Sú tieto pocity normálne?

mamaaja25
2. nov 2015

Ahojte maminky.
Už som mamou jedného dieťatka. Čochvíľa ho čaká škôlka a mňa čochvíľa čaká pôrod jeho súrodenca. Obe deti sme plánovali. Na obe deti sme sa tešili, no odkedy viem, že môj pôrod bude musieť byť vedený SC kvôli zdravotným problémom akoby ma chytila panika. Rozmýšľam už aj nad tým, či bolo dobré "snažiť" sa o súrodenca. Finančne sme zabezpečení. Máme svoj byt, auto, manžel dobrú prácu. Sme 100% pripravení na príchod bábätka (finančne/ keďže doteraz som si myslela, že ja aj psychicky no nejako to uniká), ale tá radosť akú som prežívala celú dobu tehotenstva sa niekde stráca. Bojím sa pôrodu, tej sekcie a už aj toho, či to zvládnem.
Ozaj ma vnútorne zožierajú tieto moje pocity. Som na seba nahnevaná. Nechcem aby som to preniesla na dieťatko v bruchu, milujem ho, ale ten strach z nepoznaného, z operácie....
Už mi z toho ide vybuchnúť hlava. Manžel ma podporuje, upokojuje, snaží sa ma rozosmiať a prehodiť to na srandu a na chvíľu to pomôže a potom opäť to príde..
Moja otázka znie.. Stretli ste sa s podobnými pocitmi? Prešli po pôrode alebo dá sa voči tomu nejako "bojovať"? Nechcem byť pre svoje deti klbko nervov alebo nejaká troska. Snáď ma pochopíte. Pekný začiatok týždňa prajem 🙂

nikuska744
2. nov 2015

Ja čakám svoje druhé dieťa. Prvý pôrod prirodzený, s 10 hodinovým vrieskaním. A chytá ma panika, čo budem vyvádzať teraz, a ver mi, že mám 100 chutí vybaviť si cisársky. Moja kámoška má za sebou dva cisárske a povedala, že jednoduchší pôrod si nevie predstaviť. Tvoje pocity sú úplne normálne. Toho, čoho sa najviac bojíme vždy stojí za to!

timikaj1
2. nov 2015

Ahoj, to , či je pôrod sekciou taký superľahký, to riešiť nejdem, to vedia porovnať tie ženy , ktoré zažili oba druhy pôrodu...Ja som zo zdravot. dôvodov rodila 2 krát sekciou, všetko prebehlo v poriadku, prístup personálu úžasný!!U nás sa na plánovaný cisársky nastupuje deň dopredu, od polnoci nesmieš jesť ani piť a ráno mi urobili klystír, osprchovala som, potom mi monitorovali prietoky , urobili predprípravu, zaviedli cievku do moč . mechúra a potom sa išlo "na vec"🙂...Pichli mi spinálnu anestéziou a dali ma ľahnúť, nič som necítila ani nevidela, anestéziologička sa so mnou rozprávala a za cca 40 min. aj so zašívaním bolo po všetkom.. Nevýhoda je, že dieťatko mi len krátko ukázali a vzali ma na JIS, kde som 24 hod. ležala, potom nás pomaly stavali na nohy a na tretí deň som bola na obyč. izbe.,.Pre mňa bolo najhoršie to prvé stavanie na nohy, ale dá sa to zvládnuť!!!A myslím, že tie pocity neistoty sú pred pôrodom úplne normálne!!!

evittam
2. nov 2015

@mamaaja25
@nikuska744 Tak netvrdila by som, že pôrod SC je jednoduchý a super ľahký. Zažila som normálny prirodzený pôrod a aj SC. SC bola na 50% plánovaná a ničoho som sa tiež viac neobávala ako toho a do poslednej chvíle som verila, že to pôjde normálne. Bohužiaľ nešlo. A aj keď som do 24hod po SC bola na nohách, normálne som sa starala o malú,nemala som a ani nemám žiadne problémy, jazva sa mi krásne zahojila, tak za seba poviem len jedno:
radšej rodiť 1000x normálne ako SC.

daniela1978
2. nov 2015

ja som rodila len klasickým spôsobom, takže so sekciou nemám skúsenosti. minulý rok som však bola na kyretáži, kde som bola normálne pod narkózou a to ma chytala panika. vedela som, že tam budem len jeden deň, ale plakala som ako malé dieťa, takže ťa plne chápem. Keď som sa potom prebrala, tak zo mňa tá panika opadla. myslím, že keď budeš mať ten batôžtek v ruke, tak nebudeš mať čas na paniku. držím palce 🙂

zdena12345
2. nov 2015

nie je porod ako porod a sc ako sc. Nam malemu uz v termine porodu prestalo byt srdiecko a ver tomu, ze ked mi povedali ze idem na cisarak, tak mi to bolo SUMAFUK len aby sa dieta zachranilo. Nastastie srdiecko zacalo znova byt a hned som zacala aj prirodzene rodit a vsetko nakoniec dopadlo dobre, mali sme obrovske stastie. Nechapem vyber sc ak sa da prirodzene- vzdy to prirodzene je lepsie ( zbytocny chirurgicky zakrok, jazva ci uz na bruchu alebo na samotnej maternici...a je toho viac ) no u teba sa prirodzene neda, tak nemas co riesit, pojde von operacne. Hlavne aby ste boli zdravi!!! Vies o tom dopredu, mozes sa pripravit, naplanovat i strazenie dietata. Njade sa zopar vyhod tak sa sustred na ne a neries comu nepomozes a len sa budes stresovat. Kolke zeny by boli stastne keby vobec mohli povedat to co ty, druhe planovane dieta, zabezpecena rodina... nehladaj problemy kde niesu

j.a.n.e.7
2. nov 2015

Ahoj, ja som práve mesiac po svojej 3. sekcii. Aj keď aktívne dieťa neporodíš, máš na pôrode veľkú úlohu, byť psychicky čo najviac v pohode a tešiť sa na bábo. Neboj, čo sa týka bolesti tak akurát cítiš malý vpich keď umŕtvujú pred zavedením spinálu, potom už len také teplo do nôh a počas výkonu budeš cítiť tlak, ale nie bolesť, tá príde krátko po operácii, ale ja som potrebovala lieky od bolesti len prvých 24 hodín. Aj to boli vcelku znesiteľné. Ale dieťatko mi nosili každé 3h a to bola najväčšia vzpruha, to Ťa postaví na nohy ani nevieš ako. Ver tomu, že všetko dobre dopadne a že momentálne je to pre Teba a bábo bezpečnejšie ako prirodzený pôrod, inak by Ti to nerobili. A to je hlavné, aby ste boli obaja potom v poriadku. A ja som si tiež pred pôrodom poplakala, proste strach je prirodzený a treba ho nejako dostať zo seba von. Drž sa!

07022007
2. nov 2015

Ahoj,je to len strach,ja som vyhlasovala v den porodu ze uz druhe nechcem 🙂 a preslo ma to. Porod som mala cs planovany koli mojim zdravotnym problem,bolo to krasne,rychle a man nadherne spomienky. Nemas sa coho bat,som mesiac a pol po porode takze v čerstvej pamäti 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre