nejako som sa pozabudla a včera som zjedla tatarsky biftek a suši.. Urobila som zle? A ako sa toho mám vzdať? ja to nedokážem. Hrozne milujem šuši a neviem sa ho vzdať. čo mám robiť?
dnesna registracia, a zadane temy uplne odveci, tak na urovni nudiaceho sa decka
ja si nevymyšľam pýtam sa na otázku
@annapapekova pytas sa na otazku? chod sa ty radsej ucit slovencinu, mas co dohanat
a nech ti mama objedna to sushi alebo tatarak
ja to milujem a chcem sa toho vzdať lebo to je nebzpečne v tehu
@annapapekova tak preco si to davas???...ako sa mozes pozabudnut, že si tehotná???
ja sa toho neviem vzdať. chcem poradiť ako sa toho vzdať
sisy27 prestan mam už aj syna trojročneho a som tehotna. čo je na tom?
@annapapekova najprv pises, ze si sa pozabudla, a potom ze sa toho nedokazes vzdat, nejak to nesedi
@annapapekova je tu aj taká téma že sa tehuľka v 24 tt nevie vzdať cigariet. Budete si rozumiet
@annapapekova dajme tomu, že všetky tvoje otázky sú vážne, si naozaj matkou 3-ročného synčeka a opäť tehotná - a potom sa ja pýtam, kedy konečne bude tehotenstvo a materstvo povolené na základe dobrých výsledkov inteligenčných testov???
@annapapekova Výmysel alebo .... ☹ mozog...
niekto sa dobre zabáva, aj na teme chlapec s dlhymi vlasmi, a tyzdnove dieťa do kostola... 😉
ale inak baby, aj ja mám strašnú chuť na tatarák 🙂 Dokonca som čítala, že dieťa si berie z tela matky živiny až od 8 tt. Ja som ešte len 4 tt. Podotýkam, že si ho dávam v jednom podniku už roky a nikdy tam nemali žiaden problém. Tak teraz neviem, či ešte môžem, alebo zase sa ho vzdať na ďalšie 2 roky :-/
tatarak som si sice nedala, ale sushi som jedla pocas tehu. povacsine zeleninove, ale sem tam nejaka ta krevetka a alebo lososove maki som si dala.
nevidim v tom az taky problem.
tak isto ako s pastetou .... ked sa to konzumuje v malych davkach a nie pravidelne tak sa nemoze nic stat
myslíš asi suši a nie šuši, všakže? 😀
Samozrejme ze sushi sa v tehotenstve moze,zije vo francuzsku a tu je normalne ze zeny jedia plesnive syry,sushi,steaky ktore nie su well done a maju normalne zdrave deti.To len na nasom zaostalom slovensku zakazu tehotnej zene aj dychat,doktori sa asi nudia a nevedia co si uz vymysliet a co este zakazat.Inak je to vsade normalne!!!!
A potom su tu temy mam toxoplazmozu v 1. trimestri, nikdy som nehladkala macku, odkial to mam? Je velky rozdiel dat si sushi v krajine kde rybu ulovia a hned ju serviruju ako ked sa k nam dovazaju kto vie odkial ktovie ako dlho a ktovie v akych hygienickych, teplotnych podmienkach.... Slovensko je este stale odpadkovy kos Europy co sa potravin, drogerie, textilu... tyka, zial. A aj standardy v nasich restikach, je to casto loteria. Kazdy si je strojcom svojho stastia, ja teda urcite nie som ochotna riskovat a hovorit si ze mne sa to stat nemoze.
@maminecka2 toxoplazmozu clovek lahsie ako od macky chyti hrabanim sa v nejakej zahrade v zemi....
Macka ak vobec chyti toxo, je infekcna len 2tyzdne a nikdy viac nemoze nikoho nakazit.. toto sa velmi precenuje...
Ja som mala v zivote maciek veeeeela... aj teraz mame... a predstav si, toxo som nikdy nemala.... 🙂 ani len protilatky nemam.. a mam kamosku, co macku nikdy nehladkala a mala ju... proste to chytis hocikde...
Na sushi chodim do jedneho podniku , kde maju specialne odberaneho lososa a vsetko, aby to bolo certsve, ziadne supermarkety...ale viacej ho robim doma... kludne aj bez ryby 🙂
Inak z ryby nechytis toxo, ale skor nejakeho rybieho parazita....
@luciahaluskova eby len vo FR, Japonky by asi nemali co jest 😀 😀
ja som ho nejedla prve 3 mesiace, ale teraz uz jem a neviem sa ho dojest 🙂 milujem sushi... doma ked robim, dam udeneho lososa... a robim vzdy aj vegetarianske....
Za posledny tyzden som jedla sushi 2x 😀 moje tehotenske chute su sushi chute viacej ako predtym...
@annapapekova ahoj, ja takisto milujem aj sushi aj tatarák, som v 6mesiaci a asi dvakrát som si dala sushi ale bohužiaľ som sa z neho povraciala, tatarák si robíme s maminou vždy pred vianocami a tak isto to bolo aj teraz. Spravila ho z pravej sviačkovej čo babätku neublíži pretože takéto škaredé choroby sa objavujú u bravčového mäsa. Mňa osobne veľmi zdulo kežde tam bola surová cibuľa ale ak tebe nič nebolo je to super 🙂 Nepapáš to každý deň ale možno raz za mesiac. Neboj sa malému anjelikovi sa nič nestane 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@annapapekova oboje nevhodne koli nakaze listerioze a dokonca aj moznost toxoplaazmozy, mozes len dufat, ze dodrzali vsetky hygienicke podmienky, kedze tato strava nie je tepelne upravena riziko je dost vysoke a na tvojom mieste nikdy viac pocas tehu nic surove nejem, oboje ti moze poskodit tvoje dieta a za to to nestoji ci???