Ahojte, sú tu mamičky ktoré nebrali žiadne vitamíny počas tehotenstva?A babatko sa narodilo zdrave?Ja som prve 3 mesiace brala kyselinu listovu,potom som brala magnezium a niekedy aj vitamin C.Ale nie kazdy den.No uprimne pride mi to neskutocne drahe ten Femibion a ostatne vitaminy.
Brala som v prvom trimestri kyselinu listovu co mi predpisala lekarka, v druhom neberiem nic. Obcas si dam sumive cecko. Krvne vysledky som mala doteraz vzdy v poriadku, babo bolo na vsetkych doterajsich kontrolach tiez ok.
Ja som nebrala absolútne žiadne vitamíny ani kyselinu listovu
Ja sa pripajam, ani v prvom ani v druhom tehotenstve nic okrem kyseliny listovej a magnezia, magnezium som mala v kombinacii s liekmi na tlak, syn zdravy velky a silny 🙂 druhe je este v ocakavani
Iba kyselinu listovú a magnezium
Ja som nebrala ziadne vitamíny, pri druhom tehu len zelezo co mi predpisali lebo som ho mala nedostatok
Brala som len kyselinu listovu do 16tt a od vtedy nic, az v 26tt mi nasadili zelezo ale stale ho zabudam brat tak mozno dva krat do tyzdna si dam ked si spomeniem🤭😃
Ja som tiež nebrala žiadne vitamíny.
Ja to akurát riešim.. Prvý trimester som brala femibion 1. V druhom mi dal doktor ladeevita, brala som asi 2 týždne a cítila som sa veľmi zle - únava, vyhádzaná brada, nevládala som nič. Maminu napadlo že nech skúsim vysadiť na týždeň či mi nerobia vitamíny zle. A veru mala pravdu ako vymenený človek. Takže som to už nebrala. Teraz som 29tt s rozmýšľam nad femibion. Ale asi nebudem riskovať.. Beriem magnézium, a asi si kúpim C vitamín alebo nejaký multivitamin..
Brala som kys listovu, od polovice tehotenstva magnezium lebo mi tvrdlo brucho a na konci zelezo lebo som mala hranicne hodnoty zeleza...a mala je teraz ziva a zdrava 🙂 ziadne femibiony ani nic podobne som nebrala...teraz mi dr.povedal ze pred dalsim tehotenstvom daco mozem (som po potrate), ale ze to nepomoze babatku, skor maternici zotavit sa a tak...ze pre babatko je dolezita najma ta kys listova...
tri tehotenstvá a žiadne vitamíny....ak nerátam sem-tam magnézium, keď som dostala v noci kŕče do lýtok 😅
Ja som brala prvý trimester Femibion a na druhý som si kúpila lacnejší Jamieson a tam kde som ho dala aj je 😂😂😂 nemôžem sa na neho ani pozrieť lebo už ma napína jak to smrdí rybinou takže už neberiem ani ja nič vyše mesiaca 😊 a kým mi nebude chýbať zelezo alebo čosi ani neplánujem už
Ja tiež len listovku v prvom trimestri a inak nič. Zatiaľ vyzerá byt všetko ok
Mne doktor povedal že nepotrebujem žiadne tabletky. 🤷🤷Lenže ja som si kúpila ten femibion 2 teraz. .už len kôli tej chronte čo je . A vitamíny hádam neškodia aj keď on má taký názor na tabletky ..nie moc im verí že všetko obsahujú čo sa píše má obale
Nebrala som okrem kyseliny listovej mesiac pred počatím nič, aby deti neboli velke(to sa tak vraví). Prvé malo necelé 4 kila a druhé necelých 5🙈😀ale sú zdravi.
@som_ponorka presne listovka základ 3mesiace
ak sa stravujes vyvazene, ziadne umele vitaminy nepotrebujes.
pred par rokmi sa nic nebralo to len teraz je take halo za vitaminy, staci zdrava strava a kym si ok nic netreba
Deti su zdrave. Iba pri druhom som brala zelezo, lebo som mala malo. Inac nic, ani kyselinu listovu.
Nic. Len kys.listovu. Pri starsej dcere ku koncu tehotenstva magnezyum na predpis. Tvrdlo mi brácho. Ale to bolo vsetko. ANi by ma nenapadlo nieco brat z tych umelin.
Nič som nebrala... Ani jedno tehotenstvo.
No pekne . Mne trpne ruka strašne iba prava a hlavne v noci .otrasné voľačo .musím vydržať 😒
Ja som nebrala nic, az ked som mala nizke zelezo, tak som sj zacala kupovat taky prirodny pripravok an to. Mam dve zdrave deti, co myslis, ze pred femibionom sa rosili len chore? 😂 marketing farma firiem ocividne funguje, nic si nekupuj, ak to tak citis, staci plnohodnotna strava
Ja som nebrala nič len keď má bolelo brucho kázal mi doktor brat magnezium
Pri druhom tehu nic. Ani magnezko,ani zelezo 💪💪💪. Zelenina, ovocie,ryby a divina.
Ja, zo všetkého som neskutočne vracala
Femibion brat nemusíš. Stačí ti kyselina listová ktorá ma naozaj pozitívny vplyv na vývoj bábätka a zabraňuje preeklampsii. Magnezko až keď budeš mať problémy s bruchom alebo budeš mat kŕče. Železo tiež až keby nastala nejaká malátnosť, závrate atď. Komplex vitamínov je zbytočný ak máš normálnu stravu a cítiš sa dobre. Neboj sa nič si určite nezanedbala 🙂
Ja som nebrala nič okrem kyseliny listovej v prvom trimestri. Len veľa zeleniny a ovocia. A všetky 3 detičky zdravé.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ja 🤣len ku koncu železo a potom lieky na tlak 🙈keby som brala aj vitamíny, tak maly môže ísť rovno z pôrodnice do škôlky asi 🤣