Starosti na začiatku tehotenstva.

kikasa
7. mar 2014

Mám problém, ktorý ma veľmi znepokojuje. Možno sa tu nájdu mamičky, ktoré zažili niečo podobné a dodajú mi odvahu.
1.2. 2014 som mala poslednú ms. 28.2. mala prísť ďalšia. Keďže neprišla 3.3. som si urobila test, ktorý bol pozitívny. Čiarka bola slabá, ale bola tam. Test som zopakovala aj ďalší deň, čiarka bola stále slabá, ale mala som pocit, že trošinku silnie. Na pozitívny test som čakala niekoľko rokov, preto som sa rozhodla ísť k dr. 5.3. mi zobrala krv, ale všimla si, že okolo krčka mám krv, dala mi duphason a dosť ma vystrašila s mimomaternicovým tehotenstvom. V piatok mala byť ďalšia kontrola. Vo štvrtok som si robila test a čiarka sa takmer stratila. Dnes som bola na kontrole, na ultrazvuku nebolo nič vidieť, chcela ma hneď poslať do nemocnice, pre podozrenie na mimomaternicové teh. Povedala som jej o tom slabnúcom teste, tak sme sa dohodli, že počkáme tri dni, či príde ms. Strašne som sa bála zákroku v nemocnici, ale dúfala som, že ms príde, keďže čiarka zoslabla. HCG zo stredy bolo 183. Dnes poobede, keď som prišla od dr. som si urobila ešte jeden test, čakala som, že bude biely, ale nebol. Práve naopak čiarka zosilnela. Teraz som v šoku - ako môžu čiarky na teste slabnúť a následne tmavnúť? Neskutočne sa bojím, že to nakoniec bude mimomaternicové, keďže na ultrazvuku nebolo nič vidieť.

hviezdicka111
7. mar 2014

@kikasa urob este daky z ranneho 🙂 vies ono to zavisi aj na tom, aka hustota mocu je.. 🙂 staci sa viac napit, moc je redsi a tym padom ciarka slabsia 🙂 mne tiez ukazovali testy raz slabsie, raz silnejsie, niektora znacka dokonca vobec nic 🙂 a co sa tyka toho, ze na sone nebolo nic vidiet, bolo na to este asi skoro 🙂 podla datumu poslednej ms...
takze hlavne klud 🙂
a k tym testom este - skus testovat s tym istym druhom 🙂 lebo ako som vyssie pisala, mne rozne znacky testov ukazovali rozne, dokonca niektore boli negativne...

kikasa
autor
7. mar 2014

@hviezdicka111 ďakujem za odpoveď. Všetky testy sú rovnakej značky, aj keď tie prvé dva vyzerajú ináč, ale krabička bola tá istá. Tretí odspodu je z ranného moču a už to bolo trošku slabšie. Predposledný aj dnešný posledný je robený poobede.
Snažím sa byť v kľude, ale moc mi to nejde.

hviezdicka111
7. mar 2014

@kikasa neboj sa 🙂 ja som mala napr. prvy pozitivny az 40dc 🙂 aj to slabucka ciarka...tieto su pekne..hlavne sa netreba stresovat 🙂 drzim palce, nech cele tehotenstvo prebieha bez problemov 🙂

alexa5
7. mar 2014

@kikasa vsetky testy na fotografii su pozitivne, pani doktorka sa mozno trosku unahlila a vyplasila ta, ja som mala poslednu ms 01.01.2014 test som si robila koncom januara a ciarka bola uplne slabulinka, ale to iste som mala aj pri prvom dietatku, u doktora som bola 05.02.2014, takze presne ako ty, len o mesiac skor, pan doktor mi hned povedal, ze este nebude nic vidiet je prilis skoro a babatko je malicke, objednal ma o dva tyzdne a uz bola vidiet malicka bublinka a srdiecko bilo ako zvon, viem, ze je to tazke, ale skus sa ukludnit, drzim palce, aby vsetko dobre dopadlo 😉

kikasa
autor
7. mar 2014

@hviezdicka111 @alexa5 dúfam, že máte pravdu, budem sa snažiť nestresovať, dúfam, že budúci týždeň bude lepší ako tento 🙂 ďakujem

hviezdicka111
7. mar 2014

@kikasa ja si myslim, ze skor ako v 6-7tt je zbytocne chodit k dr, lebo sa zbytocne iba vystresujeme ze nieco nie je v poriadku...a pravdu urcite mame, si este kratko tehotna nato, aby nieco na sone videla 🙂 mozno dr nejak prehliadla aj datum poslednej ms, ktovie... jednoznacne bolo na sono este skoro...a hcg z krvi ti vyslo takze nie je o com 🙂 mozeme len gratulovat k tehotenstvu 🙂

mirkava
7. mar 2014

@kikasa v tehotenstve je možné všetko aj to, že drobca na ultrazvuku nevidiet. Moj sa tiež "schovával" ako mi to povedal doktor a dokonca ma chcel poslať na prerušenie lebo nebilo srdiečko, ale ked som prišla o pár dní tak už bolo všetko OK. Viem, že je to ťažké, ale pokús sa ostať v klude, stresom mu nepomôžeš skôr naopak. Držím palčeky 🙂

petrula21
7. mar 2014

@kikasa neboj bábo sa určite ukáže 🙂 ja som tiež prišla veľmi skoro na to že som tehotná, bola som dvakrát u doktorky s týždnovým odstupom, a dvakrát mi tvrdila, že nie som tehotná, ten druhýkrát mi dokonca pichla vyvolávačku...na tretikrát tam bol náš Alex a srdiečko mu bilo ako zvon- bola som v siedmom týždni 🙂 hlavne klud a držím palce nech je všetko v poriadku 🙂

kikasa
autor
8. mar 2014

ešte raz vďaka baby. 🙂

kikasa
autor
15. mar 2014

Tak nakoniec to bolo mimomaternicové tehotenstvo. Už mám po operácií.

mirkava
15. mar 2014

@kikasa jaaaj to mi je velmi luto, drzim palce, nevzdavajte to...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre