to zvládne ked budem v porodnici,bola totiž na mna poriadne naviazana. Přiznám sa že toho som sa bála celé tehotenstvo. Este do porodnie som isla zo strachom ako to doma zvladne..a na moje velké překvapení bola fantastická. Super přijala aj sestřičku a teraz stále len okolo něj beha,nosi jej hračky a už sa nevie dočkat kedy jej mensia sestřička začne aspoň sediet aby sa mohli spolu hrát. Úplně su uzasne,mladsia sa zasa zo starsej strašně těší a kope nozickami,usmieva sa keď ju vidi...no je úžasné ich pozorovat. Neboj sa,bude to len dobre,

dubek
autor
28. feb 2018

Ženušky ďakujem za povzbudivé slová a co myslite mam v hlave pol cm cystu budem môcť rodiť normálne nebude vadiť ten tlak pri tlačení

katrinka34
28. feb 2018

@dubek na toto ti určite odpovie neurológ ;) a nie mamičky z MK ;)

dubek
autor
28. feb 2018

@katrinka34 určite to budem riešiť ja len náhodou ci nemá niekto skúsenost

klaudia_kaja
28. feb 2018

@dubek poradím ti takto.. v prvom rade by som starsie dieta prestala kojiť to aj svagrine bolo tak povedane a prospelo jej to. V druhom rade mysli na svoje dieta aj jedno aj druhe neboj vsetko bude dobre 🙂 ked bude pokojna mamina bude pokojne aj jedno aj druhe dietatko 🙂 drzim palce

nika898
28. feb 2018

@dubek ahoj ja mam doma akurat 8 tyzdnove babatko. Ked sa narodil prvy syncek mal 20 mesiacov. Tehotenstvo som si uzivala vobec som pocas tehu nerobila ziadne zmeny. Nosila som synceka na rukach uplne bez problemov este v 9 mesiaci aj ked to na mna uz vsetci rodinny prislusnici kricali ze ho nemam dvihat a nosit. Porodu sa neboj. Kazdy porod je iny ja som mala prvy sice dlhsi cca 9 hodin ale zato krasny a druhy porod kratky necele 4 hodiny od prvej bolestivej kontrakcie ale zato tazky. Uvidis ze dcerka sa zacne pocase velmi tesit a bude ti pomahat nosit plienky, cumlik, hracky 😉

kakake
28. feb 2018

Ahoj mne sa narodilo druhe dietatko ked mal starsy tri roky a dovtedy bol starsy kojeny cele tehu som ho dojcila a nemala som stym vobec problemy.
Musela som ukoncit dojcenie starsieho az ked mal mensi 3mesiace pretoze vetsi ochorel a bala som sa aby mladsi sa nenakazil od neho...plac bol poriadny ale len 2,3dni a uz si ani na prsia nespomenul
Pokial nebudes mat zdravotne problemy kludne mozes dojcit tandem😉

adekar
28. feb 2018

Moje dvojicky mali 2 roky a 3 mesiace,ked sa im narodil bracek. Zo zaciatku to bolo tazsie,pokial si zvykli na maleho,ale teraz na neho nedaju dopustit....su to jeho "velke" sestricky 😍

alice.jant
1. mar 2018

Moja ma 22 mesiacov teraz, synček ma dva mesiace. Mala to zvládla bez problemov, maly je uuuuzasny, papa dobre, spi celu noc, netrpi žiadnymi kolikami ani nic podobne a vobec doma nemame stres a paniku, mala ho iba hladka a bozkava. Jasne, niekedy je tu aj trochu placu ale nic co by sa nedalo zvladnut. Tiez som mala velmi ťažký prvý porod s komplikáciami, po 3 dnoch vyvolavania sa pristúpilo k akútnej sekcii, druha bola plánovaná a prisaham ze ja uz na druhy den ako keby som ani nerodila... uzasne tehotenstvo a este lepší porod.
A to sme sa obávali velmi aj my kvoli skusenosti s prvým... a tiez ako to pojde doma s malou... a teda nad nase očakávania. Neboj sa a mysli pozitivne, gratulujem ti k bábätku, je to krásna správa!

llucciaa
1. mar 2018

ono to možno trocha potrvá, no neboj sa ty nič, začneš sa tešiť aj na to ďalšie tehotenstvo a všetko sa polepší

dubek
autor
1. mar 2018

@alice.jant ďakujem krásne za povzbudivé slová a druhy pod bola sekcia tiez

lenka24g
1. mar 2018

@dubek dobry den.v prvom rade prajem vela zdravia vam aj detickam a vela sil ☺ co sa tyka tej cisty,ja som mala vacsiu a rodila som prirodzene.samoztejme bude zalezat na vela inych faktorov.ale moznost prirodzeneho porodu tam urcite je ☺ pekny den

dubek
autor
1. mar 2018

@lenka24g ďakujem... Viem ze ta cysta je neškodná to mi povedali dvaja neurológovia ešte pred tehu Le sa bojím toho tlaku

lenka24g
1. mar 2018

@dubek myslim ze toho sa netreba obavat,budete pod dohladom odbornikov.a mozno sa vam cysta vstrebe pocas tehotenstva.mne sa sice nevstrebala ale zmensila sa o niekolko cm(mala som ju obrovsku)...vela zdravicka ☺

dubek
autor
1. mar 2018

@alice.jant už som si všimla ze tiež sekcia prepáč 🙂

dubek
autor
1. mar 2018

@lenka24g ja ju mam len pol cm a je naplnená likvorom tekutinou ktorá je v celom mozgu takže ak by aj praskla nič by sa nestalo ale celkovo m obavy z pôrodu pri malej som mala kontrakcie tri dni také nepravidelne a dali mi vyvolavacky od najslabšiej až po najsilnejšiu bolo ich asi 8 a mala rotovala nešla do pôrodných ciest ako mala bolo to veľmi ťažké bojím sa preto zasa toho porodu

princezna_bosorka
9. mar 2024

@dubek nas maly bude mat koncom maja 18 mes, ked sa mu narodi surodenec. Chceli sme rychlo druhe, no ze sa podari po 1,5 roku sme ani nedufali. Vieme, ze to bude tazke (pomoc od rodiny bude minimalna, ak vobec), no verime, ze to zvladneme. Drz sa!

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre