Ahojte babulky, chcem sa s vami podeliť o môj príbeh, pretože už som zúfalá.
Som v 11tt a tehotenstvo prežívam ťažko, neustále nevolnosti počas celého dňa, pocity na zvracanie s tým, že sa nevyzvraciam (ani neviete aká by to bola pre mňa úlava), stála únava, nechutenstvo k asi všetkým jedlám atď...
Najhoršie, že v 10tt som krvacala a doktorka mi dala kludovy rezim takze týždeň na jej príkaz ležím a zo všetkých strán musím počúvať aké je to nezdravé, že potrebujem pohyb, ako budem rodiť, že som pohodlná a podobne. Z toho ležania mi je tiež hrozne, všetko ma bolí...chrbát, nohy, ruky...vonku je hrozné počasie takže na prechádzku môžem zabudnúť. Trápi ma zápcha a bolesti brucha. Snažím sa ju riešiť ale ide to veľmi pomaly.
Som stále nervózna a náladová ako počasie. Často som nepríjemná k snúbencovi, čo ma mrzí lebo on ma stále hýčka a pomáha mi. K tomu myslím na všetky tie veci, ktoré musím ešte vybaviť na svadbu plus dokončujem školu. Zo všetkého sa mi chce plakať.
Dúfam, že ked prejde tretí mesiac bude sa to postupne zlepšovať no zároveň mám strach, že to bude ešte horšie.
🙏 😔
Krvácanie bolo zrejme spôsobené prasknutou krvnou zrazeninou a keby krváca stále bol by to pre dieťa tiež veľký problém, preto som musela ležat...no práve, zavidím mamičkám, ktoré môžu povedat, že mali bezproblemové tehotenstvo, žiadne nevolnosti...ako rybyčky. Najviac ma vedia naštvať názory staršej generácie. Prečo som taká citlivá, potrebujem pohyb, byť pozitívna a nie sa ľutovať. Myslím, že v dnešnej dobe ženy oveľa ťažšie znášajú tehotenstvo kvôli rôznym vonkajším faktorom.
@lulu1125 tá krvná zrazenina sa vstrebe alebo vyplaví, ja som to mala tiež. A nevoľnosti prejdú, uvidíš ;) staršia generácia niekedy ako keby zabudla, že mala deti alebo bola tehotná a mala presne také isté problémy ako máme my. Ja kým som nemala hematom, tak som ani len netušila, že to má každá piata žena v tehotenstve. A keď som bola v nemocnici, tak dve sestričky práve zo staršej generácie nás utesovali, že aj ony museli ležať a to boli oproti nám mladé žaby keď boli tehotné.
Proste tie reči vypúšťaj a nerieš, precitaj si dobrú knihu, alebo si pozri komédiu, hlavne sa snaž prísť na iné myšlienky 😉
Ako keby som o sebe čítala. 🙂 🙂 Mala som presne tie isté pocity a keď mi niekto vravel, že sa to zlepší, tak som ho mala chuť kopnúť do členka... Tiež tie veci, že mysli pozitívne a neviem čo. Veď keby sa to dalo, tak asi myslím... Nedokázala som sa tešiť vôbec, po fyzickej aj psychickej stránke som to dosť zle znášala, a to som sa na začiatku nesmierne tešila... Ale s nástupom všetkých "vedľajších efektov" som to proste nezvládala. Rovnako ako ty som krvácala... Prvý krát v 6tt, to som ani nerátala, že by to mohlo dobre dopadnúť, nakoniec to bol hematóm a odvtedy "pravidelne" raz za dva-tri týždne krvácam, naposledy včera. Vždy je všetko ok, len mi zvykne prasknúť sem tam nejaká cievka. Ale aj tak je to stresujúce a predsa len to človeka vystraší. Tiež som len doma so psom a snúbencom a už to lezie na mozog niekedy kvalitne. :D A to som odcudzovala vždy baby, čo sa v tehotenstve tvárili, že majú smrteľnú chorobu a pekne ma to dobehlo. 😇 Inak nevoľnosti mi prestali zo dňa na deň, ale až koncom 4. mesiaca, dovtedy som mala nevoľnosti od rána do večera, ešte aj v noci som sa na to budila, všetko mi chutilo ako piesok, všetko mi smrdelo... A keď to konečne pominulo, tak zas nastúpilo tvrdnutie brucha, záha, problémy s pleťou, krvácanie ďasien, pachuť v ústach (nechcem ťa strašiť!)... Kamoška rodí za mesiac a minulý týždeň sa ešte vrátila z dovolenky a ja aj na druhé poschodie chodím výťahom. 😀 Lebo aj po trápnej 15 minútovej prechádzke mi v momente tvrdne brucho, a to som si predstavovala ako budem chodiť na jógu, plávanie a cvičiť doma... 🙂 Takže každá to máme individuálne, verím, že baby, ktoré mali pohodové tehotenstvo si len ťažko vedia predstaviť, ako to prežívaš, ale nie si v tom sama, verím, že je nás viac takých, čo ťa plne chápu. Ja ti nejdem vravieť vzchop sa, ani nič podobné, ale môžem ťa uistiť, že to prejde. Teraz je už lepšie, myseľ aj telo si zvyknú a začneš si užívať to dobré - prvá fotka, prvé kopance a aj keď sa ti to zdá ďaleko, tak fakt to uteká ako voda... 🙂
Určite budú lepšie dni ale už keď som sa trochu upokojila prišla ďalšia rana pod pás...pravdepodobne mám ovčie kiahne, obvodny doktor mi povedal, že mám byt doma v teple a ležať. Ja si myslím, že je to ale oveľa vážnejšie...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ahoj, našťastie to trvá len 9 mesiacov 😉 no nevoľnosti prejdú a postupne sa budeš môcť aj hýbať, aj keď teda neviem dôvod tvojho krvácania. Ja osobne nechápem, keď niekto povie, že tehotenstvo je najkrajšie obdobie a alebo že niektoré ženy by mohli byť tehotné stále. A to som mala prvé tehotenstvo bezproblémové a aj tak som si ho neuzivala. Teraz pri druhom som bola v prvom trimestri stále unavená, oddychovať som nemohla, lebo bolo treba starať sa o malú, potom som tiež začala krvácať, tak dva týždne v nemocnici, potom doma tiež len ležať, bolo to komplikované, najmä kvôli malej, ale nejak sme to zvládli, teraz je už o niečo lepšie.
Takže moja rada - oddychuj, čítaj, pozeraj filmy, nevoľnosti prejdú a bude to o niečo lepšie. Keď ti lekár hovorí, že máš ležať, tak lež, ešte sa toho nachodis. Keď budeš tehotná druhý alebo tretíkrát a nedajbože budeš mať nejaké problémy, bude to o dosť komplikovanejšie 🙂