Ahojte, bola som u doktorky, povedala mi, že mám veľmi nízku hladinu TSH (povedala, že v tehotenstve je nižšia, ale nie taká, že takmer nemám hormóny :/) ale nepovedala, že mám ísť na endokryno, alebo brať nejaké lieky, len, že mám prísť o mesiac na ´dalšie testy (resp. ešte raz na testy na tú hladinu h. štítnej žľazy) Momentálne som v 16tt a mám veľký strach, že to poškodí vývoj bábätka :(:(:(Nnajbližšie budem vedieť čo sa deje asi až v 22tt (v 20tt idem na odber) :( Stačí to?
ahoj, nesuhlasim s gabkostanka, ide aj o babo. v 16tt som to mala rovnako, isla som na endo a doteraz (4 mesiace po porode) musim brat lieky. endokrinolog Ti skontroluje vsetky hormony SZ a ich pomery, ktore su tiez velmi dolezite. gyn sa v tom nevyznaju a ani neberu tolko hormonov na kontrolu.
mne endokrinologicka povedala ze ked sa to nelieci moze to dieta poskodit aj mentalne aj fyzicky. a to som mala len jeden hormon v hranicnych hodnotach.
cize urcite sa objednaj na endokrinologiu, uz pre svoj klud.
TSH je hormon, ktory stimuluje stitnu zlazu k cinnosti, Ak mas nizke hodnoty TSH to znamena, ze je mozne ze tvoja stitna zlaza je hyperaktivna... no ale z toho co pises , nie je poriadne jasne ako to vlastne je... v kazdom pripade chod, co najskor za odbornikom, ten ti poradi lepsie.
Urcite k endokrinologovi ! 🙂
Ja mam tento problem uz 12 rokov ,po cely cas beriem lieky ,lebo ja to mam uz chronicke a stitna zlaza pocas tehu hra dolezitu rolu,zavisi na tom zdravie tvojho dietatka,ked mas nizku hladinu hormonov,musis brat lieky ,ja som brala normalne 50 mg denne a pocas tehu som musela brat raz tolko cize 100.Stitna zlaza musi byt pravidelne kontrolovana pocas tehu ked mas s nou problemy,pretoze ked beries prilis vela liekov tak hrozi potrat alebo predcasny porod a ked malo liekov tak to moze poskodit dietatko .
Takze urcite chod !!
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
ja by som kontaktovala endokrinologa a konzultovala s nim co dalej, tu nejde ani tak o babo, lebo to uz ma vyvinutu vlastnu stitnu zlazu, ale hlavne o tvoje zdravie, ved predsa, ked mas nizku hladinu hormonu, tak ti ho predpisu, takze necakaj 😉