ahojte zienky ...na nete som citala ze to ovocie sposobuje potrat ....je to podla vas pravda ? 😒 a zevraj aj horuci kupel a cervene vino .....podla vas? skusenosti?
Červené víno obsahuje alkohol a ten by tehotná žena nemala piť. Pretože ak nie potrat, tak poškodenie plodu určite pri konzumácii alkoholu hrozí. Ale ak sa bojíš, lebo si si trošku upila vínka po jedle na oslave, tak to nerieš. Minimálne množstvo alkoholu by nemalo uškodiť. I keď je pravda, že to netreba riskovať.
Horúci kúpeľ môže prehriať maternicu a teda tiež neprospieva bábenku v brušku. Mne ale gynekológ dovolil kúpanie v "teplej" vode vo vani, ale nie horúcej a nie na dlho. Aj to iba dokiaľ bolo tehu bez problémov. Potom už nie ☹ Ale pri druhom som si užila aj termálne kúpko do 7. mesiaca /samozrejme nie bazén so 40 stupňami/ Bola som max. v 35 stupňovej vode aj to vždy na cca 5 min - na uvolnenie chrbice to stačilo a viac sa aj tak nedalo, lebo organizmus už sám hlásil,že už toho začína mať dosť . A všetko bolo o.k.
O papay som nič nepočula - ale ak sa bojíš nejedz jej viac ako 3 kg denne a všetko bude o.k. 😀
keby sposobovala potrat, tak by asi ani jedna zena nemala deti v oblasti, kde sa papaja nachadza. ak raz mas potratit, tak potratis, ak nie, tak ani keby si jej za kontajner zjedla. to iste plati aj o mate... mata sposobuje prekrvenie maternice... a ja si pijem nealko mojita veselo
no teraz som kukla google 😉 , a vsade vravia, ze by sa nemali jest velke mnozstva nezrelej papaye,(vraj sa to v azii pouziva ako nahrada toho cerveneho vina a horuceho kupela u nas) ale v beznych mnozstvach ti zrele ovocie neublizi. Inak podobne komentare boli aj pri ananase a granatovych jablkach.
baby a co poviete na citron,,,,, vravisa ze stahuje maternicu, moze to mat neaky vplyv na dietatko??
potrat spôsobujú nezrelé plody papaje (v kombinácii s ananásom ju voľakedy používali ženy ako antikoncepciu).
Na začiatku tehotenstva pozor na bazalku tiež stahuje hladké svalstvo.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
tehulky sa nesmu kupat v horucej vode moze to sposobit kobtrakcie a tym padom aj potrat. na konci tehu takto horucimi kupelmi si niektore tehulky snazia vyvolat porod, ked to uz trva prilis dlho a prenasaju. ohladom tohto ovocia neviem nic, cervene vino v malom mnozste pochybujem.