Spotreba veci v nemocnici

29. dec 2022

Mozno nezvycajna otazka ale som prvorodicka a chcela by som vediet co sa tyka poporodnych vloziek (nohaviciek) a pod. veci kolko ste spotrebovali prve dni v nemocnici?
nechcem zbytocne kupovat vela ale zas aby som nemala ani malo a vobec nemam tusenie kolko tak sa spotrebuje, sorry za blbu otazku 🙈

gypsomilka
29. dec 2022

Ja som mala 4nohavicky. Dali sa oprat a vysusili sa rychlo. Vlozky som brala jedno balenie. V nemocnici mi nieco dali na sale po porode a mala som aj na izbe.

ivka21
29. dec 2022

No určite aspoň 4 podložky na prebaľovanie kľudne aj detské sebe na postel. Vložky 2 balíky ved ak bude treba ti donesú z domu ale rátaj ze isto tie 3 týždne este po pôrode budeš krvácať. Treba ti dieťatku na deň 10-12 plienok na den (tie male balenia 1 sú strašne nepraktické 🙈) + vlhčené utierky. Potom prsné vložky ak sa ti rozbehne mliečko tak aspoň 4 ks by som si zobrala. Nohavicky sú super tie sieťkove keď sa dajú oprat ale 4 ks využiješ. Skvelý nápad tu mali baby kuchynské utierky (mne vadil špinavý uterák mne nosili z domu stále čisté) samozrejme zober si aj uterák.
A nezabúdaj ze keď prídeš domou plienky, vložky a prsné vložky budeš potrebovať aj tam tak aby si nemusela utekať do obchodu.

optame
29. dec 2022

Ja som mala tusim 5nohaviciek- ked bolo treba oprala som, vlozky 4 balenia, v nemocnici mi dali akurat po porode dve a ostatne som mala svoje.
Porodnica by mala mat spisany zoznam co so sebou + treba ratat a jeden kus navyse.. ak nie tak prinesu z domu ak to bude akutne

jazula
29. dec 2022

Vložky 2 balenia (nejaké sme mali aj na izbe), plienok tiež tak 2 balenia. Prsné vložky som mala 1 balenie jednorazových, nepotrebovala som ani 1 kus 🤷🏼‍♀️ (malá má 19m, stále dojčím, ale skrátka na vložky to nikdy nebolo). 3-4 jednorazové prebalovacie podložky pod seba, zopár aj pod bábo, ja som mala 1 balík, tuším 10ks. Mala som 3 poporodne nohavičky (sietkovane, pratelne), nepoužila som ich vôbec. Sestričky nám radili len tak medzi nohami na voľno nosiť vložku a ono to fakt držalo a bolo aj najpohodlnejšie. Bola som dosť šitá a tie nohavičky mi pritlačili vložku…hneď som ich dávala dole veru. Zopár bavlnených plienok (napr bábu pod hlavičku, prehodiť si cez plece, keď dávaš odgrgnúť a tak podobne).

mirka438
29. dec 2022

Prepacte, budem teraz od veci ale som si spomenula, ako na mna vrcala sestricka, ze naco si tak casto menim tu vlozku 😀 rodila som celu noc, porod vyvolavany takze cele som si to odtrpela v nemocnici a ona taketo debiliny sa ma pytala 😀 nikdy nezabudnem. Vlozky boli moje, prd ju bolo do toho, kolko si ich vymenim 😀 ale tak brala by som asi 2 balenia, ked tak vezmes domov zvysne, urcite ich vyuzijes. Pripadne ti vedia doniest ak budes potrebovat viac. A gatiek 4-5 ks. Tiez som si ich prala. A tie podlozky nepremokave som brala aj pre babatko, aj pre seba. Pre babatko 1ks, lebo vsak aj tak bolo stale v perinke a pre seba 4ks. Tiez ked ti bude malo, rodina donesie.

ropucha6
29. dec 2022

Gatky som mala tie sietovane vysoke jednorazove, asi 8-10 som ich minula. Podlozky mi davali, ale brala by som jednu na den. Vlozky som mala tiez nemocnicne a tych som minula vela, aj 3-4 za den (chcela som byt v cistom). Ja som si ich nakupila vela roznych a paradoxne najlepsie boli tie nemocnicne 🙂

mikadooo
29. dec 2022

Oni sa ti zídu aj doma, kebyže to prestrelíš. Ja som v pôrodnici mala pre istotu 2 balíky a veru som si využila. A manžel mi pri návšteve doniesol tretí. Keď aj tri kúpiš, domíňaš doma, nič sa nedeje. Dajú sa kúpiť v akejkoľvek lekárni, takže určite tam nejaká pri nemocnici bude, keby bolo treba, poprosíš niekoho, že by ti ešte doniesol 😉.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre