Stázy na obličke v tehotenstve

boredka
26. júl 2017

Ahojte prosim Vas mal niekto problem ze bol na USG brucha v tehotenstve a zistili mu stazu na pravej oblicke. Co to presne znamena? Nemam ziadne problemy momentalne, USG brucha bolo kvoli tomu ze som mala pred mesiacom bolesti a skoncila na pohotovosti. Dakujem za kazdu radu

nelllaaa
26. júl 2017

@boredka ahoj mna strasne bolieva pod pravym prsnikom ako keby a neviem tu bolest opisat ale hlavne ked sa hybem a niekedy pri urcitych pohyboch ma tam zaboli. tento problem mam uz asi mesiac a pol. tiez ma poslala na usg brucha preistotu ale este som nebola. chcem sa spytat ako ti na to dosli ? resp. bolelo ta nieco podobne ako mna ?

juliette173
26. júl 2017

Staza v oblicke je to, ze neodteka z oblicky moc, resp. je blokovany odtok. Ak by si mala aj teraz stazu, tak by ta to velmi bolelo a hrozil by zapal oblicky. Nieco podobne som mala ja, kedy mi stazu robila cysta. Museli mi zaviest stent do oblicky (hadicka z mocoveho mechura do oblicky), ktory problem docasne vyriesil. Teraz par dni pred porodom som mala tiez oblickovu koliku. Neviem sice presne dovod, ale po porode som uz bolesti nemala. Dostala som iba ATB, lebo som mala v moci bakteriu. Babo moze kludne tlacit na mocovod a ciastocne ho znefunkcnit, no vacsinou sa to porodom vyriesi.

nelllaaa
26. júl 2017

@juliette173 mozem sa spytat ? ako sa prejavovala ta bolest ked si to mala ? a zistili ti to na usg brucha az ?

juliette173
26. júl 2017

@nelllaaa to nie je bolest oblicky u teba. Mna napr. tiez boleli rebra a oblast pod prsiami. Skor mi to prislo, akoby babo tlacilio na rebra a tie neskutocne boleli. Ale radsej sono treba spravit, moze to byt aj nieco ine.

juliette173
26. júl 2017

@nelllaaa oblicky bolia od chrbta, v boku v driekovej oblasti smerom k mocovemu mechuru. To je velmi silna bolest, tupa a neprestavaujuca. To nebude tvoj pripad, ak mas bolesti pod rebrami.

nelllaaa
26. júl 2017

@juliette173 dakujem za radu, no hej mna to boli len na pravej strane akoby pod rebrami pod prsom.. niekedy viac niekedy menej. neni to nic neprezitelne preto neviem ci to mam riesit a tahat sa po lekaroch. som v 26 tyzdni a mam to cca od 20 tyzdna tak neviem ci je mozne ze uz v 20 tyzdni mi tak moze babo tlacit na rebra... takze tebe to tlacenie pod rebrami po tehotenstve preslo?

juliette173
26. júl 2017

@nelllaaa No mna to tiez zacalo boliet okolo 4 mesiaca. Vela tehotnych sa na toto stazuje. Ja som to tiez googlila, ze co to je. Ono to postupne prestane boliet uz v tehotenstve, ked babo klesne nizsie. Okolo 8 mesiaca to uz tak nebolelo, ale stale mi vadili podprsenky (mna to tam bolelo, presne ako ide popod prsia podprsenka). Najprv som si myslela, ze to robi ona, no neprestalo to ani ked som ju nenosila. A potom som to nasla na nete, ze je to bezne.

nelllaaa
26. júl 2017

@juliette173 no dakujem teda za upokojenie 🙂 hej neboli ma to moc len je to taka pichava bolest hlavne ked robim prudke pohyby. tak dufam ze to nic neni 🙂

juliette173
26. júl 2017

@nelllaaa vsak pozri sleduj to a ak by sa ti to fakt nezdalo spomen to gynekologovi. Ak ta aj dade posle, budes mat istotu, co presne ta boli a ci tam nie je vacsi problem.

boredka
autor
26. júl 2017

@nelllaaa ahoj praveze nie, mala som len jednorazovy zachvat ci ako to nazvat ..bolesti pri chrbte neskor aj so zvracanim... tak som bola na pohotovosti a dali mi infuzku a uzavreli to s tym ze pravdepodobne dieta tlaci ze mam spat na lavej strane a odvtedy nic...lekarka ma poslala na usg len preventivne nech to este skontroluju ...

boredka
autor
26. júl 2017

@juliette173 ahoj tak neviem preco mi to napisal do spravy ze mam stazy na pravej oblicke ked nemam bolesti. Tak uvidime co z toho bude rozhodne kedze nemam problemy momentalne dufam ze mi nenasadia liecbu len preventivne

juliette173
26. júl 2017

@boredka jaj tak to sa neboj. Ono asi si stazu mala, babo zatlacilo na mocovod a bolelo to (ta bolest je naozaj silna, aj ja som vracala). Teraz ked to neboli, tak je dobre. Nemaju preco teraz nasadzovat liecbu, ked ti nic neni. Neboj, snad sa ti to teda nevrati 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre