Ahojte
Chcem sa vas spytat co by ste robili na mojom mieste. Momentalne som v 24. tyzdni tehotenstva, buduci tyzden by som mala mat poradnu. V sucasnej situacii som ocakavala nejake prisposobenie situacie, tak som volala do ambulancie. Moj lekar ale nerobi ziadne upravy, odmiata objednavat s tym, ze nas tam ma ma dve hodiny iba 6, takze sa nas tam viac nestretne. Neviem, ci som teda ja paranoidna, ale nepacinsa mi velmi takato situacia, 6 ludi je podla mna celkom dost, staci ked bude nakazena bez priznakov jedna zena. Okrem toho som citala nariadenia a predstavovala som si to inak. Co si myslite o tejto situacii? Prehanam? Mam si hladat ineho lekara? Nespokojna som aj koli inym veciam ale toto moze byt posledna kvapka.
Tak ak to on nezrusil tak by si asi mala ist ale ak sa da tak si tam otvorte okno, samozrejme rusko a aj rukavice
@laurar1 podľa mna preháňaš, včera som absolvovala poradňu, pri vstupe do polikliniky meranie teploty, dezinfekcia rúk, dotazník a v čakárni veľké rozostupy a každá mala rúško. Ja sa nemienim v tehotenstve stresovať kvôli korone, nie že by som situáciu zľahčovala, ale treba si zachovať zdravý rozum..
Prepac, tiez si myslim ze prehanas. Mozes byt rada, ze ordinuje a ze ta vysetri, ze nic nezanedba a bude vas tam iba sest. Ked uz hovorime o paranoi, tak nakazit sa potom mozes vsade, pri vynasani smeti, od manzela, v obchode, od kuriera........
Podla mna prehanas. Daj rusko, rukavice a ides.
No neviem, moj tu v Rakusku bral po jednej a mohla byt v celej cakarni iba zena a jej doprovod. Za ked nas vzal tak som pocula ako po 10 min vpustili dalsi par. My sme platili na recepcii a on dezinfikoval ordinaciu. Potom vzal ten dalsi par. Takze tu je to dost prisne. Tie labaky na glukozovy testa krvnetesty uplne zrusili. Co bude netusime
@kiki68 Tak nejak som si to predstavovala. Aj consom videla inych lekarov, snazia sa objednavat, aby sa paciently nestretavali.
Co sa tyka manzela o nom viem kde a s kym bol, co o cudzich zenach v cakarni nemam ako zistit. A v obchode, pri vyhadzovani smeti a podobne nestravim pol dna, co ma vzdy caka v cakarni. Pokial sa tam stretneme viac ako dve, neexistuje aby sme od seba mali dva metre.
@laurar1 preháňaš. Rusko, rukavice, obleč sa poriadne a sedíte pri otvorením okne. Takto sa teraz funguje v každej čakárni. A buď rada, že ti neruší poradne. Som pred pôrodom a v nemocnici eliminujú zbytočne vyšetrenia. Takze žiadne USG, pasy a EKG nehrozí u mna do pôrodu. A to som po hospitalizácii, s cystou v pôrodných cestách a dieťa KP, čiže neotocene a sediace si na ritke po celu dobu 😒A nemyslím si, že ňby si v terajšej situácii tak ľahko našla nového gynekológa.
Neprehanas moja Dr. objednala na cas a plus som cakala pekne vonku pred ambulanciou. Rusko samozrejmost aj rukavice zmerali mi na recepcii teplotu bola som tam sama. Takze ja som bola spokojna ziaden zbytocny kontakt.
@laurar1 podla mna vobec neprehanas. Porodnice zakazali manzelom byt pri porode, pritom je logicke, ze keby mal byt nakazeny manzel, bude velmi pravdepodobne aj rodicka. A ty mas sediet s 5 cudzimi zenami v cakarni 2 hodiny. Je to od lekara dost nezodpovedne. Mal by vas objednat kazdu na presny cas, nech sa minimalizuje zhromazdovanie viacerych ludi v cakarni...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ahoj ak je cakaren dost velka a budes mat rusko, rukavice,pripadne aj okuliare si das a budes udrziavat cca 2metrovu vzdialenost tak myslim ze by to malo byt v pohode...predpokladam ze vsetky co budete v cakarni sa budete od seba drzat co najdalej tak nejak automaticky.. ale osobne odporucam ak niesi spokojna so svojim lekarom z akehokolvek dovodu zmen ho...ja som menila gynekologa 3x a nakoniec som nasla super lekarku s ktorou sim uplne spokojna aj pocas tehotenstva mi vzdy super radila,vsetko vysvetlila a poradila aj veci navyse ak som mala nejaky problem...