Tehotenské bruško na začiatku 5. mesiaca - plnoštíhle mamičky prvorodičky

jajusa85
14. júl 2020

Ahojte kočky, chcem sa opýtať, koncom augusta mam svadbu, budem končiť 4ty mesiac. Otehotnela som pri váhe 97 kg, takže mam svoje bruško 🙈😂. Šaty som našla horko ťažko také, čo by mi sadli na postavu. Som prvorodicka. Mam sa obávať bruška? Ako ste to prosím mali Vy? V kútiku duše dúfam ze tým ze mam svoje bruško tak sa to ešte nebude ukazovať a do šiat sa zmestím. Teraz som v 10tom týždni a pribrala som zatiaľ len pol kila. Ďakujem za skúsenosti 🙂

misenka57
14. júl 2020

Ahoj ja som ostala tehotná tiež pri váhe 97 kg som v24 tt a zatial som pribrala 5,5 kg a az teraz si ludia zacali vsimat ze som tehotna. Teraz asi tyzdeň čo mi tak je vidiet brusko.. podla mna ak si zvolila dobry strih siat tak to bude ok

jajusa85
autor
14. júl 2020

@misenka57 och super ďakujem krásne za skúsenosť. Veľmi si ma upokojila 🙂 šaty žiaľ niesu na snurovacku, ale na zips, tak sa budem modliť 🙈😂

pininka1
14. júl 2020

To je veľmi individuálne, záleží na tom aj ake dieťa bude. Ja som tiez mala zo začiatku veľmi malé bruško, ale potom tým že dieťa bolo vacsie mi vyskočilo raz dva. Najviac som aj pribrala pri prvom, pri ďalších dvoch už tak nie.

ajka0207
14. júl 2020

@jajusa85 ja som síce mala oveľa nižšiu váhu, vydávala som sa v 20. týždni a do šiat som sa vošla v pohode.

miskamichalka
14. júl 2020

@jajusa85 no ja by som sa obavala prave 4.mesiac bol u mna zlomovi, vyhadzala som vela veci, ktore mi uz nesedeli a to som tiez prvorodicka so zaciatocnou vahou 67. Do 4.mesiaca som nabrala 8,5kg

ckatka
14. júl 2020

Ja som otehotnela ako 94kg ale relatívne svalnata a brucho mi nikdy netrvalo (resp vedela som ho vtiahnuť a držalo relatívne doplocha). Som v 16tt pribrala som 4kg ale väčšina z toho do 8tt. Odvtedy sa držím.
Co sa brucha týka...už ho nedokážem zatiahnuť čiže ten spodný "faldik" mi dosť vytŕča...a v obtiahnutych veciach mi to dosť vidno.
A hlavne ma na bruchu všetko tlači...gumičky na gatkach, guma na leginach...všetko si vytahujem co najvyššie a keď mám niečo tesne...neobsedim.
Šaty by som si určite vybrala nejaké ľahulinke ideálne aby pruzili ak sa dá...A netlacili nikde.
Držím.palce uži si to.ako sa bude dat...nech ti nepohodlné šaty nepokazia zážitok...
Aby si si svadbu aspoň trochu užila.
V mojom prípade mam skôr problém že o 9 spím...svadbu by som prežila len kebyže si na obed dám.aspon hodinového slofika 😂😂

jajusa85
autor
7. aug 2020

@misenka57 šaty sú mi zatiaľ dobre 😂👌

jajusa85
autor
7. aug 2020

@miskamichalka hej len pri väčšej štartovné váhe to býva trolinku inak 🙂 ja som teraz dokonca schudla 3 kila 😂

ckatka
8. aug 2020

@jajusa85 ja už som 20tt a mam oproti kontrole v 8tt pol kila menej 😂🤦‍♀️

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre