Ahojte,viem,ze toto forum je pre mamicky,tehulky a snazilky,ale aj tak sa potrebujem vyrozpravat a opytat...Meska mi menzes 2 tyzdne,je mi zle,som asi tehotna,kedze som rok nebrala HAK zo zdravotnych dovodov som ju prestala uzivat.Tak sa to stalo..co nemalo...Mame dve krasne deticky,mam novu pracu..takze tehotenstvo prislo velmi nevhod a manzel navrhol interupciu a ja som napokon suhlasila...Ano,je to hrozne..Nie je to lahke,tak mi nepiste,prosim,aby som sa rozhodla inak...Inak to nepojde,svokra nam povedala,ak bude tretie,okamzite nas vyhodi (byvame u nej),ani muz dalsie dieta nechce,ani ja velmi nie,teda by bolo velmi nechcene a je toho ovela viac proti babatku ako ZA.Samozrejme,ze sa vo mne buria vseliake pocity,v noci nespavam atd...ale ine riesenie naozaj nie je.
Chcem sa spyat zien,ktore toto prezili,ci je lepsia ta nova potratova tabletka alebo miniinterupcia...Vsade si minusy aj plusy a chcela by som vediet,ktora volba by bola pre mna najlepsia.Kludne aj do sukromnej spravy.
Dakujem za odpovede a prosim nepiste mi,nechaj si to,nezabijaj to...lebo je to aj tak pre mna tazke a viem,ze cely zivot si to budem vycitat,ale ine riesenie nie je.
@smutnazienka no kedze uz neplanujes mat deti, nemusis uvazovat co je pre teba setrnejsie..menej fyzickej bolesti zazijes pri interrupcii..
Ziana nova "nova potratova" tabletka sa na SR nepouziva.Je to registrovane tusim,ale urcite sa nic take u nas nerobi.Takze jedine ten vyskrab.Teda ja to tak viem...
@smutnazienka vzdy je ine riesenie...doba je zla....viem,ze bez penazi....to nejde...ale....ale....je to tvoje dieta...aj ked prosis..take nepisat..musim napisat....budes si to vycitat cely zivot...a ked budes umierat...budes to mat pred ocami moja....vychovavas dve..vychovate aj tretie....bodka!
@smutnazienka kto nechce deti nech nesexuje! a kecy muža : dám pozor - si môže akurát tak hodiť... potratová tabletka na SR nie je, nikto ti ju nedá.
jedine interupcia, oficiálne cez lekára, dohodnúť termír, zaplatiť...pocity nerieš, tie si mala riešiť pred tým ako ste mali sex bez ochrany!
...a už len malý dodatok k tomu, keď muž nechce ďalšie dieťa a ty podstúpiš interrupciu, nech okamžite ide na sterilizáciu !!! U neho je možnosť návratu, u teba nie.
@babajaga Je to tak,ale bola by som na to uplne sama.Bolo mi povedane,ak si to necham,mam sa balit. 😒
@lalinko2010 Joj,taketo hrdinske reci som mala aj ja kedysi...Nesud,aby si sama nebola sudena.
Muz ti ho spravil..nebola si tam sama..to je aka ze rec.....ber to..ako fakt..cakate babatko abasta..zacni pripravovat pre neho....si zena,matka.....mas dve deti..cakas tretie...za ziadnu cenu nechod na interupciu....a rovno povedz manzelovi..nech sa aj ako otec sprava..nie ako dalsie decko.....
@sue Ja som uvazovala predtym ako sa toto stalo,ze pojdem na podviazanie vajecnikov,od 35tky po dvoch detoch je to bezplatne.Urcite na to pojdem,alebo nejaku inu formu.Lenze nic nie je na 100 percnet.Poznam zeny co otehotneli po HAK,mali antikonc.naplast a boli v tom,alebo praskol kondom.A neviem ci predstavit ako nemat sex so svojim manzelom...To kazda vydata zena vie,ze to nejde a muz si najde inu,ked doma nedostane,bohuzial je to tak.
@smutnazienka neda mi nenapisat... je to sebecke od tvojho muza, pretoze aj on bol pri "vyrobe"... tie reci, ked si "to" nechas, tak sa zbal... veru, asi by som sa radsej zbalila ako s takym clovekom zit. nevie si predstavit tvoj muz co to znamena taka interupcia pre psychiku zeny, nehovoriac o fyzickej stranke celeho zakroku... na youtube je kopec videi, nech sa pan popozera a potom nech ma silne reci :((
@smutnazienka :(( je mi luto tvojej situacie poradit Ti neviem... Ale nenechaj sa vydierat, ty to ponesies cely zivot... A mozno zbehni na tu psychoterapiu aspon ti pomoze zistit co ty naozaj chces... Toto nieje rozhodnutie ci si das parky alebo sunku... Zelam vela sily ..
@smutnazienka odkial mas oformaciu, ze si mozes vyberat medzi interupciou a potratovou tabletkou?
@smutnazienka - veci sa utrasu, ano odstahujete sa od svokry, a co? Mozno to bude prave ten spravny krok pre tvoju rodinu. Ano mozno budes pracovat uz par mesiacov po porode a male pojde do jasli, aby ste to financne utiahli. A ano mozno bude muz par dni ofucany, lebo toto neplanoval. Ale prijme, vsetko sa ukludni, toto je len pocit - co sa to stalo???? Treba sa dostat do pozicie - my to spolu vyriesime.
Na ostatne ti baby odpisali, potratova tabletka u nas nie je dostupna. Takze si zaplatite interupciu (s ktorou ty podla toho co pises nie si vobec stotoznena, len okolnosti tlacia)
A podviazanie vajecnikov nie je bezplatne ani v tvojej situacii.. To je tiez taka urban story.
@jalucija Vsade po internete su...dokonca si ju mozes objednat na dobierku,co by som neriskovala...Ale da sa predpisat u lekara,ci nie??? Ja mam info,ze sa to da...Neviem,stvrtok idem ku gynekologicke,tak uvidim,co mi povie.
@smutnazienka ano hrdinské reči! Hrdinskými rečami nazvy reči svojej rodiny - že keď bude dieťa, môžeš baliť a podobne. Toto keby mne povedal manžel, zbalím sa a zbohom. V živote by svoje deti nevidel! Dovidenia!
@mamulienka30 Po 35tke po dvoch detoch je to bezplatne...vraj...Ja mam 33.
v žiadnom prípade ťa nejdem súdiť, nikto nevidí do tvojho života a je to vaše rozhodnutie a okrem toho, neviem, čo je vhodnejšie, či tabletka alebo to druhé...ja len, že koľká nespravodlivosť, ja nepoužívam žiadnu ochranu už 6 rokov a naschvál sa nestane žiadna "nehoda", pripomína mi to bájku, v ktorej jeden zlomyseľný boh dal uzimenému človeku chlieb a hladnému niečo na zahriatie...alebo neviem presne ako to bolo, niečo podobné
@smutnazienka Rozmyslaj zena,rozmyslaj..vies co ides spravit?
@smutnazienka - no nie je to tak, podmienkou su tri deti alebo opakovany cisarsky rez a s tym spojene riziko (teda na vyslovene odporucenie lekara, nie z vlastnej vole). Ja stale nechapem zeny, co idu na takyto invazivny zakrok, ze proste neposlu muza, u ktoreho je to 20 minutova ambulantna a obnovitelna zalezitost.
@lalinko2010 Ja som uvazovala uz nad vseliakymi verziami,ale nemam kam ist.Ku nasim sa neda,je tam plny dom.Rozmyslala som som aj nad nejakou garzonkou ale kde na to vezmem? Mam nejake peniz ustetrne,ale z materskej je to bieda,to nie je sanca na 3 deti.Rodicia mi nepomozu,sami nemaju.
Som v novej robote len prve dva mesiace,takze to ma hned vyhodia,ako zidtia ze som tehotna.
Ono je to lahke povedat,zbalim sa idem..ale s 2ma malickym detmi plus tehotna do toho,co mi je stale zle.
@mamulienka30 Mozno ze ho poslem,aj tak sa stale hadame v poslednej dobe.Som samozrejme nanho najhnevana,aj na seba.Ktovie ako to dopadne,ci to nenarusi nas vztah,lebo uz aj tak ho dost nenavidim teraz za toto.
@smutnazienka - tehotnu ta nevyhodia ani v skusobnej dobe - nesmu. A ani im to na nos nevesaj, az po 12-tom tyzdni a to uz bude po susobnej dobe. Dostanes normalnu matersku, s toho a uspor garsonku uplatis normalne a potom nazad do prace a male do jasli. Idealne to nebude - ale co uz v dnesnej dobe je? Manzel na to vezmem jed hodi velmi rychlo spiatocku zo svojimi nazormi, ked zisti, ze nepovolis.
Hladaj riesenia - realne - nie take, ktore zahrnaju vymazanie toho maleho v tebe..
@salamistka Ano,aj mne to napadlo.Myslis,ze som neplakala a nepytala sa,preco sa to stalo mne,ked len rok neberiem HAK,davame si pozor,deti nechceme uz...preco sa to nestalo nejakej snazilke,ktora by bola stastna dietatko by porodila a s laskou ho vychovala? Myslis,ze sa to stale nepytam? Kamaratka spi s muzom len tak a chceli by aj druhe a nic...A my bum... 😒
Ja nechapem preco sa do nej tak navazate a presviecate!!!!! viem ze to nie je najstastnejsie riesenie, dali sa tejto situacii predchadzat ale stalo sa. Samozrejme ze vychova aj tretie ale vy vobec nemozete vediet v akej je situacii!!!! Ja mam dve deti a sama neviem ako by som sa zachovala. Mam rada svoje pohodlie to ze mozem hocico kupit chodit na dovolenky. A to nehovorim o takych kt prerata kazde euro a kazdy mesiac tu dava " prispevok prisla vam uz materska??? " to nie je sebectvo ked detom nemozem doprat co by som chcela lebo nas je ako v indii bohov???? Ved si obcas pozrite napr modre z neba . Ono je to pekne velka rodina kde je vela lasky ale ruku na srdce kto by chcel zit v takych podmienkach a vychovat tam deti? Tak budte take dobre a prestante ju deptat , podaktore lebo naozaj nikto nevie v akej je situacii.
.
@mamulienka30 U nas nie su jasle,ja som z Kysuc...to je to diera,nie je ziadna robota...preto som rada,ze som si po roku nasla konecne nieco.
@smutnazienka
to ti kto povedal ze sa mas balit?
a čo tak adopcia? anonymny porod?
Vzdy si to budes vycitat, vzdy...Zabi jedno z tych co mas, je to to iste..vsetky tri su tvoje deti.
a myslíš, keď pôjdeš na potrat...POTOM BUDES SPAVAT?
@smutnazienka vynos ho a daj ho na adopciu ... ludia tuziaci po dietatku sa o neho pobiju ...
je to najlepsie riesenie co ti viem poradit .. nechcem moralizovat ..ale nemas 16 rokov si matka 2 deti a dobre vies ze ked budes mat nechraneny sex v plodne dni tak otehotnies..treba si dat naozaj podviazat vajecniky ked dalsie deti nechces .. clovek musi mat zodpovednost voci sebe, voci novemu bezbrannemu a nevinnemu zivotu ktory ste pocali..a hlavne ist prikladom svojim dvom detom, ktore uz mate...
a ako pisem vyssie adopcia je nabezbolestnejsie riesenie ..a z prace by ta nikto nevyhodil, keby si vysvetlila situaciu v akej ste ..drzim palce... ale potrat si rozmysli.. ono sa to nezda ..ale nekutocne vela zien ma nocne mory a vycitky aj par rokov po potrate a potrebuju psychologa
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@smutnazienka 😔 čo by som dala za bábätko v brušku 😔 😔 😔
Ale ak sa pýtaš k tomu, čo je šetrnejšie voči tvojmu telu, tak by som sa poradila s gynekológom...a rovno aj choď k psychoterapeutovi, lebo to skôr či neskôr budeš potrebovať 😔