Syr Niva v tehotenstve

anjelik2060
23. okt 2016

Ahojte baby už som v 31. týždni tehotenstva a veľmi rada jem syr niva :D nemám ju na jedáličku pravidelne ale sem tam si doprajem. Iba teraz som narazila na článok že to môže poškodiť bábätku ... máte s tým niektorá skúsenosti??

pribinak
23. okt 2016

Bezne som nivu jedavala, vsak nebudes jesť kilo tyzdenne
Viac babatku uškodí fajčenie, alkohol a stres ako syr

anjelik2060
autor
23. okt 2016

doprajem si ju len ak na pizzi a to je max 2x do mesiaca.. tak dúfam že sú to len mýty kadejaké .

slniecko35
23. okt 2016

@anjelik2060 no ak sa chces uplne vyhnut riziku, tak niva by sa nemala, ale teoreticky by sa nemalo nic stat, ked si ju nejedla po zaruke samozrejme, v dnesnej dobe su potraviny prisne kontrolovane. Ovela riskantnejsie su vselijake domace syry ako ostiepky zo salasa

dkethe
23. okt 2016

Mozu sa jest kila nezavadnej a potom staci raz kusok zavadnej. Tepelne spracovana je uz ok..

autumn11
23. okt 2016

tiež som občas zjedla počas tehotenstva nivu a našťastie sa nič nestalo.

lalia87
23. okt 2016

Ja som si ju dala len raz na pizzy a druhy den som cely prevracala. Odvtedy sa jej vyhybam 🙂

liz_lemon
24. okt 2016

@anjelik2060 ja som ju jedla pocas celeho tehotenstva, samozrejme ze nie kazdy den, ale ked som mala chut, tak som si ju dala, mne povedala lekarka, ze pocas tehotenstva sa nesmie tonik a surove maso

misko_alicka
24. okt 2016

Nivu môžeš bez problémov, akurát treba dať pozor na dátum spotreby 🙂 môj drahý je taký expert, že mi kúpil bryndzu do bryndzových halušiek po záruke, tak som ho s tým poslala pekne naspäť 😀 ja sa až takto extrémne neobmedzujem, dokonca pijem aj domáce kozie mliečko a syr, keďže ich chováme doma a viem, čo do tela dávam 🙂 ja sa vyhýbam Coca-Cole, kofole, pepsi a podobným nápojom, káve, toniku, alkoholu, cigaretám...

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
monilik
24. okt 2016

ja uz nevezmem do ust nic rizikove.jedla som ovci syr a potom som si precitala milion clankov o listerioze a teraz az do konca tehotenstva budem v panike cakat či som sa nenakazila... 😔

mirkatb
24. okt 2016

plesňové syry a bryndza sú pre možnosť nakazenia sa listeriózou pre tehotné absolutne nevhodné a týka sa to aj iných nedostatočne tepelne upravených potravín.

anjelik2060
autor
24. okt 2016

mne z nej vôbec nebýva zle a samú ju nejem fakt iba na pizzi a to tak max 2x do mesiaca a som rada že nie som jediná komu chutí v tehu :D.. a presne @monilik aj ja som sa potom dostala ku článkom kde spomínali tú listeriozu a tiež sa bojím tak neviem asi radšej do pôrodu nivu vyškrtnem z jedálnička..

monilik
24. okt 2016

@anjelik2060 ja uz som si presla vsetky statistiky ruvz o vyskyte listeriozy na SK o pripadoch novorodeneckej listeriozy a kadejake hrozostrasne pripady tak som zasla aj za obvodnou ci sa to neda nejak zistit z krvi alebo co.snazila sa ma ukludnit ale nepomohlo...povedala ze za celu jej karieru s tym neprisla do kontaktu ani neziadala o rozbor krvi na listerie ale ze pozistuje a mam jej volat...na jednej strane si vravim ze jd hrozne mala pravdepodobnost no na druhej ma hlodaju pochybnosti ze co ak prave ja... a ak sa da prenosu na babo antibiotikami zabranit tak asi netreba dlho cakat...

monilik
24. okt 2016

@anjelik2060 asi by som mala prestat chodit na net...mohla som si spokojne v klude uzivat teho jest si co som chcela a nemusela sa stresovat...

anjelik2060
autor
24. okt 2016

@monilik ja sa určite tiež popýtam svojej gynekologičky lebo idem na kontrolu v piatok tak uvidím čo mi povie ale aj to má čosi do seba že niektoré stránky fakt naháňajú hrôzu a potom sa ženy boja všetkého možného-..

monilik
24. okt 2016

@anjelik2060 ja hlavne nechapem preco mi teda gynekolog hned na zaciatku nepovedal ze toto a toto nesmiem jest...

monilik
24. okt 2016

@anjelik2060 a to si vezmi ze uz som tretikrat tehotna...a v predoslych teho som o tom ani len netusila ani uz neviem co vsetko som jedla a neriesila ci sa to moze ci nie..

anjelik2060
autor
24. okt 2016

@monilik však toto ona ti automaticky povie čo máš a čo nemáš jesť a pokiaľ nemáš kto vie aké obmedzenia alebo diéty povinné alebo iné zdravotné problémy tak si môžeš dopriať všetko si myslím... a ako poznamenali baby najviac škodí alkohol a cigarety a z nápojov tie Éčka...

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
miriamn76
25. okt 2016

@anjelik2060 ja som plesnivy syr jedla cele tehotenstvo kazdy vecer aj s feferonkami bolo to vtom obdobi moje naj jedenie vobec mi to neuskodilo ani dcerke☺

anjelik2060
autor
25. okt 2016

@miriamn76 ďakujem ti za odpoveď potešila si ma nebudem sa teraz tak stresovať asi fakt prestanem čítať tie články na nete! :D..

miriamn76
25. okt 2016

@anjelik2060 daj si naco mas chut☺keby sme sa riadili len tym co je kde napisane tak nemozeme nic☺

miriamn76
25. okt 2016

@anjelik2060 jedine co vraj nie je ozaj vhodne pre tehotne su hriby

anjelik2060
autor
25. okt 2016

@miriamn76 tak tie ja nejem ani normálne :D jediná huba ktorú zjem je šampiňón a kuriatko :D :D ...

miriamn76
25. okt 2016

@anjelik2060 ooi ja ich milujeem☺

anjelik2060
autor
25. okt 2016

@miriamn76 tak si sa musíš veľmi prekonávať potom 🙂

miriamn76
25. okt 2016

@anjelik2060 teraz nie som tehu tak si ich doprajem ☺

monilik
25. okt 2016

@miriamn76 hriby jem úplne bežne a ani sa ich nevzdam.ale len ak si ich sama nazbieram a pripravim

elka77
11. jún 2021

@liz_lemon ahoj prosím ta môžem sa opýtať prečo tonik? To som ešte nepočula 🤷🏻‍♀️

liz_lemon
11. jún 2021

@elka77 lebo obsahuje chinin

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre