Tatarák a šuši v tehotenstve

annapapekova
4. feb 2013

nejako som sa pozabudla a včera som zjedla tatarsky biftek a suši.. Urobila som zle? A ako sa toho mám vzdať? ja to nedokážem. Hrozne milujem šuši a neviem sa ho vzdať. čo mám robiť?

saska.t
4. feb 2013

@annapapekova oboje nevhodne koli nakaze listerioze a dokonca aj moznost toxoplaazmozy, mozes len dufat, ze dodrzali vsetky hygienicke podmienky, kedze tato strava nie je tepelne upravena riziko je dost vysoke a na tvojom mieste nikdy viac pocas tehu nic surove nejem, oboje ti moze poskodit tvoje dieta a za to to nestoji ci???

liz_lemon
4. feb 2013

dnesna registracia, a zadane temy uplne odveci, tak na urovni nudiaceho sa decka

sissy27
4. feb 2013

@liz_lemon tiež to vidím tak, že niekde ešte zúria chrípkové prázdniny 😎

annapapekova
autor
4. feb 2013

ja si nevymyšľam pýtam sa na otázku

liz_lemon
4. feb 2013

@annapapekova pytas sa na otazku? chod sa ty radsej ucit slovencinu, mas co dohanat
a nech ti mama objedna to sushi alebo tatarak

annapapekova
autor
4. feb 2013

ja to milujem a chcem sa toho vzdať lebo to je nebzpečne v tehu

katia7
4. feb 2013

ale damy sak tehotenske chute 😀 este niekto tu zajeda tatarak so sushi? a liter piva na to 😎 ruka hore
@liz_lemon
@sissy27

billam
4. feb 2013

@annapapekova tak preco si to davas???...ako sa mozes pozabudnut, že si tehotná???

annapapekova
autor
4. feb 2013

ja sa toho neviem vzdať. chcem poradiť ako sa toho vzdať

sissy27
4. feb 2013

@katia7 hlavne že v inej téme má už vlasatého novorodenca a tu je len tehotná... a viac priblblých otázok na šupu z dvoch registrácií, už len čakám, kedy sama sebe začne odpovedať, ale inak pohoda 😎

annapapekova
autor
4. feb 2013

sisy27 prestan mam už aj syna trojročneho a som tehotna. čo je na tom?

liz_lemon
4. feb 2013

@sissy27 no a v dalsej sa pyta za "kamosku" ze ci moze chodit do kostola s novorodencom...ach jaj :D

liz_lemon
4. feb 2013

@annapapekova najprv pises, ze si sa pozabudla, a potom ze sa toho nedokazes vzdat, nejak to nesedi

sissy27
4. feb 2013

@liz_lemon asi jej pri nejakej preventívke spravili aj lobotómiu 😀

bettypo
4. feb 2013

@annapapekova je tu aj taká téma že sa tehuľka v 24 tt nevie vzdať cigariet. Budete si rozumiet

sissy27
4. feb 2013

@annapapekova dajme tomu, že všetky tvoje otázky sú vážne, si naozaj matkou 3-ročného synčeka a opäť tehotná - a potom sa ja pýtam, kedy konečne bude tehotenstvo a materstvo povolené na základe dobrých výsledkov inteligenčných testov???

sveta27
4. feb 2013

@annapapekova Výmysel alebo .... ☹ mozog...

alenka777
4. feb 2013

niekto sa dobre zabáva, aj na teme chlapec s dlhymi vlasmi, a tyzdnove dieťa do kostola... 😉

qwen
4. feb 2013

ale inak baby, aj ja mám strašnú chuť na tatarák 🙂 Dokonca som čítala, že dieťa si berie z tela matky živiny až od 8 tt. Ja som ešte len 4 tt. Podotýkam, že si ho dávam v jednom podniku už roky a nikdy tam nemali žiaden problém. Tak teraz neviem, či ešte môžem, alebo zase sa ho vzdať na ďalšie 2 roky :-/

billam
4. feb 2013

@qwen a to dieta ti nestojí za to, aby si to vydrzala?

katkarv
4. feb 2013

@qwen ja si ho robim doma,ked sa maso zmrazi na chvilu tak toxo to zabije ale to som v tehotenstve nevedela tak som musela odolavat ☹

qwen
4. feb 2013

@billam ale veď ja zase vydžím, len keď už je tu taká téma, tak sa mi začali zase zbiehať slinky.

billam
4. feb 2013

@qwen vydrz!!!....žiadne surove mäso ti za to nestojí 🙂

qwen
4. feb 2013

@katkarv ozaj ?? tak to je super vedieť .

red_kika
4. feb 2013

tatarak som si sice nedala, ale sushi som jedla pocas tehu. povacsine zeleninove, ale sem tam nejaka ta krevetka a alebo lososove maki som si dala.
nevidim v tom az taky problem.

tak isto ako s pastetou .... ked sa to konzumuje v malych davkach a nie pravidelne tak sa nemoze nic stat

baklik
4. feb 2013

myslíš asi suši a nie šuši, všakže? 😀

luciahaluskova
16. dec 2015

Samozrejme ze sushi sa v tehotenstve moze,zije vo francuzsku a tu je normalne ze zeny jedia plesnive syry,sushi,steaky ktore nie su well done a maju normalne zdrave deti.To len na nasom zaostalom slovensku zakazu tehotnej zene aj dychat,doktori sa asi nudia a nevedia co si uz vymysliet a co este zakazat.Inak je to vsade normalne!!!!

maminecka2
16. dec 2015

A potom su tu temy mam toxoplazmozu v 1. trimestri, nikdy som nehladkala macku, odkial to mam? Je velky rozdiel dat si sushi v krajine kde rybu ulovia a hned ju serviruju ako ked sa k nam dovazaju kto vie odkial ktovie ako dlho a ktovie v akych hygienickych, teplotnych podmienkach.... Slovensko je este stale odpadkovy kos Europy co sa potravin, drogerie, textilu... tyka, zial. A aj standardy v nasich restikach, je to casto loteria. Kazdy si je strojcom svojho stastia, ja teda urcite nie som ochotna riskovat a hovorit si ze mne sa to stat nemoze.

katrin21
16. dec 2015

@maminecka2 toxoplazmozu clovek lahsie ako od macky chyti hrabanim sa v nejakej zahrade v zemi....
Macka ak vobec chyti toxo, je infekcna len 2tyzdne a nikdy viac nemoze nikoho nakazit.. toto sa velmi precenuje...
Ja som mala v zivote maciek veeeeela... aj teraz mame... a predstav si, toxo som nikdy nemala.... 🙂 ani len protilatky nemam.. a mam kamosku, co macku nikdy nehladkala a mala ju... proste to chytis hocikde...
Na sushi chodim do jedneho podniku , kde maju specialne odberaneho lososa a vsetko, aby to bolo certsve, ziadne supermarkety...ale viacej ho robim doma... kludne aj bez ryby 🙂
Inak z ryby nechytis toxo, ale skor nejakeho rybieho parazita....

@luciahaluskova eby len vo FR, Japonky by asi nemali co jest 😀 😀
ja som ho nejedla prve 3 mesiace, ale teraz uz jem a neviem sa ho dojest 🙂 milujem sushi... doma ked robim, dam udeneho lososa... a robim vzdy aj vegetarianske....
Za posledny tyzden som jedla sushi 2x 😀 moje tehotenske chute su sushi chute viacej ako predtym...

slaviena25
2. jan 2016

@annapapekova ahoj, ja takisto milujem aj sushi aj tatarák, som v 6mesiaci a asi dvakrát som si dala sushi ale bohužiaľ som sa z neho povraciala, tatarák si robíme s maminou vždy pred vianocami a tak isto to bolo aj teraz. Spravila ho z pravej sviačkovej čo babätku neublíži pretože takéto škaredé choroby sa objavujú u bravčového mäsa. Mňa osobne veľmi zdulo kežde tam bola surová cibuľa ale ak tebe nič nebolo je to super 🙂 Nepapáš to každý deň ale možno raz za mesiac. Neboj sa malému anjelikovi sa nič nestane 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre