Ahoj holky, vcera jsem si delala test a byl pozitivny. Samozrejme jsem si to overila jeste jednou (abych mela jistotu) a potvrdilo se mi to. Jsem stastna, muj manzel take, avsak nemuzu vymazat z pameti to, jak mi vsichni doktori, znami atd. rikali, at si pockam tak 2, 3 roky... ☹
A at si nemyslite, ja ale nejsem z tech, co chteji rodit kazdy rok a za par let mit kolem sebe 10 deti! ☹ Stve me to, ze v dnesni dobe (jak slysim), je to strasne "nemoderni" byt raz dva tehotna. 🙄
Po porodu jsem si nechtela davat a ani brat antikoncepci hned, jelikoz jsem v minulosti mela problem s tim, ze se mi muj menstruacni cyklus cely prehodil a byl dost nepravidelny. A tak jsem se chtela dat celkove do pohody, nechat telo "zregenerovat" 🙂 A tohle je vysledek 😀
Uvedomuji si, ze to budu mit tezke a slozitejsi, ale ja opravdu to malicke miluji uz ted !!! 😵
Co si o tak brzkem tehotenstvi myslite vy?
@linda20111 Dekuji ti strasne moc. Vis, mam zatim jenom jedno mimi a kdyz si predstavim, ze tohle stejny mi roste ted v brisku, asi by mi to utrhlo srdce, kdybych sla na potrat. ☹ Kdybych ale mela uz deti vic, nic jineho by mi nejspis nezbyvalo.
Mne vsak strasne stvou nekteri lidi, co si o mne hned muzou pomyslet, ze jsem nezodpovedna a nemam rozum 😠
Ostuda?? ak niekto z tvojho okolia bude brat ako ostudu to, ze budes dvojnasobna milujuca mamicka tak taky clovek ta absolutne nemusi trapit 🙂 ja ti gratulujem k tehotenstvu 🙂 jasne ze to bude zaberák, zosuladit dvoch drobcov a vsetko okolo toho, ale zvladnes,neboj 😉 a po case to bude super pre obe deticky 🙂 citala som tu uz od vela mamiciek ze po nejakom case si mensi vekovy rozdiel velmi chvalia 🙂
Neviem preco sa bojis predsudkov a hanby? Nie je nijaka norma na to v akom odstupe sa maju narodit deti a v konecnom dosledku to okolie moze mat u r..., kedy si otehotnela a ako si sa ty rozhodla. Bude to zezke naraz z s dvoma malymi detmi ale ber to tak, ze za take 2 roky budes mat odplienkovane a uz budes mat dve reltivne rovnako stare deti s rovnakymi zaujmami. Nebudes riesit, ze 5 rocne dieta ziarli na babo. Nebudes riesit ako travit volny cas, ked deti s vacsim vekovym rezdielom budu mat rozne zaujmy 🙂 🙂 Zo zaciarku to bude zaberacka ale potom to bude fajn. Tes sa z noveho babatka a uzivaj si ho. Vvykasli sa na tych co su majitelmi patentu na rozum. Kto akceptuje tvoju situaciu, ten je naozajsny priatel, chapajuci pribuzny... ostatni nestoja o to aby si sa nimi vobec zaoberala 🙂 🙂 🙂
@cinkatko : deti sú krásna vec, ja mám dcéru 11 rokov, syna 4 roky, syna 3 roky a dceru 1 rok a som šťastná že ich mám, a nikdy by som nemenila že ich mám za sebou, práve naopak ľutujem že pri staršiej mám veľky rozdiel, pretože mladší majú spolu oveľa krajší vzťah, neboj sa zvládneš to a na okolie sa vybodni, deti sú radosť a ty budeš mať dvojnásobnú
@cinkatko Prečo ťa tak veľmi trápi, čo si pomyslia ostatní? 😉 pokiaľ sa niekto z nich nechystá za teba to dieťatko vynosiť, porodiť, vychovať či živiť, je ich do toho veľké nič. Teš sa s manželom sa na bábätko a nezaťažuj sa zbytočnými starosťami.
Vsetkym pripadnym ci uz vahavcom ale neprajnikom z okolia odkaz ze tvoje deti budu lepsi partaci ked si budu vekovo blizsie a ty vynechas menej z prace ked sa materske budu z vacsej casti kryt. Takze vlastne z hladiska "zodpovednosti" je tvoj (aj ked nechcene - co nemusia vediet) pristup taky ze zatazis sice sebe (v zaciatkoch), ale detom a rodine z dlhodobejsieho hladiska ulahcis. Povedz ze ti to takto vyslo najlepsie a ze musia uznat ze to ma nieco do seba.
A este im odkaz ze babetko podla najnovsich vedeckych vyskumov vnima uz teraz z bruska tvoje pocity, takze vsetko co vyslovia nech si radsej 2x rozmyslia, ak im na tebe a babetku zalezi a chcu aby ste boli silnejsi. Ze akekolvek kladne gratulacie a pozivitne povzbudenia a laskave prejavy prijimas kedykolvek v akomkolvek mnozstve.
@cinkatko Nesmieš riešiť druhých. Je to tvoj život, tvoje rozhodnutie a že budeš mať druhé dieťatko krátko po sebe, to nevadí. Nie si prvá, jediná a nebudeš posledná. Rovnako neznamená, že keď budeš mať dve detičky po sebe, že budeš o rok znova tehotná. Ak očakávanie bolo želané a tešíte sa z toho obaja, nič krajšie nemôže byť a ešte lepšie pre dieťatko. Blahoželám k očakávaniu!
preco by to mala byt nejaka hanba??? ved je to krasne, ze aspon niekto v tejto dobe nehladi len na karieru, cestovanie a ine ovela menej cenne veci ako byt rodicom!!! ak sa ty a otec na to citite a ste stastni, nech si ostatni daju pohov-vacsina len zavidi!!! verim, ze to bude tazke, deticky budu male ale neboj zvladnes to. za par mesiacov si povies, ze kludne aj tretie mohlo byt :D vsetko nove a ine, je zo zaciatku obtiazne. potom to je uz len rutina, ktora ti zaberie len minimum casu. a hlavne za par rockou sa ti deticky spolu vyhraju a ty budes mat klud 🙂 ja by som do druheho babatka sla, len mna este mata nedokoncena skola a preto zatial jedno staci 🙂 potom sa uvidi... ale urcite ti budem drzat palce nech mas tehu bez problemov, aby si sa mohla naplno venovat prvemu mrnatu a aby ste sa spolocne tesili na to dalsie.
@cinkatko ahoj nevidim na tom, ze si znovu tehotna, nic zle. Ja som otehotnela druhykrat, ked mala dcerka 11mesiacov. A planovane. Mame medzi detmi rok a pol rozdiel. Je to Vase rozhodnutie a nikto Vam nema do toho, co kecat. U nas sa rodina postavila k tomu dobre (okrem mojej babky, ale to je o inom) a ostatni ma nezaujimali. Skor mi v okoli zavideli, lebo mnohe sa snazili otehotniet a ja som bola dvakrat za sebou tehu a obakrat planovane 🙂
Prveho pol roka bola potom zabava, ale zvladli sme to. Dokonca sme sa prvy polrok po druhom porode 3x stahovali a zostali sme s MM na deti plus minus sami, takmer ziadna pomoc od rodiny. Teraz je to lazo-plazo. Mnohokrat ani nevieme, ze mame deti 🙂
Ja tiez nie som za branie tabletiek - medzi tehotenstvami som nebrala ziadne a po druhom som skusala, ale robilo to viac skody ako uzitku a dr. mi vtedy vykrikovala, ze pridem o pol roka zase tehu 🙂. S MM sme si nasli antiku, co nam obom vyhovuje a fungujeme tak uz dost dlho a zatial prirasrok dalsi necakame 🙂
Co si myslim o malych vekovych rozdieloch medzi detmi? Nic. Vekovy rozdiel medzi mojimi deckami je 1.5 roka a keby som mala cakat tak, ako teraz radia vsetci doktorkovia, uz by som ziadne baby nechcela.
@zeleny_cajik Mne to hlavne trapi proto, ze ty stejne doktory a zname budu potakavat a furt mam v hlave to, co rikali a jak se tvarili... 😒
@danusskaaa Tak ti preji, at se ti podari druhe hned, jak budes na to se situaci 100procentne pripravena 😉 Jinak ti dekuji 🙂
Nemas sa vobec za co hanbit. Reci ostatnych si nevsimaj, ved je to tvoj zivot nie ich. Ty sa budes o deti starat nie oni. Nechapem take dristy ako moze niekto niekomu urcovat kedy ma mat druhe dieta.
Ale k veci. Ja mam rozdiel 18mes., kamaratka teraz porodila druhe, ma rozdiel necelych 18mes. Nic neobvykle v dnesnej dobe. Su zeny, ktore maju aj 3-4 deti kratko po sebe. Aspon to budes mat rychlejsie za sebou - mam na mysli tu prvotnu narocnu starostlivost. To, ci to bude tazke je len na tvojich schopnostiach. Su zeny, ktorym to vyhovuje a su take pre ktore je to narocnejsie. Ale aj ked to bude tazke, tak nezabudni, ze je taky hlavne zaciatok. Potom sa to da zvladnut.
@cinkatko ahoj ja mam za chvilu 3 deticky a mam medzi nimi 13 mes....a za nic sa nehambim a ani mi nikto nic nehovoril ze ich mam po sebe...vsetci sa len boja ako to zvladnem a ja to zvladam super...na reci inych nadam je to moj a manzelov zivot a mozme si robit co chceme..toto 3 nebolo planovane ale nevadi 🙂 je to nase posledne a chvala bohu sa podarilo dievcatko 🙂 z inich si nerob starosti uzivaj si dietatko a aj druhe tehu..uvidis ked sa chce da sa zvladnut vsetko 🙂 drzim palce 🙂
@cinkatkoa preco by to malo byt zle? moja kamaratka chcela deti hned po sebe aby sa spolu hrali a chodili spolu neskôr na krúžky a hned po sebe do skoly. A ona moze ísť aspon skor do práce lebo tak by s každým bola doma 3 roky a tak to ma za 4 roky materskej 2 deti. Podla mňa je to super praktické... 🙂
@cinkatko no zavisi to len od teba, ja by som ta urcite nehanila skor polutovala, v zmysle ze si to odskaces len a len ty... myslim tu starostlivost o deti.
Ja som mala obe tehotenstva problemove takze by som si to jednoducho nemohla dovolit + kym som sa pozbierala po porode take skore tehotenstvo by ma zdravotne uz uplne dorazlo.
Mna skor prekvapuje ze "nebolo planovane", existuje aj ina metoda ako chemia... ale na to je uz neskoro.
@cinkatko ahoj ja mam tiez dcerku cakam druhe..a tiez kazdy no kde tak skoro mali ste pockat..atd...vzdy som bola nervozna s toho ze sa niekto miesa do toho aky zivot si spavime taky budeme mat...prestala som si to vsimat kazdemu som povedala kto sa hlupo pytal a mal pripomienky tak som povedala ze sme chceli co ich do toho..a bol pokoj 🙂 uz som v 7 mes. A tesime sa obaja na dalsiu dcerku..no a gratulujem ak ste stastni vy co ta po nazoroch dtuhych.. Nevsimaj si ich...
@cinkatko A to ako preco lekari radia 2-3 roky pauza? Mala si komplikovane tehotenstvo? Lebo mne pride dost od veci byt 6 rokov vkuse na materskej (ak deti maju odstup 3 roky) a na tak dlho vypadnut z pracovneho kolektivu... Osobne ja koncim 3. stupen VS, mam pomaly 28 rokov. Ked si predstavim 3 roky pauzu medzi 2 detmi, v 34 rokoch sa prvykrat zacnem uchadzat o zamestnanie. Ina varianta, po prvom dietati si najdem pracu, popracujem tam par rockov, aby som si upevnila svoju poziciu a potom povedzme v 35-ke sa pokusim o druhe. Nemusi to ist tak lahko, a navyse je zvysene riziko vrodenych vad atd. Cize jemne modifikovana tvoja varianta mi prijde asi ako najlepsia. Pravda, treba dozit, prve babo musi byt zdrave, aj matka atd. Idealny stav asi neexistuje, vzdy je nejaky tlak, ci obmedzenie. Prajem vela sil!
@cinkatko ahoj, pozitivum tehotenstva je to, ze si mozes kludne uzivat sexualne radovanky, nemusis sa bat, ze otehotnies, lebo uz tehotna si. Ja mam skoro dvojrocne dvojicky a mozno o tyzden uz pribudne dalsie babo. Ani neviem, ci 20 mesacny vekovy rozdiel nie je velky, lebo aj teraz je s nimi narocne a su len dve, ani neviem, ci by boli starsie ci by to bolo lahsie. A mozno, keby bol vekovy rozdiel mensi, mozno by bola starostlivost lahsie zvladnutelna. Podla mna tak je dobre ako to je, tam hore vedia lepsie kedy ma prist dalsie dieta a ci vobec ma prist dalsie. Ved uz nejak len bude. A starostlivost o dve deti nie je tak tazke, treba najst len nejaky system.
Ja mam stale na pamäti moju prababku, ktora porodila doma 11 deti, rodila kazde dva roky, vtedy sa plienky museli vyvarat, rucne prat, spali vsetci v jednej izbe, nevedela co na druhy den varit, kedze boli chudobni.... Robit na poli musela, co my mame na starosti len domacnost, co ja fucim aj okolo domacich prac, neviem si predstavit pracu na horucom poli s velkym bruchom... No proste porovnavam a klobuk dole pred nou, aj ked som ju nikdy nepoznala, dost na nu myslim, ze to vobec ani nemam take tazke oproti nej :o) A co na to povie okolie? Ja som sa nad okolim len usmievala ked sa dozvedeli, ze k malim dvojickam pribudne dalsie :o) A som na to hrda. Deti su radost, kolko zien nemoze otehotniet, dakuj Bohu, ze ty taketo problemy nemas. Budes mat lahke tehotenstvo, kedze tvoje babo je este malicke, lahucke, do 1 roka je starostlivost jednoduchsia.... Mas kopec vyhod, drzim palce
aj Kim Kardashian je zas tehotna prvu,dceru mala v juny 2013
@cinkatko prosím ťa , čo ťa po ostatných . No a čo , nakoniec to bude výhoda , deti sa ti budú spolu hrať, pol roka budeš mať veľa roboty, ale potom si to budeš pochvaľovať . Si pamätám ako som utešovala moju dobrú kamarátku , mi plakala do telefónu, bola z toho celá vyplašená , nešťastná , otehotnela hádam ešte v šestonedelí a ja jej vravím, neboj dobre bude neber to tragicky. No a o necelý mesiac jej volám , že som aj ja neplánovane otehotnela hehehehheheheheh. No a sme tu a obe máme krásne decká a sme spokojné . A tiež som zažila ako ma moja švagriná odsudzovala nahlas, aký je to nerozum takto krátko po sebe deti a ako sme to mohli / mali sme obe skoro naraz decká , akurát mala malá 9 mesiacov tuším / no a o mesiac bola naraz tichúčko a potom mi svokra vraví, že sa im tiež pošťastilo. To bolo pre mňa dostatočné zadosť učinenie heheheh..
ja mám dieťatko posledné s väčším odstupom a musím povedať, že ten kratší odstup považujem za ďaleko lepší z mojej osobnej skúsenosti. Takže sa ty ničoho neboj a hlúpe reči si nevšímaj, je to len Vaša vec , teba a muža a ten kto nechce pomáhať , nech si svoje múdrosti nechá pre seba . Prajem zdravé bábetenko a spokojnú šťastnú rodinku 😀
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@cinkatko ahoj, v prvom rade gratulujem 🙂 A myslim si ze to bude velmi narocne starat sa o dve male deti naraz, ale zvladli to ine mamicky aj mamicky dvojiciek tak zvladnes aj ty 🙂 Ja osobne by som druhe babo tak skoro nechcela prave pre tu starostlivost, mam jedno babo teraz a dava mi dost zabrat, druhe chcem az ked bude vacsi aby som to nemala take tazke 🙂 🙂 🙂 A co sa tyka toho co si bude mysliet okolie, tak to ta nemusi trapit, je to len tvoja a manzelova vec kedy budete mat babo 🙂 Ked sa budu pytat mozes povedat ze tak ste to planovali aby nebol velky vekovy rozdiel medzi nimi 🙂 Niekto to naozaj tak naplanuje.. Drzim ti velmi palce, aby bolo vsetko v poriadku 🙂