Styk 3 dni pred ovuláciou a TT + Dúfam,že to bude dievčatko 😉

gina1769
5. sep 2011

Ahojte,som tu medzi vami nová 🙂 Som veľmi šťastná,že po dvoch mesiacoch sa nám to na tretí mesiac podarilo 🙂))))) Prvý mesiac snažilkovania som bola úplný laik a ani som nevedela,že kedy mám plodné dni a vôbec ovuláciu.Tak som si začala merať BT každé ráno po prebudení a zapisovať hodnoty na fertilityfriend stránke,sledovať cervikálny hlien a polohu krčka maternice,prípadné bolesti pri prasknutí folikulu, a v mojom prípade citlivé bradavky na dotyk....Moja BT je pred ovu 36,6-36,8°C a po nej 37,1°C. Mám pravidelný 28DC pri ktorom mi ovu nastáva na 15DC, (lut.fáza mi trvá 13 dní),prítomnosť cervikálneho hlienu je 3-4dni pred ovu.Pohl.styk sme mali v den ovu ( večer ) a po.Ale podľa všetkého na splodenie bábätka ( aspoň u mňa ) už neskoro.A tak boli výsledky TT negatívne.No a tak som niekde čítala,že ak chceme dievča ( čo mi chceme,pretože doma už máme jedného chlapčeka ,kt. má 4 rôčky ) ,najlepší čas na jej splodenie je 2-3 dni pred ovu. Tak sme to tento mesiac vyskúšali 😀 Snažilkovali sme presne 3 dni pred ovu a to 1x a potom už nie 😅 No a čuduj sa svetu,podarilo sa 🙂)))))) Asi to aj ˝hore ˝ tak chceli 😝 teraz nám nič iné neostáva len čakať do vytúženého týždna spoznania pohlavia bábätka😀 Podľa čínskeho kalendára mi chlapček vyšiel a teraz to má byť dievčatko.Aj obrúčka na retiazke mi ˝ukázala˝,že prvé dieťa bude chlapec a druhé dievčato,tak uvidíme 😀 Ak bude chlapček,tak samozrejme aj jemu sa budeme veľmi tešiť.1. TT som si robila 8 DPO a vyšla mi druhá čiarka slabulinká,potom druhý TT na 10 DPO a už tam druhá čiarka bola oveľa tmavšia. TT má citlivosť 10mlU/ml. Tu vám posielam aj graf BTT http://www.fertilityfriend.com/home/372f8a a pridávam aj fotku TT. Prajem všetkým žienkam,kt. túžia po bábätku aby mali tiež vytúžené //. Držím vám palce 😉

zuzkag2
6. sep 2011

@gina1769 ahojcek...tak ti moc gratulujem, ze vam to vyslo, a ze sa to podarilo tak rychlo...je to super 🙂 my sa snazime 6 mesiacov, a zatial nic, ale tak si to pekne napisala, ze si mi vliala nadej 🙂
tak nech ste s babenom zdrave 🙂

st2
6. sep 2011

@gina1769 gratulujeeeeem 😉

andelka
6. sep 2011

gratuluju moc moc 🙂 I my máme v bříšku miminko ze styku 3dny před ovulkou, taky bychom rádi holčičku (i když nakonec je to úplně jedno, ale chlapečka už máme, tak by to bylo pěkné 😀 ), tak uvidíme. Kamarádka má ze stejné situace chlapečka. Takže pravděpodobnost vyšší asi je, ale nic jistého. 😅

gina1769
autor
6. sep 2011

@zuzkag2 ahoj .Veľmi pekne dakujem ,určite sa vám to onedlho podarí 😉 Mám známu,kt.otehotnela po 8 mesiacoch snažilkovania.Prajem,v čo najbližší čas krásne // 🙂

gina1769
autor
6. sep 2011

@st2 dakujeeem 😉

zuzkag2
6. sep 2011

@gina1769 dakujem, aj ja v to dufam...som teraz akurat 12DC, a ovulku by som mala mat na 15DC...tak to teda dnes skusime 🙂 ...ja som inak vela citala o tom, ze 8 mesiacov je magicka hranica ...
Inak, mame podobny cyklus 😎..tiez ho mam 28 dni, na 15DC ovu, 3-4 dni pred ovu hlienik, a bolestive bradavky pocas ovu...ale takych je nas asi viac 🙂
a ako sa citis? vsetko ok?

gina1769
autor
6. sep 2011

@andelka dakujem 🙂 To je ozaj super,že ako dlho dokážu prežiť tie spermie vo vhodnom prostredí pre ich pohyb/pobyt 😀 Som úplne prekvapená,že iba 1x a to 3 dni pred ovu a predsa sa nám to podarilo.....ja neviem ako ty,ale ja som pri prvom dieťatku mala také tušenie,že to bude chlapček ( a aj bol ) a teraz ...... tuším ,že to bude dievčatko.Ale o niekoľko týždnov budem múdrejšia ..... ak sa nám ukáže 😀

gina1769
autor
6. sep 2011

@gina1769 anooo,tak dnes by ste sa mali snažilkovať 😎 Tak veľa štastiaaaa 😉 Cítim sa fajn a už cítim,že sa mi zväčšuje maternica,inak to isté som cítila aj pri prvom bábätku ( len o niečo neskôr),podľa mna to preto,lebo som už raz tehotná bola a čiže aj maternicu mám väčšiu,než prvorodičky.Už aj únavu pociťujem a musím si aj zdriemnuť na hodinku-dve ,kým je malý v škôlke 😅 Inak aj nohavice mi pripadaju nejake užšie v páse 😀 Zatiaľ mi nie je zle a dúfam ani nebude... cez prvé tehotenstvo ma ani nenaplo.ahoj 😉

andelka
7. sep 2011

@gina1769 taky jsem koukala co ty potvůrky vydrží. Sice teorie říká že vydrží, ale v praxi je to fakt pravda. 🙂
Ano, minule jsem měla taky hned pocit, že je to kluk a byl a teď mám pocit že je to holčička, tak uvidíme 🙂

daasenka85
7. sep 2011

@gina1769 Mocinky moc blahopřeji a přeji zdravou krásnou holčičku! je to krásné, že to takto vyšlo, ale podle mě je to o štěstí. my se tulili minulý cyklus předpisově obden, takže i když jen tuším, že mám ovu okolo14.dne, tak jsme se museli trefit a přesto nic.. těhotná už jsem neúspěšně v březnu byla, takže by to jít mělo.. ale je to i o přírodě, jestli je vajíčko silné a schopné oplodnění, atd...

gina1769
autor
7. sep 2011

@daasenka85 dakujem pekne 🙂 je mi naozaj ľúto tvojho neúspešného tehotenstva ☹
áno je to aj o stastí,cize byt v správnu chvílu na správnom mieste.... Aj ja som si myslela,že ak sa budeme snazit obden,tak nám to určite výjde....ale mýlila som sa.... Naša správna chvíľa bola pred ovu a dosť .... Musím dodať,že 1 mes. som nebrala žiadne vitamíny,ale druhý už áno - Femibion 800 (kys.listová ).... tak podľa mna aj to pomohlo 🙂 Prajem úspešné oplodnenie a zahniezdenie vajíčka a už čoskoro TT + 😉

daasenka85
7. sep 2011

@gina1769 Děkuji, jsi zlatá 😉 Femibion 800 beru už 2 měsíce, k tomu piji kontryhel.. tělo si řekne a mimísek taky 😀 ale přeci jen vyzkouším ovu testíky, nedá mi to 😉

januzza80
7. sep 2011

@gina1769 Gratuluji k tehu testu a at je to tak holcicka a kdyz ne tak hlavne zdrave miminko.Proti prirode se neda nic delat,ale zase je to velka sance vzdy je to 50 na 50% 😉

gina1769
autor
8. sep 2011

@januzza80 diky moc 😉 áno máš pravdu....na pohlaví nezáleží,hlavne nech je zdravé! Ale priznajme,tie,čo majú doma chlapca ,by chcela mať ako druhé dieťatko dievča a naopak 😉

januzza80
8. sep 2011

@gina1769 Ja to chapu,ale myslim,ale by se to povedlo,tak nejlepsi je se vubec nesnazit a nemyslet na to. 😉 Nam to tak vyslo.Nejlepsi je nemerit a nechat to nahode. 😉

ajca123
8. sep 2011

@gina1769 ja som s muzom spala 5 dni pred ovulkou a som tehotna... Moj drahy ma asi dost dobre spermie co vydrzia dele ako maju... A hovori sa ze tie spermie co vydrzia dele, tak by sa malo narodit dievcatko haaaaaaa, niet pravda bude to opet chlapec ako ma byt...

gina1769
autor
9. sep 2011

@ajca123 tak uvidííííme,či ¨niečo˝ vyrastie alebo nie 😀

gina1769
autor
9. sep 2011

Ahojte baby,tak dnes som bola na gynde 😅 A výsledky??? Prvé,čo sa ma pýtala,bol dátum PMS.Urobila mi aj tehu test,kt.vyšiel pozitívny,(nebol to prvý ranný moč),dole je obr. Potom mi urobila vag.sono a povedala,že tam ešte nič nevidí ,ale že mám slznicu maternice 15,1mm.... ( ale kedže som v čase ms,môže to byť kvôli tomu...... ) Corpus luteum bol zreteľne viditeľný na ľavom vaječníku.Lenže jej nasledujúca odpoved znela-pani prídťe na kontrolu 19-ho a potom uvidíme,či sa jedná o tehotenstvo,alebo nie,pretože TT + môže zapríčiniť ešte stále prítomné corpus luteum,kt.vzniklo po prasknutí DF 😕 Ak by som tehu nebola,tak dnes som mala dostať ms,čiže cl,by už odumrel a nasledne sa vystelka maternice odlupovala,no nie? Ale BT je stále rovnaká 37,2°C (aj dnes ráno). Moja BT v deň očakávanej ms klesne až na 36,9°C,stále......tak neviem,čo si o tom mám myslieť. 2 mesiace som si robila xy testov deň pred očakávanou ms a boli vždy negatívne ( ani len slabučky duch tam nebol ) a teraz ked mám v den ocakavanej ms pozit.tt ,mi chce povedat,že tehu nie je isté??? Má niektorá z vás s týmto nejaké skúsenosti? jej posl.slová boli: Pani ja vám to tehu zo srdca prajem ( vie že je plánované ),ale že to ešte nie isté ....

svatule
9. sep 2011

@gina1769 dr má pravdu v tom, že zatím není nic jisté, držím pěsti, aby bylo, ale opravdu musíš počkat, i když to bude dlouhé, když jsem čekala dceru, měla jsem pozitivní test 6.4., bylo to asi 5 dní po očekávané ms, a na kontrolu mě dr objednala až na 4.5., to už viděla srdíčko a byla jsem v 8tt. Teď opravdu ještě s určitostí nemůže nic říct... Moc ti přeji, aby to bylo těhotenství!

andelka
9. sep 2011

@gina1769 ano, není to ještě jisté, oni nechtějí dávat naděje, dokud člověk není za termínem MS. Když jsem šla poprvé k Dr na začátku 6tt, byla tam dutinka, takže těhu bylo na správném místě, to mi řekl, ale dál taky nic. Přijďte za 3 týdny, zatím není nic vidět. Podruhé jsem šla k Dr až v 8tt, právě abych to neslyšela znovu. Teprve když je viditelná srdeční akce dá se říct, že se otěhotnění úspěšně povedlo.
Jde i o to, že velká část těhotenství se neudrží a do 14dnů zanikne a MS přijde později. Tak proto jsou tak opatrní.
Vypadá ale všechno dobře, takže moc držím palce 🙂

gina1769
autor
9. sep 2011

dakujem Vám za odpovede a povzbudenie. No ja mám byť 19-ho v 5tyždni a 3dni a to mi povedala,že možno uvidíme aj akciu ♥ ,tak neviem 😨 A povedala mi aby som do toho 19-ho s manželom nemala pohl.styk...pre istotu ,aby sa tam nič neporušilo.A kedže som 2x po operácii cýst na vaječníkoch ( posl.operácia bola v máji- tento rok ) ,akonáhle mi potvrdí tehotenstvo,mi zároveň vypíše Duphaston. Vaječníky mi chvalabohu fungujú dobre.Femibion 800 už 2.mesiac beriem . No ja verím,že bude všetko ok a v máji porodím zdravé dieťatko 😉 a ešte raz vám dakujem,zlaté ste 🙂

gina1769
autor
19. sep 2011

Tak a mám to potvrdené 😉 kuk dole na obrázok 🙂 podla posl.ms som v 5t a3d,a podla sona 6t a1d,už bola aj akcia srdiečka 😵 TP 18.máj 2012 Sme veľmi štastnííííí 😀

henrietad
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
anabella_lee
20. sep 2011

@henrietad no já ani nepoznám zda mám OVU či ne☹ ńevím zda mi naskočila po vysazení HA, ted je druhý měsíc snažení a nějaký hled jsem vůbec nepozorovala a tím že mám MS nepravidelnou nedájí se spočítat plodné dny, tak se uvidí jak to dopadne🙂

henrietad
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
gina1769
autor
20. sep 2011

@henrietad ahoj 😉 každá žena má plodný (cervikálny hlien) pred ovu,jeho prítomnosť značí,že sa blíži ovulácia.Niektorá ho má viac,niektorá menej.najvhodnejšie je mať pohl.styk ,ked je plodný hlien,pretože v tomto hliene sú spermie schopné prežiť aj viac dní ( tento hlien je pre ich pohyb a ˝pobyt˝ najvhodnejší,v plodnom hliene sa spermie ľahšie pohybujú,cervikálny hlien ich dokonca aj vyživuje ) ...v mojom prípade prežili 3 dni a počkali si na vajíčko....šikuľky 😀 JA som ho spozorovala napr. pri kontrole polohy krčka maternice,aj pocit vlhka som mala.často sa stáva,že v den ovu je hlien už hustejší-biely (menej plodný),čiže pre pohyb spermií nevhodný,spermie v ňom uviažu a ˝odumierajú˝ .som sa rozpísala,že? 😀

smallyell
20. sep 2011

caute, som tu nova, tak sa pripajam, ja som mala kramy 30.8. a pohlavny styk sme mali 10. 09., po 5 dnoch som si urobila teh. test a ten mi ukazal druhu slabucku ciarku, chystame sa na umele oplodnenie lebo uz snazilkujeme 4 roky, ale potom o tyzden som si urobila dalsi test a vysiel negativny, podla toho co sa tu pise tak tehotna by som aj mohla byt, lebo tiez som bola 3 dni pred ovu a tiez som mala taky pocit vlhka ako pise gina, len preco druhy test nevysiel, to ma trosku mrzi, pretoze by bolo super otehotniet mesiac pred stimulkou :(

gina1769
autor
20. sep 2011

@smallyell je mi to ľúto,4 roky je dlhý čas☹ ale ja mám susedu ktorej lekári nedali žiadnu šancu na otehotnenie a ked sa s tým horko-ťažko vyrovnala, zrazu po 10 rokoch otehotnela - prirodzenou cestou 😨
často sa stáva,že tt je slabučko pozitívny,môže to spôsobiť prítomnosť ešte neodumretého žltého telieska po prasknutí folikulu.... po vyschnutí tt je zbytočné hľadať ducha,správny výsledok ukáže test od 3-10 min. ( aj skôr ). preto je najvhodnejšie testovať,ked mrcha aspoň 2 týždne mešká.prajem veľa šťastíčka a zdravíčka k skorému otehotneniu 😉

svatule
21. sep 2011

@gina1769 gratuluji k těhotenství, jsem ráda, že to dopadlo dobře, když mrkneš ke mě do pasu, tak máme taky novinku 🙂 pozitivní test jsem měla 20.8. a včera jsem byla u dr, srdíčko krásně bilo, tak snad to bude vše ok 🙂

henrietad
Autor odpoveď zmazal
Zobraz

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre