Tehotenská poradňa - ako to bežne prebieha?

lylyjana
24. mar 2020

Ahojte. Zaujima ma, ako to bezne prebieha na poradni. Mam za sebou uz 2, ale zaujima ma kontroluke sa vzdy moc? Kontroluje lekarka vzdy aj "zdola"? Vdaka!

marvin1234
24. mar 2020

@lylyjana moc mi kontrolovali vzdy, ale ked uz bolo babo vidno ultrazvukom cez brucho tak zdola nic, az pred porodom výter.

lylyjana
autor
24. mar 2020

@marvin1234 vdaka! Tak ja uz mam aj 1.trimestralny skrining za sebou, takze uz asi len cez brucho bude kontrola. Len raz mi znama vravela, ze bola bezne na poradni a ked ju kontroloval, tak zistil, ze je otvorena a hned musela utekat do nemocnice.

juliet86
24. mar 2020

@lylyjana je to individualne. v 7mom tyzdni zdola iba. od 12teho az do 16teho cez brucho. potom uz zas aj zdola aj cez brucho. kontrola branky a krcka. niekedy pohmatom niekedy utrlazvukom... moc vzdy. tlak vzdy. plus nadiktovanie vahy. plus sem tam krv

xjakubikovak
24. mar 2020

u mna vzdy moc a tlak a zdola len pri potvrdeni tehu potom az v nemocnici ked som sla rodit 🙂 @lylyjana zaujimalo by ma ci znama mala bezproblemove tehotenstvo alebo nejake bolesti, spinenie?

ledgerka
24. mar 2020

zalezi od doktora a stavu. U mna zdola nekontrolovala az kym som v 22 tyzdni na kontrole nepovedala ze ma zacalo boliet brucho a krize. Skontrolovala krcok a urobila ster na mykozu ktoru som aj mala. Na dalsej kontrole robila zase kontrolny ster. Moc aj krv z prsta beru pri kazdej navsteve ktoru mam raz za mesiac.

lylyjana
autor
24. mar 2020

@xjakubikovak ona vravela, ze dovtedy mala bez problemov, aj vtedy ju lekar len mal skontrolovat a uz prisiel na to, ze zle nedobre. Neviem, mozno videl uz nieco na ultrazvuku cez brucho a tak sa rozhodol skontrolovat aj zdola. Takto detailne uz neviem o co slo. Len viem, ze vravela, ze jej praveze nic nebolo.

elizabeth175421
24. mar 2020

Môj napr kontroluje do konca.prvého trimestra zdola tou sondou či čo to je :D potom cez brucho, ale vždy kontroluje aj zo spodu, ale len pohmatom.. Okrem toho sa meria tlak, vždy doniesť moč a odvážiť sa..
@ledgerka tú krv by som nedala, z prsta keď mi berú, je mi neskutočne zle 😏

veronika1234512345
24. mar 2020

Ja končím 19tt a na každej poradni tlak, moč, váha, vyšetrenie sondou a raz palpačne. Cez brucho mi gyn ešte nerobil usg.

leeo
24. mar 2020

@lylyjana u vas sa chodi normalne na poradne? U nas poradne zrusili kvoli korone, beru iba tehotne od 36 tyzdna a akutne pripady. Cize ja som teraz sama sebe gynekolog pokial sa tieto opatrenia neodvolaju 🙂. Ostava mi modlit sa aby vsetko islo tak ako ma.

kiki68
24. mar 2020

Mne vzdy robi sono, moc na ten zakl rozbor, ked tak prejde este ine vysledky ak su, pozrie zdola krcok, aj sa mu nezda tak aj sonom placentu, napisecdo knizky veci, vysvetli co bude dalej, ake veci nas cakaju v tom mesiaci napr a hajde domov. Tak cca 30min mavam poradnu. Do 24tt kazde dva tyzdne, teraz uz iba kazdy mesiac ked nebudu problemy

ave17
24. mar 2020

@veronika1234512345 to myslíš vážne??? To máš teda veľmi divneho doktora, ja som už v tom čase mala ta sebou "veľké" sono, skontrolovanie a zmeranie všetkého možného aj nemožného plus potvrdene pohlavie. 🤔

lylyjana
autor
25. mar 2020

@leeo ano, aj ked presunuli ambulanciu inde. Dnes som bola (15tt) a objednali ma aj o mesiac.
Dakujem za vsetky odpovede 🙂 , u mna to dnes prebehlo tak, ze som ocikala papierik, odmerali mi tlak, lekarka len skontrolovala zo spodu, cez brucho vobec a sla som prec. Takze vidim, ze je to ozaj velmi roznorode od lekara k lekarovi.

veronika1234512345
25. mar 2020

@ave17 na screening som bola a aj na morfo idem.
Ja som vravela čisto o poradňach niektorí doktori to nerobia a posielajú k iným odborníkom 🙂

ave17
25. mar 2020

@veronika1234512345 tak chvalabohu, že mám vybaveného doktora🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre