Baby, robili sa aj Vám počas tehotenstva na brušku strie???? Pretoze som videla zeny, ktore to mali aj po celom brušku. Ja som to nemala, vôbec na boku asi dve, ale po tých uz nieje ani stopy...myslíte si, ze to zálezi aj od toho, či sa o to staráte?? Myslím, ze si ho natierate a tak...Ja som od začiatku tehotenstva pouzávala olej tusim od Weledy, vtedy som to ešte v Holandsku kupovala, a potom ten krem tušim Elestiq. Tak mi to vrta v hlave,ze od čoho to zálezi, ze to zena má alebo nemá, tak budem rada, ked mi k tomu niečo napíšete. Dakujem 🙂
@mirkaandrej Su to geny, ak mala mama, bude mat aj dcera.... a kto povie ze staci vela olejovat, kremovat a pit vela tekutin tak mu to neuverim
@iv01 nemyslim si ze geny,ked som si chcela kupovat drahe kremy na strie mama mi povedala ze nemusim ze ona nemala ani ja nebudem mat....stehna mam jak ruzovou pavucinou potiahnute,boky tiez...na bruchu sa mi az tyzden pred porodom spravila taka jedna strasne hruba....a natierala som sa kazdy den ale obycajnym telovym mliekom
Ja si myslim ze zaleži čim sa natieras,genetika - negenetika,obycajne telove mlieko nestaci,vidim to na znamych aj priatelkach,ja som pouzivala Elastin - Q ,ano je zial drahy,ale strie je nieco ,coho sa uz nezbavis,nie su to kila po porode,ktore jednoducho zhodis,takze by som to nezanedbavala,ja nemam ani najmensiu ciarocku a nebude to genetikou,ale naozaj spravnym telovym mliekom urcenym na prevenciu proti striam 😉
urcite to nieje o genoch...moja mama nema ani jednu striu a mne sa na konci 8mesiaca potrhalo cele brucho ☹ vyzera to hrozne ale co uz, hlavne ze mala je zdrava, strie pod trickom nevidno
a ozaj, aj som si brucho kazdy den od zaciatku mastila.....moja mama nemastila nikdy a ma 4 deti....
zalezi na tvojich genoch a nie tvojej rodiny. ja som nemastila a nemam strie. ani po dvojickach a to som bola obrovska.
ale ak chces kremovat tak kludne, staci obycajny krem, nemusis kupovat drahe "ponuky"
je to aj o genoch. 🙂 ale nasa sestricka na gynde povedala ze zalezi aj od elascititi pokozky.moja mamka nema ani jednu a mne v na konci 8 mesiaca popraskalo cele brucho.ale hlavne je ze je babo v poriadku na nicom inom nezalezi 🙂
@mirkaandrej ja som mala aj ten krém ako píšeš, aj som si olejovala, a v 8 mesiaci sa mi začali robiť, hoci som sa natierala každú chvílu. ale nie nejaké obrovské, alebo také tie červené až fialové, také jemné ružové. síce sa ich úplne nezbavím, ale treba natierať aj po pôrode
Asi aj gény, aj to, aké veľké je bruško, koľko si pribrala. Ja do 10 kg a nemám strie, natierala som sa, pritom v puberte sa mi porobili strie na stehnách...
@jaruska8 Asi od toho, koľlko priberieš to nebude, však ja som pribrala vyše 18 kg 🙂 teraz sa mi samozrejme uz na tom smeje, ale vtedy mi to nebolo jedno, ze váha mi tak náhle stupla 🙂 🙂
@iv01
@mirkaandrej Hmmmm, tak potom neviem, asi náhoda.🙂
@mirkaandrej tiez si myslim ze je to genetika...strie ma tiez zazrakom obisli 🙂 , ale pouzivala som Nivea olej Q 10...
tak toto fakt neviem, od coho zalezi. Genetika asi nie - mama, aj babky z obidovch stran mali strie ja nic. Od priberania tiez asi nie - 1. tehu 10 kg, 2. tehu 18 kg a tiez nic ....
Pouzivala som 1. tehu nejaky olej zp rirodnej kozmetiky 2. tehu od zaciatku Weleda olej
Moja mama nemala strie, natietala si brucho dets. olejcekom Aviril. Ja som pri 1. tehu natierala tiez olejcekom a strie mám po celom bruchu, pribrala som 10kg, ale Asi zavazilo to, ze mne sa brucho dlho nezvacsovalo, az zrazu v 8m. mi prudko začalo rast . Teraz pri 2.tehu sa mi nové strie neobjavuju, pravidelne natieram olejcekom z DMky, ale zasa mi rastie pekne postupne.
@mirkaandrej velmi vela zalezi od genetiky. ja som tiez nemala a ani nemam strie po 2 detoch aj ked som sa mozno nie uplne pravidelne natierala. a svagrina sa mohla natierat a strie ma po bruchu bokoch stehnach. je to aj geneticky dane a niekto sa moze aj na hlavu postavit a bohuzial ich bude mat. a su take zeny, ze ich maju velmi skarede, ze ani do plaviek sa nemozu obliect. bohuzial.
Podľa toho, čo som si tam prečítala, sa dá tomu predchádzat....a určite dá...lebo mne sestrička od dr. hovorila, ze je vidiet ze sa o bruško starám, lebo niektore maminy ho majú zanedbane. Mozno ze sa toho nemôzeš uplne zbavit, ale vhodnou starostlivostou aspon tomu predist, aby toho nebolo moc. Ja som mala špeciálnu starostlivost, tatinko natieral maminke bruško pravidelne dvakrát do dna-ráno a večer, uz od začiatku tehotenstva :D
ahojte ja som hned zacala pouzivat krem proti striam od bepanthenu a striedala som ho s olivovym olejom, ale ja som po porode nemala ani jednu striu, ale to zalezi od elasticity pokozky a to je velmi tazke ovplyvnit a je jedno ci priberes 1 kilo alebo 7 ale zalezi ako prudko a kolko na jedno miesto za kratky cas, ale urcite to netreba zanedbavat
baby,nepočuli ste o tabletkach čo obsahuju kolagen?neskušali ste to niekto brat pred tehu?je to na elasticitu pokožky..tak ma napadlo... 😉
@mirkaandrej ahoj,,naozaj ked sa tak zamýšlam neviem naozaj čím to je asi moje jediné rozumné vysvetlenie na strie že " elasticita kože" pretože moja mama mala pod pupkom jednu...po porode,,a ja?..mam liečbu pri ktorej je potrebne užívat lieky ktoré zavodnuju,,takže sa priberá chudne,,a takto dookola takže strie som mala na stehnach ,,rukách..no kadetade,,a po porode na celom brušku,, ☹ ☹ je to velmi mrzké a dlho soms a s tým nevedela zmierit,, ☹ lebo predtým som mala krásne bruško,,teraz je cez tie strie také scvrknuté 😒 ..ale človek sa musí naučit mat sa rád taký aký je..a ja soms a to naučila...mam nádherné dieta a ona mi za to stojí 🙂 🙂 🙂 inak..natierala som sa asi od 4m 3 denne..nezanedbávala som to a používala som viacero značiek o to vaic som bola neštastnejšia...snažíms a to slniečko vytiahnut..
Podla mna je to len o genetike.moja mama nemala,sestra nemala ani ja som nemala.tie co strie maju ich taktiez maju v rodine.takze ak ich mas geneticky dane ziadne kremiky ti nepomozu ale v kazdom pripade je dobre sa starat lebo pokozka bruska je jednak pocas tehu suchsia a svrbi a po porode ostane velmi presusena.iny vyznam v kremikovani nevidim.
velmi vela zalezi od genetiky. Ja som ako prevenciu pouzivala krem bepanthen, a strie som nemala.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@mirkaandrej no ono to je viac-menej gentika 😉 Ja v rodine nemam snad ziadnu zenu, ktora by mala strie a to sa nikdy nekremovali. Ja som tiez nemala. a poznam jednu babu, co sa mastila jak diva a uz v 5.mesiaci sa jej potrhalo komplet cele brucho... 😒